کد خبر: 1444918
تاریخ انتشار : ۰۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۷
حجت‌الاسلام رنجبری اظهار کرد:

تجلی فضیلت‌های اخلاقی در سایه ایمان قلبی به انگاره‌های دینی

گروه اجتماعی: فضیلت و ارزش‌های اخلاقی در انسان متعهد در سایه ایمان قلبی به انگاره‌های دینی و پایبندی به آن تحقق و تجلی عینی پیدا می‌کند.

حجت‌الاسلام ایوب رنجبری، امام جمعه ماکو، در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، اظهار کرد: معادانگاری، ایمان قلبی و عملی به ذات پرودگار از شاخصه‌های مهم دینداری است و تغییر شاخصه‌های دین‌مداری با توجه به سیر تحولات سریع در نحوه تعاملات اجتماعی و دینی افراد منجر به ارائه تعریف‌های متفاوت از دینداری شده است.

وی با تاکید بر جایگاه و نقش مهم دین در رفع نیازهای معنوی گفت: مبانی و مفاهیم دینی اگر جامعه و کامل باشد و برای تمامی زوایای پیدا و پنهان زندگی بشری برنامه داشته باشد می‌تواند پاسخ‌گوی مناسبی برای نیازهای معنوی فرد محسوب شود.

حجت‌الاسلام رنجبری یادآور شد: بدون رعایت شاخصه‌های دینداری و صرف داشتن نگاه سطحی به مسائل و مضامین دینی فرآیند پایبندی به آموزه‌ها و باورهای برخاسته از دین در فرد و به تبع آن در جامعه تحقق نمی‌باید.

وی تفاوت در نظام های اخلاقی را ناشی از تفاوت در ساختار جهان‌بینی‌ها دانست و گفت: اساسی‌ترین تفاوتی که در نظام‌های اخلاقی وجود دارد تفاوت در ساختار وجودی جهانبینی‌ها و مکاتب دینی است که هر کدام تنها به بک وجه از نیازها و ابعاد زندگی بشری پرداخته‌اند، از این رو جامع‌ترین جهان‌بینی دینی باید پاسخگویی تمامی مسائل مطرح شده در نظام آفرینش باشد.

حجت‌الاسلام رنجبری افزود: اگر نگاه به دین، نگاه مادی‌گرایی باشد گرایش اخلاقی نیز مادی می‌شود، اگر نگاه به دین نگاه سکولار باشد گرایش اخلاقی نیز سکولار می‌شود و اگر نگاه نگاه دین‌محوری باشد اخلاق نیز اخلاق جامع و کاربردی می‌شود.

امام جمعه ماکو در ادامه معیارهای فضیلت اخلاقی از منظر قرآن را پایداری، ماندگاری، حسن فعلی، حسن فاعلی، خلوص و انگیزه الهی، محبت و ولایت پذیری معرفی و  خاطرنشان کرد: نظام مترقی نظامی است که در آن رابطه انسان با خود، اطرافیان، خدا و اهل بیت عصمت و طهارت(ع) رابطه‌ای قوی و معنوی باشد.

captcha