عباسعلی منصوری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، با اشاره به ریشههای شکلگیری گروهک تروریستی داعش گفت: این گروه دستپرورده و مولود سرویسهای اطلاعاتی غربی به ویژه آمریکاست.
وی داعش را نمونه جدیدی از طالبان و القاعده دانست و اظهار کرد: داعش تجربه جدیدی از طالبان افغانستان، این بار در کشورهای عربی است که با توجه به نگرشی که دارد پس از پیشرویهایی که خواهد داشت، مسلماً برای غرب نیز خطرساز خواهد بود و همچون بمب متحرکی برای غرب عمل خواهد کرد.
منتخب مردم کاشان در مجلس با اشاره به جنایات وحشیانه و متعدد داعش گفت: نیروهای داعش با آموزشهایی که دیدهاند، بیرحمی و عدم عاطفه انسانی در وجود آنها نهادینه شده و تبدیل به شخصیتی شدهاند که انگیزه بسیار بالایی برای کشتن انسانها دارند.
وی افزود: در حال حاضر آمریکا و غرب با معضلی روبرو هستند و آن حضور جوانانی از اروپا و حتی از آمریکاست که برای کشتن فردی و یا گروهی افراد آموزش دیده و متبحر شدند و ابایی از کشتار انسانها ندارند؛ این مسئله بزرگی است که باید آمریکا و اروپا به دنبال راه حلی برای آن باشد چرا که در صورت بازگشت آرامش به عراق و سوریه این افراد به سرزمینهای خود بازخواهند گشت و دردسرهای غرب آغاز میشود.
منصوری با اشاره به انفجار برجهای دوقلو در آمریکا بعد از حضور آمریکا در افغانستان گفت: امروز ما شاهد تکرار این مسئله در عراق و سوریه هستیم و اگر در آن موقع نیروهای آمریکایی به دست ساکنان خاورمیانه به قتل میرسیدند، این بار میبینیم که یک آمریکایی توسط یک انگلیسی کشته میشود که این مسئله بسیار معنادار است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: هر چند داعش مولود تفکرات سرویسهای اطلاعاتی غرب به ویژه آمریکاست اما در حال حاضر غرب در دامی که گذاشته بود افتاده و حتماً باید خود را از این دام نجات دهد و سعی خواهد کرد با کمک گرفتن از کشورهای منطقه برای رهایی از این فاجعه استفاده کند.
وی با اشاره به درخواست آمریکا از کشورهای منطقه برای تشکیل ائتلاف علیه داعش گفت: آمریکا تلاش بسیاری داشته تا با همکاری ایران به مقابله با داعش بپردازد چرا که ایران در جریانشناسی و مقابله عملیاتی با چنین جریانهای متبحر است و میتواند تجارب زیادی را که در این زمینه اندوخته به کار گیرد و یا منتقل کند.
تشکیل و حمایت از گروههای تروریستی در منطقه به عنوان تهدیدی برای جمهوری اسلامی ایران و کمکگرفتن از ایران برای مقابله با چنین گروههایی یک تناقض آشکار محسوب میشود که منصوری در این رابطه اظهار میکند: حمایت و تجهیز گروههایی که انگیزه بسیار قوی برای شیعهستیزی دارند یکی از سیاستهای آمریکا در منطقه است تا بتوانند اهداف جمهوری اسلامی را به مخاطره بیندازند و یا امتیازگیری کنند.
این نماینده مجلس نهم افزود: در حال حاضر شرایط در طول زمان تغییر پیدا کرده و زمانی که مختصات تغییر پیدا کند، اهداف و روشها نیز تغییر مییابد؛ همانطور که در افغانستان شاهد بودیم که آمریکا برای مقابله با طالبانی که دستپروده خودش بود از ایران کمک خواست؛ داعش نیز چنین وضعیتی دارد؛ هر چند این گروه برای به خطر انداختن همپیمان جمهوری اسلامی تشکیل شد اما حامیان این گروه خود احساس خطر کردهاند و در حال حاضر تنها کشوری که میتواند در حل این مشکل نیروهای فرامنطقهای را یاری برساند، ایران است.