کد خبر: 1437938
تاریخ انتشار : ۱۹ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۸:۱۰
حجت‌الاسلام قریشی:

هیچ محدودیتی در طرح موضوعات در کرسی‌های آزاداندیشی وجود ندارد

گروه دانشگاه: معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری ضمن اشاره به ابلاغ آیین‌نامه جدید کرسی‌های آزاد اندیشی در دانشگاه‌ها عنوان کرد: هیچ محدودیتی در طرح موضوعات و تبادل نظر علمی در کرسی‌ها وجود ندارد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها به مناسبت روز خبرنگار، جلسه گردهمایی خبرنگاران بخش این حوزه را عصر امروز، یکشنبه، 19 مرداد ماه تدارک دید.
حجت‌الاسلام والمسلمین قریشی، معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در این مراسم اظهار کرد: ما مفتخر هستیم که در کشوری زندگی می‌کنیم که روزها و ایام آن سالگرد بزرگانی است که در راه اسلام تلاش کردند و به شهادت رسیدند.
وی با اشاره به یاد و خاطره شهید صارمی ادامه داد: اگر می‌خواهید عمق فرهنگی یک کشور را متوجه شوید ببینید که روزهای مادر، تعطیلات و سایر مناسبت‌های آنها به یاد چه افرادی است. این جلسات هم‌اندیشی با خبرنگاران برای ما بسیار با اهمیت است زیرا ما به نظرات خبرنگاران به چشم اعضای اتاق فکر می‌نگریم.
حجت‌الاسلام قریشی خاطرنشان کرد: خبرنگاران رصدگران جامعه هستند و اموری را مشاهده و درک می‌کنند که به چشم دیگران نمی‌آید. در بخش فرهنگی نیز ما از نظرات خبرنگاران این عرصه صمیمانه درخواست همکاری و دریافت نظرات آنها را داریم تا بتوانیم در تدوین طرح‌های کلان همچون کرسی‌های آزاداندیشی یا اسلامی‌شدن دانشگاه از این نظرات استفاده کنیم.
وی بیان کرد: یکی از گرفتاری‌های مدیران دستگاه‌ها این است که اطلاعات  و اخبار لازم را از کانال‌های دستگاه‌های خود به دست می‌آورند و این روند دید و تحلیل جامعی به آنها از وضعیت موجود نمی‌دهد و برخی از واقعیت‌هایی که در بخش صف اتفاق می‌افتاد، مورد غفلت آنها قرار می‌گیرد، ولی خبرنگاران این نکات را به خوبی مشاهده و رصد می‌کنند.
معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها افزود: مقام معظم رهبری مطالبات مختلفی همچون بحث اسلامی شدن دانشگاه، تحول در علوم انسانی، تحقق کرسی‌های آزاداندیشی و نظریه‌پردازی و ... را از دانشگاه و جوامع علمی دارند که رسانه‌ها باید این موضوعات را در دانشگاه رصد کنند و روند پیشرفت را از مسئولان و مقامات مطالبه‌ کنند.
وی یادآور شد: البته در بسیاری از رسانه‌ها خبرنگاران این مطالب را پیگیری می‌کنند و برخی از آنها را به خاطر مصلحت منتشر نمی‌کنند و به مسئولان انتقال می‌دهند. یکی از طرح‌هایی که رسانه‌ها می‌توانند آن را مورد ارزیابی قرار دهند، بررسی میزان عملکرد دوره‌های دانش‌افزایی اساتید دانشگاه است که چند سال است به همت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها برگزار می‌شود.
حجت‌الاسلام قریشی اظهار کرد: در این دوره تاکنون 40 هزار نفر از اساتید شرکت‌ کردند و در تابستان امسال بخش مجازی آن نیز راه‌اندازی شد که حدود 6 هزار نفر از اساتید در آن شرکت کردند. برخی از اساتید این دوره از توهین به استاد دانشگاه می‌دانند و اعتقاد دارند که یک استاد دانشگاه نباید خود سر کلاس درس برود، اما این در حالی است که دوره‌های دانش‌افزایی برای اساتید بیشتر کشورهای جهان برگزار می‌شود.
وی اضافه کرد: اساتید شرکت‌کننده به این دوره از نمره 5، نمره 4 دادند که نمره قابل قبولی است، اما رسانه‌ها می‌توانند عملکرد این دوره را بررسی کنند و برای افکار عمومی مشخص کنند. یکی از آسیب برنامه‌های فرهنگی در دانشگاه‌ها بعد از انقلاب اسلامی این بود که تمامی برنامه‌های فرهنگی برای دانشجویان در نظر گرفته شده بود.
معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها بیان کرد: این درحالی است که دانشجویان بعد از چند سال از دانشگاه فارغ‌التحصیل می‌شوند و اساتید همچنان در دانشگاه باقی می‌مانند. رکن اصلی دانشگاه، اساتید آن است و کارفرهنگی بر اساتید بازدهی بسیار بیشتری دارد.
وی با اشاره به لزوم تخصصی‌شدن کرسی‌های آزاداندیشی خاطرنشان کرد: یکی از تلخ‌ترین موضوعاتی که علی‌رغم مطالبات مقام معظم رهبری از دانشگاه‌ها، همچنان محقق نشده است، بحث کرسی‌های آزاداندیشی است که در این زمینه مانعی وجود داشت. آیین‌نامه آن اصلاح شد و مجددا به دانشگاه‌ها ابلاغ شد. در موضوعاتی که محتوای کرسی‌ها حالت عمومی ندارد، این کرسی‌ها باید در فضایی محدودتر و با حضور کارشناسان اهل فن برگزار شود.
حجت‌الاسلام قریشی تصریح کرد: در دانشگاه می‌توان تمامی موضوعات را، حتی شک در مسئله توحید که از آن مهم‌تر در اسلام وجود ندارد، در فضایی صمیمی، علمی و به دور از امنیتی شدن فضا و پرونده‌سازی، این موضوعات را مورد بحث علمی با حضور موافقان و مخالفان قرار داد.

captcha