کد خبر: 1443182
تاریخ انتشار : ۰۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۸
کلانترمعتمد:

سلامت جسمی به تنهایی نمی‌تواند ما را به رستگاری برساند/ توصیه امام(ره) به پزشکان

گروه سلامت: رئیس انجمن جراحان عروق ایران بر لزوم پیاده سازی برنامه ارتقای سلامت معنوی در جامعه تاکید کرد و گفت: سلامت جسمی به تنهایی نمی‌تواند ما را به رستگاری برساند و مدینه فاضله‌ای که اسلام به خاطر آن آمده را به وجود آورد.

سید محمدرضا کلانتر معتمدی، رئیس انجمن جراحان عروق ایران در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به تبیین موضوع سلامت معنوی پرداخت و افزود: سلامت دارای ابعاد مختلفی از قبیل بعد جسمانی، اجتماعی و روانی است ولی مقوله‌ای مهمی که متاسفانه به فراموشی سپرده شده بعد معنوی سلامت است.
دبیر فرهنگستان علوم پزشکی یادآور شد: سازمان بهداشت جهانی نیز که خود را سردمدار سلامت دنیا می‌داند از حدود 15 سال قبل به این نتیجه رسیده است که سلامت جسم به تنهایی کافی نیست و معنویت را به عنوان یکی از ابعاد مهم حوزه سلامت به رسمیت شناخته است.
سلامت جسمی به تنهایی نمی‌تواند ما را به رستگاری برساند
کلانترمعتمد تصریح کرد: سلامت جسمی به تنهایی نمی‌تواند ما را به رستگاری برساند و مدینه فاضله‌ای که اسلام به خاطر آن آمده را به وجود آورد. ما همانگونه که اگر امنیت نداشته باشیم آسایش نخواهیم داشت مسلما اگر سلامت هم نداشته باشیم آسایش نخواهیم داشت.
توصیه امام راحل(ره) برای پزشکان
پدر جراحی عروق ایران یادآور شد: روزی به همراه دکتر منافی، وزیر وقت بهداشت برای ارائه گزارشی خدمت امام راحل رسیده بودیم، بعد از اتمام جلسه از ایشان درخواست کردیم تا برای جمع حاضر توصیه‌ای داشته باشند. ایشان در این جلسه تاکید فرمودند که حرفه پزشکی مقدس است و اگر برای رضای خدا انجام شود در این صورت عبادت خواهد بود.
وی در تکمیل این بخش از سخنان خود گفت: یک پزشک ممکن است برای اینکه ویزیت خوبی دریافت کند به بیمار خدمت مورد نیازش را ارائه دهد ولی یک پزشک نیز ممکن است برای رضای خدا به بیمار رسیدگی کند، هر دوی این افراد یک کار را انجام می‌دهند ولی پزشکی که برای رضای خدا به فعالیت می‌پردازد از سلامت معنوی برخوردار است و تفاوت این دو پزشک زمانی مشخص می‌شود که در صورت مراجعه بیماری که به دلیل ناتوانی مالی نمی‌تواند حق ویزیت را پرداخت کند، او را ارائه خدمات محروم نمی‌کند.
این عضو گروه سلامت معنوی فرهنگستان علوم پزشکی تصریح کرد: اگر جامعه‌ای ما بخواهد به سمت مدینه فاضله پیش برود باید تمامی افراد آن از سلامت معنوی برخوردار باشند، فردی که از سلامت معنوی برخوردار است و همه چیز را از جانب خداوند می‌داند مسلما اگر چیزی را از دست بدهد دیگر افسرده و ناراحت نمی‌شود، در مقابل فردی که از سلامت معنوی برخوار نیست ممکن است به حدی آسیب روحی به وی وارد که اصلا سلامت روانی خود را نیز از دست بدهد.
لزوم پیاده سازی برنامه ارتقای سلامت معنوی جامعه
کلانترمعتمد با تاکید بر اینکه فرهنگستان علوم پزشکی نیز تمامی دغدغه خود را برای پرداختن به این بعد فراموش شده از سلامت اختصاص داده است، ادامه داد: البته این موضوع کاری نیست که فرهنگستان بدون استفاده از روحانیون و کسانی که اشراف به مسائل دینی و قرآنی دارند بتواند به پیش ببرد بنابراین امیدواریم با همکاری بخش‌های مختلف بتوانیم برنامه ارتقای سلامت معنوی را در جامعه پیشنهاد داده و به مرحله اجرا دربیاوریم.

captcha