کد خبر: 1445585
تاریخ انتشار : ۱۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۶:۱۷
واشقانی فراهانی:

مقصر اصلی افت کیفیت پایان‌نامه‌ها، مدیران گروه هستند

گروه دانشگاه: معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی ضمن تاکید بر اینکه مانعی در دانشکده‌ها برای جذب اعضای هیئت علمی وجود ندارد تصریح کرد که مقصر اصلی افت کیفیت پایان‌نامه‌ها، مدیران گروه هستند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، دکتر ابراهیم واشقانی فراهانی، معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی در این مراسم که ظهر امروز، 10 شهریور ماه در واحد علوم تحقیقات برگزار شد، اظهار کرد: پایان‌نامه نویسی برای یک دانشگاه باید نقطه قوت آن دانشگاه محسوب شود و در صورت عدم بهره‌برداری از این موضوع، این فرصت تبدیل به یک نقطه ضعف می‌شود.
وی ادامه داد: در برخی از واحدهای دانشگاهی به خاطر کمبود اعضای هیئت علمی، اساتید مجبور هستند که در فرصتی کوتاه چند پایان‌نامه را داوری کنند. برای حل این مشکل، دکتر حمید میرزاده، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی این اجازه را به دانشکده‌ها دادند که برای حل این مشکل اعضای هیئت علمی را استخدام کنند.
این استاد دانشگاه بیان کرد: در هیئت جذب مجوز یک هزار استخدام صادر شده است. بر این اساس افرادی که دانشیار هستند یا درجه دکتری دارند، می‌توانند تحت قراردهایی به همکاری با دانشگاه مشغول شوند. با وجود این ابلاغیه حتی هنوز یک مورد هم دانشکده‌ها در تامین اساتید خود اقدام نکردند. مقصر اصلی در افت کیفیت پایا‌ن‌نامه‌ها مدیر گروه است.
وی خاطرنشان کرد: در زمینه قیمت تمام شده پایان‌نامه برخی از معاونان پژوهشی اعتراض داشتند که قیمت تمام شده برای پایا‌ن‌نامه زیاد است. باید توجه کرد که دانشجو باید تمامی نیازهای خود را غیر از هزینه آب، برق و گاز محل تحقیق و آزمایش را مشخص کند.
واشقانی فرهانی بیان کرد: دانشگاه موظف است فقط هزینه آب، برق و گاز را در مقطع تدوین پایان‌نامه از دانشجو نگیرد و در بقیه مراحل خود دانشجو و مدیرگروه باید ریز هزینه‌ها را حتی استفاده از امکانات آزمایشگاهی را نیز حساب کند و دانشگاه نباید این امکانات را به رایگان در اختیار دانشجو قرار دهد زیرا قیمت تمامی این هزینه‌ها را پرداخت می‌کند.
وی عنوان کرد: مدیران گروه موظف هستند به طور دقیق بر هزینه‌کردها نظارت داشته باشند و اگر در مواردی هزینه پایان‌نامه بیشتر از مقدار پیش‌بینی شده بود، می‌تواند در موارد خاص موضوع آن را بررسی کرد. ما همچنین طرح‌های تشویقی برای مولفان پایان‌نامه‌ها در بخش دانشجویی و همچنین حق‌الزحمه ویژه برای اساتید راهنما نیز درنظر گرفته شده است.
معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی یادآور شد: من از اینجا اعلام می‌کنم که دیگر دانشکده‌ها مجاز نیستند که طرح‌های پژوهشی داخلی تصویب کنند بلکه باید یا طرح‌های پژوهشی برون دانشگاهی باشد و یا در قالب طرح مشترک باشد که بیش از 50 درصد کار را آن نهاد بیرونی عهده‌دار شود.
وی گفت: دانشکده‌ها باید نیازهای پژوهشی خود را در قالب پایان‌نامه و رساله سوق دهند تا از ظرفیت داخلی خود استفاده کنند. این طرح‌های پژوهشی داخلی یک بار مالی مضاعف به دانشگاه وارد می‌کند. دانشکده‌های کوچک برای تامین اعضای هیئت علمی خود می‌توانند از ظرفیت دانشکده‌های مجاور نیز بهره‌بگیرند و در این کار منع قانونی وجود ندارد.

captcha