کد خبر: 1440060
تاریخ انتشار : ۲۶ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۲
جهانگیری:

چهره رحمانی اسلام به دنیا معرفی شود

گروه جهاد و حماسه: معاون اول رئیس جمهور گفت: چهره رحمانی اسلام باید به دنیا معرفی شود و دولت تدبیر و امید نیز در مجامع بین‌المللی در این راستا حرکت می‌کند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، کنگره ملی تجلیل از شهدای غریب آزاده، صبح امروز، یکشنبه 26 مردادماه با حضور اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور و برادر دو شهید، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدعلی شهیدی‌محلاتی، رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران و خانواده‌های شهدا، ایثارگران و آزادگان در سالن اجتماعات سازمان حج و زیارت برگزار شد.

اسحاق جهانگیری در این مراسم گفت: حضور در جمع خانواده‌های صبور، مقاوم، ایثارگر و آزاده افتخار بزرگی است و ملت ایران مدیون و میراث دار خون شهیدان است. اصولاً اعتقاد و باور ما این است که شهادت مسیر ترقی و تعالی هر ملتی است و یک ملت زمانی می‌تواند سربلند باشد که به ایثار و از خودگذشتگی باور داشته باشد.

وی افزود: تمام اتفاقاتی که بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی رخ داده است، دستاورد سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی همه مرهون فداکاری عزیزانی است که در سخت‌ترین آزمون‌هایی که برای ملت پیش آمد، سینه سپر کردند و دشمنان را به عقب راندند و برای این ملت سرفرازی به ارمغان آوردند.

جهانگیری با اشاره به آیه قرآن مبنی بر اینکه شهدا زنده‌اند و خون شهید ضایع نخواهد شد، اظهار کرد: یکی ازدلایلی که سبب می‌شود با اطمینان درباره آینده جمهوری اسلامی ایران با وجود دشمنی‌های گوناگون جهانیان صحبت کنیم، خون شهیدانی است که پای درخت انقلاب اسلامی ریخته شده است.

وی تصریح کرد: این مراسم، تجلیل از شهدای غریب آزاده است، یقیناً جزء مهم رسالت‌هایی است که بر دوش تک تک ما و بنیاد شهید و امور ایثارگران وجود دارد و باید این فرهنگ زنده بماند و فرزندان این ملت باید بدانند پدرانشان در چه شرایط سختی از میهن اسلامی دفاع کردند. آزادگان در سخت‌ترین شرایط از آرمان‌های امام خمینی(ره) و انقلاب اسلامی هنگامی که در چنگال دشمنان گرفتار بودند با نثار جان خود مقاومت کردند.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه شهدای غریب همه نشان‌ها و افتخارها را دارا هستند، بیان کرد: ملتی که چنین انسان‌های بزرگی را تربیت کرده است، این مکتب و این ملت شکست‌بردار نیستند و امیدوارم خونی که از کربلا جوشیده و مسیری که تاکنون ادامه یافته است، همچنان استمرار داشته باشد.

وی در ادامه گفت: وقتی از آزادگان شهید یاد می‌کنیم، حتماً یاد شهید تندگویان، سرلشکر حسین لشکری و شهید ابوترابی و دهها شهید دیگر را گرامی می‌داریم و از خداوند می‌خواهیم که این توفیق را عنایت کند که قدردان خون شهدا و ایثارگران باشیم.

جهانگیری با بیان اینکه دولت تدبیر و امید خود در این رسالت جدی است، تأکید کرد: باید پیام خون شهدا را شناسانده و برای تحقق اهداف و آرمان‌های آنها تلاش کنیم تا امنیت، آسایش و رفاه مردم را به نحو مطلوب تأمین شود. در دنیایی که زندگی می‌کنیم دشمنان گرگ‌صفتی هستند که از انسانیت بویی نبرده‌اند و در اطراف خود شاهد جنایات رژیم صهیونیستی هستیم که این جنایات در تاریخ کم‌نظیر است که به کودکان نیز رحم نمی‌کنند و وجدان دنیا و سازمان‌های بین‌المللی خاموش مانده و ایران در مقابل آنها به تنهایی فریاد سر می‌دهد.

وی گفت: ما از یک سو با غده چرکین صهیونیستی مواجهیم و از سوی دیگر با غده چرکین دیگری به نام داعش مواجه هستیم که به نام اسلام جنایات فجیعی را انجام می‌دهند در حالی که باید چهره رحمانی اسلام به دنیا معرفی شود و نباید بگذاریم اسلام با این چهره به دنیا معرفی شود.

معاون اول رئیس جمهور بیان کرد: ایران تلاش می‌کند در مجامع بین‌المللی از یک اسلام با چهره رحمانی و خواهان عدالت رونمایی کند و دولت نیز این هدف را دنبال می‌کند و در کنار آن رفع بیکاری، تأمین معیشت مردم و امنیت و آسایش آنها را در اولویت خود قرار داده است.

حجت‌الاسلام شهیدی: گنجینه خاطرات آزادگان ثبت شود

حجت‌الاسلام شهیدی در ادامه این مراسم گفت: امسال بنیاد شهید برنامه ویژه‌ای را برای تجلیل از پدران و مادرانی اختصاص داد که فرزندانشان در دست صدامیان زیر شکنجه‌ها و در زندان‌های مخوف به شهادت رسیده‌اند، از این عزیزان به عنوان شهدای غریب یاد می‌شود این برنامه هم در تهران و هم در سراسر کشور اجرا شده است.

وی با تأکید بر بیان ناگفته‌های جنگ و آنچه بر آزاده‌ها گذشته است، افزود: تعداد آزادگان جنگ تجمیلی 42 هزار و 879 نفر بودند که 90 درصد آنها مجروح به اسارت درآمده‌اند؛ چرا که حاضر به تسلیم در برابر رژیم بعث عراق نبودند و تا آخرین گلوله ایستادند و حدود 36 هزار رزمنده اسیر در میان اسرا بودند که 85 درصد از مجموع اسرا را شامل می‌شوند و 15 درصد از اسرا هنگام عبور از شهرها و از غیرنظامیان به اسارت گرفته شده‌اند که در میان آنها 86 نفر اسیر زن بودند.

حجت‌الاسلام شهیدی تصریح کرد: تعداد زیادی از اسرای ایرانی نامشان در صلیب‌سرخ ثبت نشده بود تا رژیم بعث بتواند به راحتی آنها را مورد شکنجه و آزار و اذیت قرار دهد. فرماندهان ارشد، برخی خلبانان و سپاهیان مانند شهید تندگویان نیز از آن جمله بود. شهید سرلشکر حسین لشکری هم از جمله این شهدا بود؛ خلبانی که هواپیمایش مورد اصابت قرار گرفت و اسیر شد. کسی که 12 سال در سلول انفرادی اسیر بود و مقاومت کرد و آن قدر تحت شکنجه بود که یک سال پس از بازگشت به میهن به شهادت رسید.

وی با بیان اینکه حقایق زیادی درباره آزادگان وجود دارد و باید تبیین شود، گفت: با توجه به تأکید مقام معظم رهبری بر ثبت خاطران مادران و پدران شهدا، باید گنجینه خاطرات آزادگان نیز ثبت شود تا فرهنگ مقاومت برای مردم زنده شود.

آباد: فرهنگ استقامت و پایداری را باید تعمیق ببخشیم

معصومه آباد، عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز در این مراسم گفت: این مراسم و روزها که یادآور یکی از شیرین‌ترین و خاطره‌انگیزترین روزهای انقلاب است به حق یوم‌الله است و باید گرامی داشته شود.

وی افزود: امروز با گذر بیش از 20 سال از ورود آزادگان به میهن، این مراسم‌ها تقدیر از مقام آزادگان و فرهنگ استقامت و پایداری است و ما درصدد آن هستیم که این فرهنگ را به نسل جدید منتقل کرده و آن را تعمیق ببخشیم.

آباد با بیان اینکه آزادی اسرا یک معجزه بود، ادامه داد: روایت شهادت اسرا، بخشی از یک داستان بلند است و باید به درستی تبیین شود تا همگان بدانند اسرا و آزادگان چه مشقت‌هایی را متحمل شده‌اند و چه رنج‌هایی کشیده‌اند و این مشقت‌ها به حدی بود که انگار روزی صد بار شهید می‌شدند.

این عضو شورای اسلامی شهر تهران در ادامه گفت: وقتی کتاب «من زنده‌ام» را نوشتم، فکر کردم که آخرین نفر هستم که در این باره می‌نویسم، اما وقتی مخاطبان این کتاب را دیدم، متوجه شدم که مردم امروز مشتاق شنیدن هستند و ما باید از این فرصت استفاده کرده و خاطرات آنها را بیان کنیم.

وی تصریح کرد: زمانی که رئیس سازمان جاسوسی فرانسه برای بازدید به اردوگاه‌های اسرای ایرانی در عراق رفته بود، گفت؛ ترسیم جنگ جهانی چهارم به صورت مبهم بر روی ماهواره‌ها وجود دارد، اما در اردوگاه‌ها آدم‌هایی هست که به سخت‌ترین کارها آماده جانفشانی می‌کنند و از جان خود گذشتند و اینها نمودار جنگ جهانی چهارم هستند.

آباد گفت: در جنگ تحمیلی هشت ساله، زن و مرد مسلمان ایرانی و کودک و پیر همه در این استقامت و پایداری مشارکت داشتند؛ از این رو فرهنگ استقامت و پایداری را باید تعمیق ببخشیم و بر این ویژگی در جهان شناخته شویم.

امیر سرتیپ نجفی: 570 شهید غریب آزاده در ایران داریم

امیر سرتیپ نجفی، فرمانده وقت کمیته جستجوی مفقودین و مسئول تبادل پیکر شهدا نیز در ادامه گفت: در سال‌های ابتدایی جنگ تحمیلی دو کمیته برای پیگیری موضوع اسرا تشکیل شد. یکی از این کمیسیون‌ها درباره نگهداری اسرای عراقی و دیگری در رابطه با حمایت از اسرا و مفقودین ایرانی بود. این کمیسیون‌ها فعالیت خود را در سال 61 آغاز کردند که در ابتدا شهید محمدعلی نظران 12 سال مسئولیت آن را برعهده داشت و پس از آن از سال 73 تا 83 نیز من عهده‌دار این مسئولیت بودم.

وی افزود: در مدتی که این کمیته فعالیت داشت، 56 هزار و 726 اسیر عراقی آزاد شدند و 38 هزار و 993 اسیر ایرانی نیز به میهن بازگشتند و 7 هزار و 634 اسیر عراقی با تلاشی که مسئولان این کمیته در 23 اردوگاه انجام داده بودند، به عنوان پناهنده به صلیب سرخ اعلام کردند که می‌خواهند در ایران بمانند.

امیر سرتیپ نجفی با اشاره به وضعیت اسرای ایرانی بیان کرد: در سال 1371 وضعیت کامل اسرای ایرانی مشخص شد، اما در این بین آنچه باید به آن توجه می‌شد موضوع اسرای شهید ما بود. از همین رو در تاریخ 30 تیرماه 1381 از سوی ایران پیکر 1172 اسیر فوتی عراقی به این کشور تحویل داده شد و در مقابل نیز عراقی‌ها پیکر پاک 570 شهید غریب را تحویل مقامات ایرانی دادند.

وی در ادامه گفت: ترکیب شهدای اسیر ایرانی به این شرح است که 211 پیکر مربوط به ارتش، 11 خلبان، 178 پیکر مربوط به رزمندگان سپاهی و بسیجی، 18 پیکر نیروی انتظامی، 42 پیکر نیروهای مردمی و 121 پیکر شهید گمنام بودند و در میان پیکر شهدا، پیکر شهید «عباس دوران» نیز به ایران تحویل داده شد.

captcha