کد خبر: 1443169
تاریخ انتشار : ۰۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۷
مدیرکل کانون پرورش فکری مازندران تأکید کرد:

به‌کارگیری شیوه‌های مؤثر در تبیین ارزش‌های دفاع مقدس برای کودکان و نوجوانان

خبرنگاران افتخاری/ قاسم عزیززاده گرجی: مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مازندران از تشکیل کمیته کودک و نوجوان هفته دفاع مقدس در استان خبر داد و بر به‌کارگیری شیوه‌های مؤثر در تبیین ارزش‌های دفاع مقدس برای کودکان و نوجوانان تأکید کرد.

به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، قاسم عزیززاده گرجی، مدیرکل کانون پرورش فکری مازندران در نخستین جلسه کمیته کودک و نوجوان هفته دفاع مقدس در استان که با حضور دستگاه‌های عضو در این اداره‌کل برگزار شد، بیان کرد: با توجه به اهمیت انتقال فرهنگ ایثار و دفاع مقدس به نسل نو و آشنایی بیشتر این قشر با ارزش‌های انقلاب از مشارکت کودکان و نوجوانان در این حوزه استفاده بهینه شود.

وی در مورد شکل‌گیری این کمیته اظهار کرد: نظر به تحقق تکلیف و بر اساس توجه به نقش اصلی و بنیادین کودک و نوجوان در فضای آینده کشور، ضرورت پیدایش رویکردی متفاوت با در نظر داشتن جایگاه و نقش مؤثر این دسته از مخاطبان در مسیر فعالیت‌های هفته دفاع مقدس محسوس است.

مدیرکل کانون پرورش فکری مازندران با تأکید بر کار جدی دستگاه‌های عضو در برگزاری برنامه‌های تأثیرگذار و منطبق بر نیاز گروه هدف، تصریح کرد: تبیین ظرفیت‌های موجود در فرهنگ دفاع مقدس و اجرای آن به‌صورت پنهان و آشکار باید در برنامه‌ریزی‌ها لحاظ شود.

گرجی ادامه داد: جریان‌سازی این برنامه‌ها برای کودکان و نوجوانان مهمترین نکته مورد نظر است که تداوم آن در طول سال می‌تواند در انتقال درست ارزش‌های دفاع مقدس مؤثر واقع شود.

دبیر کمیته کودک و نوجوان گرامیداشت هفته دفاع مقدس مازندران، افزود: تجربه ارزنده حضورمشتاقانه کودکان و نوجوانان در جریان هشت سال دفاع مقدس، بر پایه بینش و بصیرتی بود که در تفکر دیروز کودکان و نوجوانان ایران اسلامی به برکت انقلاب و امام راحل(ره) صورت پذیرفت و وظیفه ماست که امروز این فرهنگ غنی را به میراث‌داران فردای ایران اسلامی به درستی انتقال دهیم.

مدیرکل کانون پرورش فکری مازندران با اهتمام بر حضور مؤثر دستگاه‌های مرتبط با حوزه کودک و نوجوان در این کمیته اظهار امیدواری کرد: دستگاه‌های عضو کمیته با تعیین برنامه‌های کارشناسی شده و همچنین، یک برنامه شاخص و اجرای کیفی آن بتوانند در جهت توفیق اهداف مورد نظر تلاش کنند.

این مسئول فرهنگی با تأکید بر استفاده از ظرفیت دستگاه‌های عضو در برنامه‌ریزی و اجرای برنامه‌ها، بیان کرد: تقویت نگرش بچه‌ها، ارتقاء سطح آگاهی‌ها و نیز ایجاد حس تعهد و وفاداری به فرهنگ ایثار و شهادت مهم‌ترین رویکرد ما در این کمیته است.

نوربخش، معاون فرهنگی این کانون نیز در ابتدای این جلسه با اشاره به انتظارات مورد نظر این کمیته، اظهار کرد: ارائه برنامه پیشنهادی دستگاه‌های عضو، کیفی بودن برنامه‌های پیش‌بینی شده و انطباق آن با روزشمار دفاع مقدس، اقدام دستگاه‌های عضو این کمیته در جهت تشکیل کمیته‌های شهرستانی و مکاتبات لازم در این مورد و تأکید بر ارائه برنامه‌های شاخص مهم‌ترین محور ما در تحقق اهداف کمیته کودک و نوجوان گرامیداشت هفته دفاع مقدس است.

تأکید بر جریان‌سازی رسانه‌ای و استفاده از ظرفیت رسانه‌ها در انعکاس برنامه‌های کمیته از دیگر سخنان  مسئول اجرایی این کمیته  بود.

همچنین، اسفندیاری، معاون اداره‌کل امور روستایی استانداری مازندران نیز در اولین جلسه این کمیته با اعلام حمایت دستگاه خود از برنامه‌های این کمیته، گفت: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان محور توسعه فرهنگی است و انتقال تفکر انقلاب و ارزش‌های دفاع مقدس به کودکان و نوجوانان به‌عنوان ارزش‌های جامعه مهم‌ترین شاخصه‌های توسعه فرهنگی است.

وی افزود: تعالی فردای جامعه در گرو فعالیت امروز است و هرچه شناخت ما از گروه هدفمان بیشتر باشد، به نتیجه بهتری در انتقال مفاهیم مورد نظر دست خواهیم یافت.

این مسئول امور روستایی استانداری مازندران با اشاره به ظرفیت‌ دستگاهش، از همکاری این اداره‌کل در مورد اجرای برنامه‌های فرهنگی در روستا‌های استان خبر داد.

اباذری، دیگر عضو این کمیته و نماینده دفتر امور شهری و شوراهای استانداری مازندران نیز با اشاره به نوع نگاه کودکان و نوجوانان و تیزبینی آن‌ها در تحلیل برنامه‌ها و رویدادها، بر اهمیت برنامه‌ریزی جدی در این هفته تأکید کرد و گفت: استفاده از برنامه‌های جدید و مورد توجه قشر جوان به توفیق اهداف مورد نظر منتهی می‌شود.

شیرزادفرد، نماینده سازمان دانش‌آموزشی نیز تعیین اهداف کاربردی و متناسب با نیازهای قشر جوان جامعه و استفاده از ایده و نظر آنان در برنامه‌ریزی‌های این هفته را از مؤثر‌ترین اقدام‌ها در انتقال ارزش‌های دفاع مقدس به نسل نو عنوان کرد.

در ادامه رسکتی، نماینده کانون پرورش فکری با اعلام اینکه 29 مرکز ثابت و سیار فرهنگی، هنری و ادبی این کانون در استان فعالیت دارند، خواستار آن شد تا از برنامه‌های تکراری و کلیشه‌ای که تأثیر سویی در ذهن کودکان و نوجوانان می‌گذارد، پرهیز شود.

وی تصریح کرد: ارزیابی برنامه‌ها پس از اجرا از دیگر نکته‌های قابل تأمل است که می‌تواند به شناخت ضعف‌ها و فرصت‌ها کمک کند و همچنین، در برنامه‌ر‌یزی‌های بعدی مورد لحاظ قرار گیرد.

ایمانی، نماینده اداره‌کل آموزش و پرورش استان مازندران نیز در این جلسه با اشاره به ظرفیت این دستگاه آموزشی و پرورشی، از برنامه‌ریزی در جهت انتخاب برنامه‌های انگیزشی متناسب با درک و نیاز مخاطب کودک و نوجوان، فعالیت‌های کمیته در روستاهای استان، اعلام همکاری مربیان آموزش و پرورش با کانون و شناخت ظرفیت‌های هر یک از دستگاه‌ها در همکاری‌های متقابل به‌عنوان محورهای سخنان خود در این کمیته یاد کرد.

بر این اساس، دستگاه‌هایی همچون اداره‌کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مازندران، اداره‌کل آموزش و پرورش، اداره‌کل امور شهری و شوراهای استانداری مازندران، اداره‌کل امور روستایی استانداری مازندران، اداره‌کل بهزیستی، حوزه هنری مازندران، سازمان دانش‌آموزی استان، صدا و سیمای مازندران، اداره‌کل اجتماعی و فرهنگی استانداری مازندران، اداره‌کل بازرسی، مدیریت و عملکرد و امور حقوقی استانداری مازندران، اتحادیه‌های انجمن اسلامی مازندران و اداره‌کل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در کمیته کودک و نوجوان گرامیداشت هفته دفاع مقدس استان مازندران و همچنین، ادارات کل تبلیغات اسلامی، فرهنگ و ارشاد اسلامی و اوقاف و امور خیریه استان عضویت دارند.

captcha