کد خبر: 1442381
تاریخ انتشار : ۰۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۳
شریف حسینی:

عقبه غنی ایران اسلامی عاملی برای رشد و پیشرفت فرهنگ کشور است

گروه اجتماعی: منتخب مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کشور ما معدن کتاب و کتابخانه‌های عظیم بوده، گفت: باید از این عقبه فرهنگی غنی نهایت استفاده را ببریم و در پیشبرد و رشد وضعیت فرهنگی کشور از آن بهره گیریم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خوزستان، سیدشریف حسینی، منتخب مردم شهرستان‌های اهواز، باوی، کارون و حمیدیه در مجلس شورای اسلامی شنبه، اول شهریور در جمع مدیرکل، معاونان، مسئولان ستادی و کارشناسان اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی خوزستان با تقدیر از زحمات مسئولان نهاد کتابخانه‌های عمومی استان در عرصه فرهنگی و حوزه مهم کتاب و کتابخوانی و با اشاره به رشد و افزایش کتابخانه‌های عمومی در استان خوزستان و شهرستان اهواز گفت: سنگر کتاب و کتابخانه از مهم‌ترین سنگرهای عرصه فرهنگی است که نیازمند توجه ویژه مسئولان و مردم است و باید نگاه خاصی به حوزه کتابخانه‌های عمومی داشته باشیم.

وی با بیان اینکه ما کشوری با عقبه فرهنگی غنی هستیم، اظهار کرد: کشور ما معدن کتاب و کتابخانه‌های عظیم بوده است، باید از این عقبه فرهنگی غنی نهایت استفاده را ببریم و در پیشبرد و رشد وضعیت فرهنگی کشور از آن بهره گیریم.

منتخب مردم شهرستان‌های اهواز در مجلس افزود: در حال حاضر در هر منطقه در عرصه بین‌المللی کتابخانه‌ها نماد فرهنگ هستند، در ایران نیز باید چنین باشد، باید کاری کنیم کتابخانه مرکزی استان خوزستان به نماد فرهنگ استان تبدیل شود.

وی در ادامه پیشنهاد داد گروه‌های کارشناسی از میان کتابداران استان خوزستان به کتابخانه‌های بزرگ جهانی برای بازدید و استفاده از تجربیات آنها اعزم شوند تا از طرح‌های جدید آن کتابخانه‌های بزرگ استفاده کرده و برای رشد بیشتر فعالیت‌های کتابخانه‌های عمومی استان مورد استفاده قرار دهند.

حسینی افزود: سهم شما در این عرصه افزایش سرانه مطالعه استان در مقایسه با دیگر استان‌ها است، نیاز است در این مسیر راهکارهای خوبی ارائه دهید؛ به‌عنوان نمونه مادران برای بچه‌ها قصه را از حفظ می‌گویند یعنی فرهنگ شفاهی؛ در حالی که در کشورهای توسعه یافته مادران با خواندن کتاب، فرهنگ مطالعه را بین فرزندان بسط و گسترش دهند.

وی با تأکید بر اینکه برای گسترش کتاب و کتابخوانی در عرصه کار بلند‌مدت باید از خانواده‌ها آغاز کرد، گفت:‌ خانواده اصل و شالوده ایجاد شوق مطالعه در انسان است، نیاز است این فرهنگ از خانواده آغاز شود، در ادامه در بحث میان‌مدت، آموزش و پرورش نقش اساسی در بهینه‌کردن فرهنگ مطالعه دارد و باید این فرهنگ را بین دانش‌آموزان بسط و گسترش دهد و در کوتاه‌مدت نیز نیازمند فعالیت‌های زیربنایی و اساسی کتابداران است که باید با تلاش و توان خود در این عرصه فعالیت کنید و این فرهنگ را در استان خوزستان از طریق طرح‌ها و ابتکارات جدید همچون برنامه‌های فرهنگی مختلف، جذب عضو برای کتابخانه و... گسترش دهند.

منتخب مردم اهواز در مجلس ادامه گفت: یکی دیگر از موارد این است که کتابخانه باید در بهترین مکان‌های شهرستان، نقاط پرتردد و نقاط پربازدید شهرستان احداث شود تا عموم مردم از وجود کتابخانه اطلاع پیدا کرده و به‌صورت خانوادگی وارد این مکان‌های غنی فرهنگی شوند.

حسینی افزود: یکی از کلان‌ترین بودجه‌ها در مجلس بودجه فرهنگی است که صرف اموری دیگر می‌شود، نیاز است که ما به‌عنوان نمایندگان در این زمینه تلاش کنیم که بودجه مربوط به کتابخانه‌های عمومی را افزایش دهیم تا بتوانیم در مناطقی که فاقد کتابخانه عمومی هستند احداث کتابخانه در اولویت قرار گیرد.

وی در ادامه گفت: انتظار می‌رود رشد کتابخانه‌ها، فضاهای فرهنگی و فعالیت‌های کتابخانه‌های عمومی در استان خوزستان با سرعت بیشتری انجام شود و به‌صورت دوره‌ای با دیگر استان‌ها در کشور مقایسه‌ای صورت گیرد تا به نقاط قوت و ضعف خود پی برده و مسائل و مشکلات را این زمینه را برطرف کنیم؛ چرا که یکی از وظایف اصلی نمایندگان هموار کردن راه خدمات‌رسانی در استان با سرعت بالا برای مدیران است، ما اگر مشکلات را بدانیم حتماً پیگیر رفع آن خواهیم شد.

در ادامه این نشست لفته منصوری، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خوزستان گفت: کتابخانه‌های عمومی یک نهاد اجتماعی به مفهوم جامعه‌شناختی است. یعنی نهادی است که برای پاسخگویی به نیاز ضروری جامعه ایجاد شده است، نهادهای اجتماعی همواره به دلیل نیاز اجتماعی دائمی هستند؛ چرا که نیازهای اطلاعاتی نیازهای موقتی نیستند بلکه انسان همیشه تشنه دانش است.

وی با بیان اینکه نهاد کتابخانه‌های عمومی برنامه‌محور بوده و دارای سند چشم‌انداز 20 ساله و نقشه راه است، افزود: باید تا سال 1404 در خوزستان به ازای هر 100 نفر، هشت مترمربع فضای کتابخانه‌ای و 400 جلد کتاب وجود داشته باشد و از هر 100 نفر 35 نفر عضو کتابخانه‌های عمومی شوند.

منصوری با اشاره به رشد و توسعه مداوم و پیشرفت فیزیکی و افزایش کمی و کیفی کتابخانه‌ها بر اساس سند چشم‌انداز توسعه، گفت: در خوزستان در دو سال اخیر تعداد کتابخانه‌های عمومی از فروردین 91 تا تیرماه 93 از 153 باب به 214 باب افزایش یافته است.

captcha