محسن علیاکبری، تهیهکننده سینما، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره سینمای دفاع مقدس و مشکلات پیش روی آن اظهار کرد: مهمترین مشکل سینمای دفاع مقدس عدم پشتیبانی مدیران کلان فرهنگی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، رسانه ملی، سازمان تبلیغات اسلامی یا خود بنیاد حفظ آثار ونشر ارزشهای دفاع مقدس است. این مسئولان باید به عنوان حامیان اصلی فیلم و هنر دفاع مقدس در حمایت از این فیلمها پیشگام باشند و امکانات لازم در اختیار اهالی سینما بگذارند، و بعد به ما بگویند چرا کار نمیکنید؟
چرایی نپرداختن به سینمای دفاع مقدس
تهیهکننده فیلم «بلمی به سوی ساحل» افزود: ما و همه کسانی که در دهه شصت بهترین فیلمهای جنگی را میساختیم، آیا عوض شدهایم؟ ما و هنرمندان سینما بعد از سالها کار کردن در این سینما نه تنها عوض نشدیم، بلکه تجربه ما در این حیطه بییشتر هم شده، پس بررسی کنند که چرا همه از ساخت و کار در این سینما فاصله میگیریم؟
علیاکبری با بیان اینکه در حال حاضر برای مدیران چندان تفاوتی نمیکند که چه فیلمی ساخته شود، گفت: وقتی هنگام ساخت یک فیلم دفاع مقدسی چند کشته داده میشود، این مسیر کار برای فیلمسازان دیگر سخت میشود، ضمن اینکه پرداختن به فیلمهایی که آپارتمانی باشد، مسیر راحتتری را طی میکند.
برای ساخت فیلم جنگی باید خودمان بجنگیم و در این راه کشته بدهیم!
وی تأکید کرد: سینمای جنگ در زمینه زیرساخت نیازمند حمایت و هدایت جدی مدیران فرهنگی است. وقتی شهرک دفاع مقدس مجهز به امکانات استاندارد نیست، وقتی فیلمسازان جنگ برای ساخت فیلمهایشان ابزار مورد نیاز را ندارند، اینها در کنار هم چه معنی میدهد؟ وقتی به شیوه فیلمسازی جنگی در امریکا و آلمان نگاه میکنیم، آنها در هیچ کدام از فیلمهایشان از ابزار واقعی جنگی استفاده نمیکنند؛ همه صحنههای جنگی آنها در پلاتو و با کامپیوتر ضبط میشود، اما میبینیم ما در ایرانی که هشت سال جنگ مستقیم پر از اتفاق و حادثه داشتیم، برای ساخت فیلم جنگی باید خودمان بجنگیم و در این راه کشته بدهیم!
تهیهکننده «کتاب قانون» در پایان خاطرنشان کرد: بارها جلساتی با مسئولان حتی سردار نقدی داشتم و از آنها خواستم که به جای سفارش دادن کار، معضلات زیرساختی را حل کنند، زیرا ما سینماگران خود میدانیم چگونه فیلم دفاع مقدسی بسازیم.