کد خبر: 1438713
تاریخ انتشار : ۲۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۵:۱۸
سرهنگ حسینی اعلام کرد:

شناسایی ۲۵۰۰ نقطه یادمانی/ فقط سه یادمان کردستان در دست ساخت هستند

گروه جهاد و حماسه: معاون هماهنگ کننده سپاه بیت‌المقدس در نشست شورای هماهنگی ستاد مرکزی راهیان نور اعلام کرد: ۲۵۰۰ نقطه یادمانی شناسایی شده‌ است، ولی ایجاد زیرساخت‌ها در استان کردستان نیاز به حرکت انقلابی و مدیریت جهادی دارد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، سرهنگ ابراهیم حسینی، معاون هماهنگ کننده سپاه بیت‌المقدس در نشست شورای هماهنگی ستاد مرکزی راهیان نور روز گذشته اظهار کرد: این جریان فرهنگی بزرگ راهیان نور یک ابزار کارآمد برای انتقال حماسه‌های بزرگ دفاع مقدس به نسل جدید و آینده است.
وی با بیان اینکه همه امروز به وسعت تاثیرگذاری این حرکت عظیم فرهنگی واقف هستند، افزود: خداوند را شاکر هستیم که این حرکت عظیم به برکت خون پاک شهدا روز به روز در حال توسعه است. خود شهدا این جریان فرهنگی را در کشور هدایت می‌کنند و امروز این نهضت فرهنگی به عنوان بزرگترین حرکت فرهنگی مورد توجه قرار گرفته است.
حسینی با بیان اینکه در بحث راهیان نور، استان کردستان باید متفاوت‌تر از سایر استان‌های کشور دیده شود، افزود: مردم این خطه در طول هشت سال جنگ تحمیلی ضمن حضور در جبهه‌های نبرد به واسطه مرزی بودن ضربه‌های زیادی را متحمل شدند.
وی با اشاره به ۲۲۷ کیلومتر مرز مشترک استان کردستان با کشور عراق، تصریح کرد: مریوان ۹۰ کیلومتر، بانه ۸۴ کیلومتر، سروآباد ۳۳ کیلومتر و سقز ۲۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارند که در طول هشت سال جنگ تحمیلی ۱۹ عملیات بزرگ و متوسط در این مناطق انجام شده است. معاون هماهنگ کننده سپاه بیت‌المقدس اظهار کرد: حماسه‌هایی که در برون مرزهای کشور در طول هشت سال جنگ تحمیلی اتفاق افتاد، در سرزمین مجاهدت‌های خاموش مظلومانه‌تر اتفاق افتاده است.
حسینی گفت: اگر با کارها و اقدامات فرهنگی و تبلیغی، حماسه‌ها را که در سرزمین مجاهدت‌های خاموش در طول هشت سال دفاع مقدس اتفاق افتاد به رخ جهانیان بکشیم کار زیادی انجام نداده‌ایم.
وی با اشاره به ایجاد تشکل مردمی پیشمرگان کرد مسلمان به همت و حمایت شهیدان بروجردی و بهشتی در این منطقه اظهار کرد: این تشکل از آغاز انقلاب تا به امروز منشأ خیر و برکات زیاد بوده و حماسه‌های بی‌نظیر زیادی را خلق کرده که هر کدام از آنها می‌تواند تبدیل به کتاب شوند.
معاون هماهنگ کننده سپاه بیت‌المقدس گفت: بچه‌های اهل سنت در این خطه شهیدپرور حماسه‌های بزرگی را خلق کرده‌اند که در معرفی آنها غفلت‌هایی در گذشته صورت گرفته است. در کردستان روستاهایی وجود دارند که در ظرف ۲۱ دقیقه بیش از ۲۷ نفر در راستای دفاع از انقلاب و ارزش‌های آن به شهادت رسیده‌اند، اما اثر و نمادی برای معرفی این ایثارگری‌ها در این روستاها وجود ندارد.
وی با اشاره به شناسایی بیش از 2500 نقطه یادمانی توسط اداره‌کل حفظ آثار استان در کردستان، تصریح کرد: در حال حاضر در حوزه زیرساخت‌ها شرایط خوبی نداریم و فرایندی که در چند سال اخیر در این زمینه وجود داشته نگران کننده است.
به گفته معاون هماهنگ کننده سپاه بیت‌المقدس، سالانه اقداماتی مقطعی در بحث زیرساخت‌های راهیان نور انجام می‌شود، ولی در سال بعد در همان نقطه صفر قرار داریم. این اقدامات مقطعی نمی‌تواند چاره خوبی برای تحقق اهداف در بحث توسعه راهیان نور در کردستان باشد و برای ایجاد زیرساخت‌های راهیان نور در این استان نیاز به یک حرکت انقلابی و مدیریت جهادی است.
وی از بازدید ۳۰۰ زائر طلبه خارجی از یادمان‌های عملیاتی کردستان در آینده نزدیک خبر داد و بیان کرد: زیرساخت‌های لازم برای اسکان و ارائه خدمت به این زائران در استان وجود ندارد.
به گفته معاون هماهنگ کننده سپاه بیت‌المقدس، هر ساله در کنار راهیان‌نوری که از سراسر کشور برای دیدن این مناطق به کردستان می‌آیند تعداد زیادی زائر خارجی نیز از یادمان‌های عملیاتی و مناطق جنگی کردستان بازدید می‌کنند و این نیاز به توجه و ایجاد زیرساخت‌ها را افزایش می‌دهد.
حسینی با بیان اینکه در زمینه احداث یادمان‌های استان کار چندانی صورت نگرفته گفت: در حال حاضر سه یادمان با پیشرفت فیزیکی ۵۰ درصد در شهرستان‌های مختلف استان در حال انجام است و دیگر هیچ یادمان دیگر نداریم.
به گفته وی، در زمینه ایجاد زیرساخت‌های راهیان نور در منطقه دالانی که بهترین نقطه برای بیان اتفاقات عملیات «والفجر ۱۰» است، کمترین اقدامی صورت نگرفته.
معاون هماهنگ کننده سپاه بیت‌المقدس با بیان اینکه راهیان نور کردستان نیازمند حمایت‌های ملی است، گفت: کارهای جزئی در بحث راهیان نور انجام شده، ولی این پاسخگوی نیازهای استان در این بخش نیست.
حسینی تصریح کرد: باید ایجاد زیرساخت‌ها در ۱۲ نقطه یادمانی برای کردستان در نظر گرفته شود و با اختصاص اعتبارهای مورد نیاز بستر را برای توسعه این حرکت فرهنگی در این استان فراهم کرد.
وی نبود زیرساخت‌های لازم برای اسکان راهیان نور در استان را از دیگر موانع سد راه توسعه این حرکت فرهنگی در استان برشمرد و گفت: در سال گذشته ۲۰۰ هزار نفر جمعیت رسمی در قالب کاروان‌های راهیان نور از مناطق عملیاتی در کردستان بازدید کرده و اسکان داده شده‌اند.
به گفته معاون هماهنگ کننده سپاه بیت‌المقدس، برنامه امسال در بحث اسکان راهیان نور ۵۰۰ هزار نفر است و این در حالی است که در استان در بحث اسکان مشکل زیرساختی وجود دارد.
حسینی کل ظرفیت سپاه بیت‌المقدس در زمینه اسکان راهیان نور را ۲ هزار نفر عنوان و بیان کرد: در بحث اسکان زائران راهیان نور در استان با محدودیت و مشکلات زیادی مواجه هستیم.
وی تصریح کرد: ایجاد فضای فرهنگی از دیگر نیازهای راهیان نور کردستان است که باید برای تحقق آن اعتبارات لازم اختصاص پیدا کند.

captcha