کد خبر: 1438121
تاریخ انتشار : ۲۰ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۴
مرعشی عنوان کرد:

سلامت‌محوری؛ رکن خدمات پزشکان تمتع / مراجعه ۷۰۰ هزار زائر عمره به درمانگاه‌ها

گروه سلامت: رئیس مرکز پزشکى حج و زیارت جمعیت هلال احمر در همایش پزشکان حج تمتع سال ۹۳ با تأکید بر اینکه محور خدمات پزشکان در حج تمتع سلامت است نه درمان، گفت: از ۸۰۰ هزار زائر عمره ۷۰۰ هزار زائر به درمانگاه‌ها مراجعه کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) سید علی مرعشی، رئیس مرکز پزشکى حج و زیارت جمعیت هلال احمر امروز دوشنبه 20 مرداد ماه در همایش پزشکان حج تمتع سال 93 با تأکید بر اینکه باید به صورت تمام و کمال در خدمت زائران باشیم، گفت: از درخواست‌های به ظاهر غیرمنطقی زائران نباید ناراحت شد چرا که زائران در حالت بیماری به ما مراجعه می‌کنند و احتران آنها 10 چندان است.
وی با تأکید بر سلامت محوری در انجام خدمات پزشکی در حج، گفت: باید با حوصله و سعه‌صدر با زائران برخورد عاطفی، درمانی و سلامت محور داشته باشیم.
برای 456 کاروان 280 پزشک به حج اعزام می‌شوند
مرعشی با اشاره به اینکه در حج تمتع سال جاری با استفاده از تجارب سال گذشته طرح پزشک مجموعه اجرا خواهد شد، اظهار کرد: اکنون برای 456 کاروان 280 پزشک به حج اعزام می‌شوند در حالی که در طرح پزشک کاروان هر کاروان یک پزشک در اختیار داشت.
وی ادامه داد: بنا به توصیه حجت‌الاسلام قاضی‌عسکر، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت برای نیمی از حجاج که خانم هستند تسهیلات ویژه‌ای در نظر گرفته شده و پزشک خانم به حج اعزام می‌شود. همچنین پنج درمانگاه شبانه‌روزی در مکه و دو درمانگاه در مدینه با پزشک خانم ویژه بانوان در نظر گرفته شده است. در مجموعه‌های اقامتی مدینه که زائران آنها بیش از 700 نفر است و در مجموعه‌های اقامتی مکه که تعداد زائران آن بیش از 500 نفر است نیز یک پزشک خانم ارائه خدمات می‌کند.
رئیس مرکز پزشکى حج و زیارت جمعیت هلال احمر ادامه داد: در ابتدا شاید این تصور پیش بیاید که پزشک مجموعه درمان محور است اما رکن اصلی کار پزشکان در حج سلامت‌محوری است.
لزوم همکاری پزشک و روحانی برای آموزش زائران در خصوص رژیم غذایی مناسب
وی ادامه داد: از 61 هزار زائر اعزامی به حج 20 درصد فشار خون بالا، 13 درصد دیابت و 33 درصد قند بالای 100 دارند و این شرایط مسئولیت پزشکان در خصوص سلامت زائران را افزایش می‌دهد و پزشکان باید از روحانیان کاروان‌ها برای توجیه و آموزش زائران در خصوص داشتن رژیم غذایی مناسب کمک بگیرند.
از 800 هزار زائر عمره 700 هزار زائر به درمانگاه‌ها مراجعه کرده‌اند
مرعشی با اشاره به اینکه در عمره سال جاری از 800 هزار زائر اعزامی 700 هزار نفر به درمانگاه‌ها مراجعه کرده‌اند، گفت: این مراجعه‌ها باعث مصرف حجم بالایی از داروها شد و امیدواریم با آگاهی دادن به مردم این حجم کاهش پیدا کند.
تعامل نامناسب سعودی‌ها با درمانگاه‌های مرکز پزشکی
وی همچنین به مناسب نبودن تعامل دولت سعودی با درمانگاه‌های مرکز پزشکی در عمره نیز اشاره کرد و گفت: این تعامل نامناسب موجب شد مجبور باشیم محل درمانگاه‌ها را چندین بار تغییر دهیم اما این مسئله در حج کمتر اتفاق می‌افتد.

captcha