کد خبر: 1438445
تاریخ انتشار : ۲۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۳
بهروز یاریگل:

علم و عمل توأمان عامل جذابیت قاری قرآن است

گروه فعالیت‌های قرآنی: مدرس و کارشناس قرائت قرآن اظهار کرد: یک قاری باید علم و عمل را توأم داشته باشد تا بتواند جاذبه و مقبولیت در بین مردم کسب کند.

بهروز یاریگل

بهروز یاریگل، مدرس و کارشناس قرائت قرآن در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با بیان این مطلب گفت: در درجه اول، قاری قرآن غیر از اینکه قاری یا معلم قرآن است، باید خود عامل به قرآن باشد، یعنی اگر عامل باشد و رفتار قرآنی داشته باشد در جامعه اثرگذار خواهد بود.

وی در ادامه افزود: این مهم دارای دو جنبه ظاهری و باطنی است، جبنه ظاهری آن این است که وقتی قاری آیاتی از قرآن را تلاوت می‌کند، هم خودش و هم دیگران از نغمه‌های الهی لذت ببرند، زیرا این طبیعت تلاوت قرآن است. وقتی مرحوم استاد عبدالباسط قرائت می‌کرد، نه تنها مسلمانان، بلکه غیر مسلمانان هم لذت می‌بردند.

این کارشناس قرائت قرآن اظهار کرد: اما نکته اساسی این است که همه کسانی که حرف دین می‌زنند و مروج مذهب هستند، مردم توجه می‌کنند که این افراد چه مقدار عامل به دین هستند و اگر قاری قرآن اوامر و دستورات قرآن را عمل کرد در دو زمینه قرآن را در جامعه ترویج داده است.

یاریگل تصریح کرد: مردم را وقتی می‌خواهیم سفارش کنیم، تنها با بیان، فایده ندارد، باید با عمل، مردم ببینند که آیا ما خود عامل هستیم، اما اگر یک قاری قرآن، روحانی، مداح و ... اگر عامل نباشند، آن اثر واقعی را نخواهد گذاشت.

وی بیان کرد: یک قاری باید علم و عمل را توأم داشته باشد تا بتواند جاذبه و مقبولیت در بین مردم کسب کند. مقام معظم رهبری خیلی درباره قاریان قرآن و کسانی که در راه اعتلای کلام خدا تلاش کرده‌اند، سفارش فرمود‌ه‌اند، البته این تنها شامل قاری قرآن نمی‌شود، بلکه در همه رشته‌ها از جمله حفظ، مفاهیم، تفسیر را در برمی‌گیرد.

این مدرس قرآن گفت: جامعه قرآنی باید در زمینه امور قرآنی وحدت‌رویه و انسجام داشته باشند و نباید این کار مهم را به گردن ادارات، نهادها و مسئولان قرآنی کشور بیندازیم. در بُعد آموزش، پژوهش، تبلیغ و ترویج باید فعالان قرآنی ابتدا به یک وحدت‌رویه دست پیدا کنند و نباید از هم دور باشیم و در کنار و متحد با یکدیگر عمل کنند تا بتوانیم جامعه را به سمت و سوی فرهنگ قرآنی هدایت کنیم.

یاریگل گفت: در حال حاضر بسیاری از قاریان و حافظان نوجوان می‌خواهند با قرآن به صورت اصولی آشنا شوند و در این میان استعدادهای نابی وجود دارد که اگر بتوانیم با یک وحدت رویه این عزیزان را به سمت و سوی کلام الهی سوق دهیم و اساتید به شهرستان‌های مختلف کشور رفت و آمد کنند، می‌توانیم افراد موفق در زمینه علوم قرآنی در سراسر کشور پرورش دهیم.

وی گفت: در حال حاضر سازمان دارالقرآن یا شورای عالی قرآن و جاهای دیگر دوره‌های برای استعدادها و افراد نخبه قرآنی برگزار می‌کنند، اما این‌ها به یک دوره دو سه روزه دعوت می‌شوند و تمام می‌شود، اما ما باید فعالیت این عزیزان را پیگیری کنیم و این افراد تحت کنترل باشند تا بتوان از آنان افراد نخبه قرآنی ساخت.

این کارشناس قرائت قرآن اظهار کرد: دارالقرآن حرکتی به نام استعدادیابی درخشان قرآنی را آغاز کرده است و حدود هشتاد نفر از نوجوانان قرآنی کشور که از بهترین‌ها هستند، شناسایی کرده است، این حرکت خوبی است، اما کافی نیست. باید این حرکت‌ها مستمر و همیشه باشد تا به ثمرات مفید دست پیدا کنیم.

captcha