به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، محمودرضا برازش، مدیرکل دفتر چاپ و نشر و رئیس چهاردهمین جشنواره صنعت چاپ گفت: در این نمایشگاه آثار، دستاوردها و توانمندیهای چاپی کشور در زمینههای گوناگون به نمایش گذاشته خواهد شد.
وی افزود: همچنین برخی از محصولات وارداتی چاپی برای مقایسه با محصولات تولید داخلی در معرض دید بازدیدکنندگان قرار داده خواهد شد. این نمایشگاه در راهرو اداره کل چاپ و نشر در طبقه اول وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برپا میشود.
مشکلات اقتصادی سد راه پیشرفت صنعت چاپ شده است
در ادامه، عباس ایرانعقیده، رئیس هیئت مدیره انجمن چاپ دیجیتال با اشاره موانع سد راه صنعت چاپ ایران گفت: امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی مرز بین صنوف مختلف چاپ از بین رفته است؛ چراکه درحال حاضر دستگاههایی وجود دارد که کار پیش از چاپ، چاپ و پس از چاپ را باهم انجام میدهد و جداسازی آنها باعث درجا زدن ما میشود.
وی ادامه داد: در سالهای گذشته انجمن چاپ دیجیتال بارها پیشنهاد تشکیل سازمان چاپ را داد که خوشبختانه اقدامات مثبتی نیز در این راستا انجام شده اما تا به امروز این طرح عملیاتی نشده است، البته امیدواریم که با حمایتهای مسئولان این طرح در دولت تدبیر و امید انجام شود.
ایرانعقیده در توضیح ضرورتهای تشکیل سازمان چاپ گفت: با تشکیل سازمان چاپ کار برای مشتری و سرمایهگذار آسانتر میشود؛ چرا که برای انجام کارهای چاپی و حمایتهای صنفی دیگر نیاز به مراجعه به واحدهای مختلف صنف چاپ نیست، اگر بتوانیم به جمعبندی لازم برسیم میتوانیم راه را برای موفقیت صنعت چاپ هموار کنیم.
مدیرعامل مجتمع صنعتی نقش مبنا درباره دلایل کاهش کیفیت محصولات برخی واحده صنفی افزود: متأسفانه مشکلات اقتصادی و گران بودن تکنولوژی سد راه پیشرفت صنعت چاپ شده است و بسیاری از واحدهای چاپی به خرید ماشینهای ارزان قیمت روی آوردهاند که این زنگ خطری برای کاهش کیفیت محصولات چاپی محسوب میشود.
وی با اشاره به پیشینه صنعت چاپ ایران اظهار کرد: در سالهای گذشته صنعت چاپ ایران به دلیل کیفیت بالای محصولاتش در منطقه شناخته شده است و گرانی نباید دلیل کاهش کیفیت محصولات شود؛ چرا که کیفیت مانند گذشته باید اولیت صنعت چاپ باشد، متأسفانه این روزها مشاهده میکنیم که رقابت در صنعت چاپ تنها محدود به قیمت شده است.
ایرانعقیده با بیان اهمیت رقابت سالم در پیشرفت صنعت چاپ کشور گفت: مسابقات صنعت چاپ در سالهای گذشته فضای رقابتی مناسبی را ایجاد کرده، اما باید ملاکهای اثر برتر به شکل شفاف مشخص شود تا دیگر شاهد اعتراضات شرکتکنندگان نباشیم. نوآوری باید بیشترین ملاک نمرهدهی در این مسابقات باشد تا بتوانیم شاهد پیشرفت و موفقیت صنعت چاپ در آینده باشیم.
رئیس هیئت مدیره انجمن چاپ دیجیتال در بخش پایانی صحبتهایش بیان کرد: باید جایگاه صنعت چاپ را به کشورهای منطقه اثبات کنیم و برای این کار نیاز به استانداردسازی داریم، زیرا ملاک توجه کشورهای خارجی به صنعت چاپ ایران کیفیت بالای آن و برندسازی است که باید انجام شود.