کد خبر: 1445103
تاریخ انتشار : ۰۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۶:۲۲

آخرین مجموعه شعر خسرو احتشامی منتشر می‌شود

گروه ادب: کتاب «مهتاب در قلمرو شب» آخرین مجموعه شعر خسرو احتشامی به زودی منتشر می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، خسرو احتشامی هونه‌گانی درباره کتاب «مهتاب در قلمرو شب» مشتمل بر 70 غزل عارفانه، عاشقانه و اجتماعی گفت: فکر می‌کنم این اثر نسبت به آثار دیگرم فضای جالب‌تری داشته باشد. چون عارفانه‌هایی مانند اشعار حافظ  و عاشقانه‌های خاکساری مانند سعدی در این مجموعه وجود دارد. فرم برخی غزل‌های این مجموعه را خیلی دوست دارم، فرمی است که در دیگر مجموعه‌هایم قبلا آورده شده است.

وی ادامه داد: غزل‌هایی با این فرم را برای اولین بار در «حماسه در حریر» آوردم که بعدها از این فرم در مجموعه‌های دیگرم مانند «چراغان شب باران» و «عاشقانه‌های کهن‌ساله» نیز استفاده کردم.

این شاعر افزود: آقای ضیاءالدین ترابی نیز درباره این فرم خیلی سخن گفته، زیرا فرم خیلی مشکلی است. در این فرم شاعر جمله‌ای را که در این فرم تکرار می‌کند، باید در نصفه بیت بعد به خوبی پاسخ دهد و من این کار را خوشبختانه با موفقیت انجام دادم. در مجموعه «مهتاب در قلمرو شب» نیز نزدیک به 15 غزل با این فرم آورده شده است.

احتشامی در توضیح این فرم شعری گفت: به این شکل است که گفته‌ام: خواب تو را دیده بودم خوابی که طعم غزل داشت .... و این خواب تورا دیده بودم در ابیات دیگر نیز تکرار می‌شود و در ابیات دیگر پاسخ آن را می‌دهند که خواب چه بوده است و تا آخر غزل ادامه دارد. باید اضافه کنم مولوی و صائب نیز غزل‌هایی اینچنینی سروده‌اند.

احتشامی همچنین درباره فضای شعری این مجموعه اظهار کرد: یک فضاشکنی در این مجموعه قرار دارد، آداب و رسوم روستایی و ایلیاتی که اکثرا ناخود آگاه آمده در غزل‌ها دیده می‌شود. همانطور که همه می‌دانند در ایل‌ها و عشایر به دین و مذهب خیلی اهمیت داده می‌شود و این روحیات و شیوه زندگی روستایی در غزل‌های من دیده می‌شود. یک نوع فضاشکنی در غزل‌های عاشقانه خاکساری است.

شاعر مجموعه سروده‌های «حماسه در حریر» گفت: من به سبک زندگی قدیم علاقه دارم تا جایی که مرحوم ایرج افشار نیز در زمان حیاتش از سبک غزل‌های من تعریف کرده بود. در شعرهای نیما یوشیج این فضا به خوبی دیده می‌شد و نیما اعتقاد داشت که با خواندن شعر باید مشخص شود، شاعر اهل کجاست. در شعرهای مرحوم سهراب سپهری نیز این روحیه کاملا دیده می‌شد.

احتشامی در پایان درباره اقدامات سوره مهر در راستای ترویج شعر و ادبیات فارسی عنوان کرد: سوره مهر از روزی که تشکیل شد گام‌های مؤثری در ادبیات برداشته و جوانان با استعداد و عزیزی را به این عرصه معرفی کرده است که قیصر امین‌پور، سلمان هراتی، سیدحسن حسینی از جمله این جوانان بودند. همچنین امروز امیدوارم این شاعران جوانی که توسط سوره مهر معرفی می‌شوند بتوانند پا جای پای آن عزیزان بگذارند.

captcha