کد خبر: 1440671
تاریخ انتشار : ۲۷ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۶:۴۴
حجت الاسلام ناصحی:

رفع آسیب های اجتماعی صرفا وظیفه شهرداری نیست/ لزوم تعامل بین دستگاهی

گروه جامعه: رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران رفع آسیب‌های اجتماعی را نیازمند همکاری بین بخشی و تعامل سایر دستگاه‌ها دانست و گفت: شهرداری صرفا به تنهایی وظیفه رفع آسیب‌های اجتماعی را برعهده ندارد.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، حجت الاسلام والمسلمین عبدالمقیم ناصحی، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران امرزو، ۲۷ مردادماه، در آستانه نخستین سالگرد فعالیت دوره چهارم این شورا در نشستی خبری گزارشی از فعالیت های انجام گرفته توسط این شورا در دوره گذشته را ارائه کرد و به پرسشهای خبرنگاران در این حوزه پاسخ گفت.

وی باشاره به ضرورت ایجاد هویت فرهنگی برای فعالیتهای انجام شدخ در کشور گفت: از سال ۶۸ تا کنون مقام معظم رهبری همواره دغدغه توجه به امور فرهنگی را مد نظر داشته‌اند و این نگرانی خود از فعالیت دشمن را با عناوینی همچون شبیخون فرهنگی، تهاجم فرهنگی، ناتوی فرهنگی و رخنه فرهنگی بارها اعلام کرده اند.

حجت الاسلام ناصحی با تأکید بر فرهنگی غنی دینی و ملی ایرانیان افزود: تهاجم فرهنگی بیش از تهاجم نظامی زیان آور است و دقت زیادی را برای مقابله با آن می‌طلبد. با وجودی که در تهاجم نظامی وسیله هجوم، مشخص است و ظاهرا به بدنه آسیب می‌رسد اما در تهاجم فرهنگی به باطن و عقاید انسان‌ها ضربه وارد می‌شود

وی گفت: در تهاجم نظامی آمار قربانیان مشهود است اما در تهاجم فرهنگی قربانیان مشخص نمی‌شوند و شاید روز به روز بر تعداد آنان افزوده شود.

حجت الاسلام ناصحی ادامه داد: در آندلس که امروزه اسپانیا نام دارد حاکمیت طی هشت قرن در دست مسلمانان بود و دشمن با تهاجم سیاسی، نظامی و اقتصادی نتوانست این حاکمیت را از بین ببرد، اما با هجمه فرهنگی پس از هشت قرن حاکیمت از مسلمانان ساقط شد.

ایشان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فعالیت هفت کمیته، دو ستاد و ۹ عضو در کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران اظهار داشت: کمیته‌های فرهنگی، اجتماعی، ورزشی، هنری، مشارکت‌های اجتماعی، میراث فرهنگی و دینی زیر مجموعه این کمیسیون هستند و این کمیسیون از بیشترین تعداد اعضا برخوردار است.

وی به مهم‌ترین مصوبه و فعالیت کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران طی یک سال گذشته اشاره کرد و گفت: تدوین برنامه پنج ساله دوم شهرداری تهران وقت زیادی از ما در یک سال گذشته گرفت و حدودو ۵۰ جلسه در این راستا برگزار شده است.

 اطلس آسیب‌های اجتماعی

وی تدوین اطلس آسیب‌های اجتماعی را نیز از دیگر اقدامات صورت گرفته دانست که هنوز تکمیل نشده است و افزود: با همراهی جمعی از نخبگان دانشگاهی و حوزوی آسیب های اجتماعی به فراخور نقاط مختلف شهر تهران شناسایی خواهند شد و سیاست‌های رفع آن نیز اندیشه می‌شود.

حجت الاسلام ناصحی رفع آسیب‌های اجتماعی را نیازمند همکاری بین بخشی و تعامل سایر دستگاه‌ها دانست و گفت: شهرداری صرفا به تنهایی وظیفه رفع آسیب‌های اجتماعی را ندارد. باید دستگاه‌ها به صورت عملیاتی وارد کار شوند و به شهرداری کمک کنند.

وی به طور مثال به موضوع تکدی‌گری اشاره و عنوان کرد: فعالیت شهرداری در این بخش به تنهایی مثمرثمر نخواهد بود بلکه نیاز به همکاری نیروی انتظامی، مجلس شورای اسلامی و بهزیستی در این بخش وجود دارد.

پیوست‌های فرهنگی شهرداری تهران

وی در ادامه به موضوع پیوست‌های فرهنگی شهرداری تهران اشاره و عنوان کرد: پیوست فرهنگی از جمله تأکیدات مقام معظم رهبری بوده است که در دوره جدید به صورت جدی تری پیگیری می‌شود. امروز آگاهی و پایبندی اعضای شورای شهر بیشتر شده است و با دید سیاسی در شورا به مسائل پرداخته نمی‌شود.

مبنای کار ما تعامل است نه تقابل/ برخورد جدی به هنگام ضرورت

وی کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران را پویا و فعال دانست و گفت: مبنای کار ما تعامل است نه تقابل. اما اگر مشاهده کنیم که مصوبه‌ای به درستی انجام نمی‌شود و بودجه و اعتبار در جای خود به خرج نمی‌رسد برخورد قانونی کرده و هیچ ملاحظه‌ای نخواهیم داشت.

حجت الاسلام ناصحی با تأکید بر اینکه تلاش داریم تا نگاه خود را در کمیسیون فرهنگی به تمامی بخش‌ها معطوف کنیم و صرفا محدود به جنبه‌ای خاص نشویم گفت: به دنبال ترویج شادی‌های حلال هستیم که نمونه آن در ماه مبارک رمضان از سوی شهرداری تهران در پارک‌ها و بوستان‌ها عملیاتی شد.

وی به پیشنهاد ایجاد کمییته مشترک فرهنگی میان شورای شهر، مجلس شورای اسلامی و دولت اشاره کرد و گفت: تا کنون پنج جلسه مشترک در این زمینه برگزار شده است و ما خواهان حضور دستگاه‌های دیگری همچون قوه قضاییه و صدا و سیما نیز در این جلسات هستیم.

وی از بررسی تعیین روزی به عنوان امدادگران انسان دوست خبر داد وبا اشاره به موضوع ضرب و شتم دست فروشان توسط کارکنان شهردای افزود: این افراد پیمانکارانی هستند که در زیر مجموعه شهرداری کار می‌کنند و شهرداری نیز باید نظارت بیشتری بر عملکرد آنان داشته باشد.

وی موضوع غرق شدن یک کودک در استخرتحت تملک شهرداری را مربوط به اجاره آن به بخش خصوصی دانست و گفت: این استخر به یک بخش خصوصی اجاره داده شده بود، ولی در کل باید مدیریت اماکن ورزشی یکپارچه و به وزارت  ورزش سپرده شود.

 رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در خصوص چگونگی تدریس موسیقی در فرهنگسرا‌ها اظهار کرد: ما به دنبال آموزش موسیقی فاخر در این اماکن هستیم. اگر به این موضوع به صورت کار‌شناسی پرداخته نشود، موسیقی از زیرزمین‌ها سر در می‌آورد در صورتیکه این هنر می تواند در حدود اسلامی به صورت فاخر دنبال شود.

captcha