به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، اسقف اعظم پیاتیگورسکی و چرکسکی فئوفلاکت، رئیس هیئت اندیشمندان روسی در مراسم افتتاحیه نهمین دور از گفتوگوهای ادیان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با کلیسای ارتودکس روسیه امروز سوم شهریور گفت: امروزه ما شاهد اعمال تروریستی هستیم و تمام جوامع بشری دچار فاجعهای انسانی شدهاند؛ این حرکتهای افراطی و تروریستی قربانیان خود را از مسلمانان و مسیحیان میگیرد. متأسفانه فضا برای ادیان سختتر شده است. رهبران دین باید با ابراز انزجار از این اعمال نسبت به محکومیت این رفتارها حرکت کنند.
رئیس هیئت اندیشمندان روسی اظهار کرد: در خصوص گفتوگوهای ادیان باید عرض کنم این گفتوگوها و ارتباطات بین ادیانی همیشه وجود داشته است. البته درست است به صورت رسمی نبوده ولی در ارتباطات مردم و زندگی و جریان تعامل انسانها با یکدیگر بوده است.
وی درادامه افزود: طی زمان ابعاد این گفتوگوها رشد و گسترش پیدا کرده است و این امر ضروری است؛ زیرا دنیای امروز به سمت جهانیشدن میرود و این گفتوگوها شرط اساسی به سوی دستیابی به صلح و هم زیستی مسالمتآمیز است.
اسقف اعظم پیاتیگورسکی تصریح کرد: در دنیای امروز ارتباطات جهانی بدین صورت شده است که آنها تو را تسخیر میکنند و میگویند آزادی بیان، اگر تو عقیدهات را بیان کنی و از باورهات دفاع کنی میگویند خشم و نفرت. آنها تهدید میکنند و حمله میکنند به کشورها و میگویند حمایت از خود. اگر تو از خود دفاع کنی میگویند خشونت و تروریسم؛ در گفتوگوی بین ادیان اینگونه نیست و در گذشته نیز نبوده است. نمایندگان ایران و روسیه بدون آن که اصول و مبانی اعتقادی خویش را تغییر دهند با یکدیگر گفتوگو میکنند.
این اسقف روسی با اشاره به سخنان حضرت مسیح گفت: مسیح میگوید: نزدیکان خود را طوری دوست بدار که خودت را دوست داری. این نزدیکان فقط شامل اقوام و خانواده نمیشود بلکه سایر افرادی که در ارتباط هستیم و تعامل داریم نیز شامل میشود.
وی در ادامه به توضیح مفهوم شهادت در دین مسیحیت پرداخت و گفت: مسیح اولین کسی بود که شهید شد و یازده تن از حواریون نیز زندگیشان با شهادت به پایان رسید.
رئیس هیئت اندیشمندان روسی همچنین به مشکلات و سختیهای مسیحیان در دورههای مختلف تاریخی اشاره کرد و گفت: ما معتقدیم شهادت یک فیض است و راهی است به سوی زندهشدن دوباره و در کلیساها از این شهدا یاد میکنیم و آنها را دوستان خدا میدانیم.
وی در پایان گفت: ما در گفتوگوی ادیان به دنبال تغییر عقیده یکدیگر نیستیم بلکه درصدد هستیم تجربه دینی یکدیگر را بشناسیم و تلاش کنیم برای شناخت بیشتر از ادیان. باید شباهتها را بشناسیم و روی آن کار کنیم. باید از خودخواهیها فاصله بگیریم و الگوهای شخصی را کنار بگذاریم. ما در این گفتوگوها نیاز نداریم به یکدیگر شبیه شویم.
یادآور میشود، نهمین دور از گفتوگوهای دینی سازمان فرهنگ وارتباطات اسلامی با کلیسای ارتودکس روسیه با موضوع اصلی «اهمیت و راههای تقویت همکاری و تفاهم بین اسلام و مسیحیت ارتدکس» امروز سوم شهریور در محل این سازمان آغاز به کار کرد.
در مراسم افتتاحیه این برنامه ابراهیمی ترکمان، رئیس سازمان فرهنگ وارتباطات اسلامی، آیتالله تسخیری، حجتالاسلام یونسی، دستیار ویژه رئیس جمهور در امور اقلیتها و اسقف اعظم پیاتیگورسکی و چرکسکی فئوفلاکت، رئیس هیئت اندیشمندان روسی و کشیش دمیتری صافان اف، رئیس بخش ارتباطات بین ادیان اداره روابط خارجی کلیسا حضور داشتند. این دور از گفتوگوهای دینی به مدت دو روز ادامه پیدا میکند.