کد خبر: 1438425
تاریخ انتشار : ۲۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۸
منتظر تصریح کرد:

فریاد طب اسلامی از دیرباز بر تقلب کارخانه‌های محصولات خوراکی

گروه سلامت: یک محقق طب اسلامی به تقلب‌هایی که در تولید محصولات خوراکی همچون استفاده از روغن پالم در لبنیات صورت می‌گیرد اشاره و عنوان کرد: سال‌ها پیش متولیان طب اسلامی این تهدیدهای سلامتی را هشدار دادند اما به گوش کسی نرسید.

رضا منتظر، محقق طب اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، به ضرورت احیای طب اسلامی در دنیای کنونی پرداخت و اظهار کرد: وضعیت سلامت و تغذیه در جامعه امروز ما بسیار نابهنجار است.

وی به تقلب‌هایی که در تولید محصولات خوراکی همچون استفاده از روغن پالم در لبنیات صورت می‌گیرد اشاره و عنوان کرد: سال‌ها پیش متولیان طب اسلامی این تهدیدهای سلامت را هشدار دادند اما به گوش کسی نرسید.

تهدید نرم امروز سلامت و تغذیه است

منتظر با بیان اینکه روز به روز آمار بیماری‌ها زیاد و سن بروز بیماری‌ها کمتر می‌شود، گفت: نیمی از مرگ و میرها مربوط به سکته‌های قلبی ناشی از گرفتگی عروق کرونر است. تهدید نرم امروز سلامت و تغذیه است و ما باید از تمام داشته‌های خود از دیرباز تا امروز برای رفع این معضل استفاده کنیم.

وی به جایگاه طب اسلامی در تغییر شرایط نابهنجار تغذیه در جامعه امروز اشاره و عنوان کرد: در دستورات دینی مطالب کاربردی فراوانی در مورد تغذیه و اصول کلی حاکم بر چگونگی خوردن و آشامیدن بیان شده است که توجه جدی به آن نشده است.

منتظر ادامه داد: طب اسلامی در مورد ترتیب خوردن مواد غذایی، مصلحات مواد غذایی، چگونگی انتخاب سبد غذایی خانواده و ... آموزه‌های غنی بسیاری دارد که با رعایت آن می‌توان از بروز بسیاری از بیماری‌ها جلوگیری کرد.

عملکرد دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه؛ مانع ترویج طب اسلامی

این محقق طب اسلامی به موانعی که سبب شده است طب اسلامی در جامعه امروز به جایگاه اصلی خود دست نیابد و عملیاتی نشود اشاره و عنوان کرد: نوع عملکرد دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه بزرگترین مانع بر سر راه ترویح طب اسلامی است.

وی ادامه داد: دانشگاه‌ها با تفکر سکولار علم را از دین جدا می‌کنند. اما موضوع طب، بدن انسانی است که از سوی خالقی دانا شکل گرفته است و این خالق بهترین راه را برای درمان مشکلات بنده خود می‌داند. تلاش علمی در جای خود دارای کارکرد است اما نباید آنچه از طریق وحی برای انسان آمده است نادیده گرفته شود و به تجربه شخصی افراد محدود شود.

وی حوزه‌های علمیه را نیز در زمینه عملیاتی نشدن طب اسلامی در جامعه امروز مقصر دانست و گفت: این امر یک علت تاریخی دارد و به زمانی باز می‌گردد که طب از حوزه‌ها خارج شد. در صورتی که در گذشته علما در دروس حوزه، طب نیز می‌خواندند. اما با خارج شدن طب از دروس حوزوی، روحانیون نیز از خود سلب مسئولیت کرده و مسئول هرگونه اقدامی در این زمینه را دانشگاه‌ها می‌دانند.

نبود متولی مشخص برای طب اسلامی

وی به نبود متولی مشخص برای طب اسلامی اشاره کرد و گفت: امروز نیاز داریم مسئولان عالی رتبه کشور حمایت خود را از طب اسلامی اعلام و دستور احیای آن را صادر کنند تا افراد مثبت اندیش از حوزه و دانشگاه با همکاری یکدیگر به احیای آن بپردازند.

سیمین جان نثار
|
-
|
۱۳۹۳/۰۵/۲۱ - ۲۰:۰۴
0
0
با تشکر از آقای دکتر منتظر بابت مطالب عنوان شده
ati
|
-
|
۱۳۹۳/۰۵/۲۲ - ۰۶:۳۰
0
0
باعرض سلام وخسته نباشید خدمت آقای دکتر منتظر
وتشکر از خبرگزاری ایکنا که این مصاحبه مهم و حیاتی را انجام دادند
متأسفانه با وجود افزایش انواع بیماریها,یکی از دغدغه های اصلی خود مردم هم تغذیه سالم
وسلامت افراد و جامعه شده است
مردم دست به هرچیز میزنند تاخریداری کنند از میوه های تولید شده با کودهای مضر شیمیایی
گرفته تا گوشتهای مرغ هورمونی و لبنیات پالم دار و شیرهای مضرو آبلیموهای اسیدی
و انواع و اقسام کالاهای مورد نیاز بجای سلامت سرشار از مضرات است مردم نگران
سلامت خویشند...
واقعأ سخنان آقای دکتر به حق بود
جایی مثل حوزه که منبع آموزش علوم دینی است آیا نسبت به ترویج طب اسلامی که بخش عمده ای از
احادیث معصومین به آن اختصاص یافته, مسؤل نیست؟؟؟
بهرام
|
-
|
۱۳۹۳/۰۵/۲۷ - ۰۹:۴۷
0
0
سلام علیکم
با تشکر. حمایت خود را از طب شریف و جامع اسلامی و محققین و دلسوزانی همچون دکتر منتظر اعلام می کنم. خداوند موفقشان بدارد.
االهم صل محمد آل محمد
captcha