به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، در اولین روز شانزدهمین اجلاس خبرگان رهبری چهار نفر از اعضا به عنوان ناطقان پیش از دستور به سخنرانی پرداختند.
حجتالاسلام و المسلمین حسن نمازی به عنوان اولین سخنران پیش از دستور پشت تریبون قرار گرفت.
این عضو مجلس خبرگان رهبری در بخش اول نطق خود با تشکر از توصیههای داهیانه رهبر معظم انقلاب به دولت برای رئیسجمهور و هیئت دولت در اجرای مسائل مطرح شده از سوی مقام معظم رهبری آرزوی موفقیت کرد.
نماینده مردم استان آذربایجان غربی در مجلس خبرگان در ادامه، با بیان روایاتی در مورد حب دنیا و مذموم بودن آن سخن گفت و تصریح کرد: طبق فرمایش امیرالمؤمنین (ع) وقتی حب دنیا در رأس امور انسان قرار گرفت انجام هر عملی برای حفظ جایگاه دنیایی، توجیهپذیر خواهد شد.
وی فساد، رکود، تورم، عدم بهرهوری، اعتیاد، رشوه و خودمحوری را محصول حب دنیا دانست و افزود: دنیا، امروز گرفتار دنیاپرستانی است که ثمره و محصول حب دنیا و توجیه منکرات برای دستیابی به اهداف شوم است.
حجتالاسلام نمازی گفت: امروز، نیاز جهان اسلام و کشورهای اسلامی برگردانندن اخلاق اسلامی به بطن جامعه است و اگر این امر صورت نگیرد شاهد استبداد فرهنگی در جوامع اسلامی خواهیم بود.
آیتالله احمد بهشتی نماینده مردم استان فارس در مجلس خبرگان رهبری دیگر سخنران پیش از دستور بود.
وی در سخنان خود به حوادث مهم شهریور و شهادت شهیدان رجایی و باهنر اشاره و ضمن مسئلت علو درجات برای این شهیدان، برای دولت تدبیر و امید آرزوی موفقیت کرد.
آیتالله بهشتی سپس با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در دیدار هیئتدولت، دولت را به عمل به منویات رهبر معظم انقلاب توصیه کرد و در ادامه، 15 توصیه راهبردی رهبر معظم انقلاب را یادآور و از دولت و رئیسجمهور خواست این موارد را سرلوحه عملکرد خود قرار دهد.
وی تأکید کرد: رئیسجمهور همانگونه که خود در شعارهای انتخاباتی خود فرمودهاند به تناسب اعتدال حرکت کرده و اجازه ندهند برخی وزیران به بهانه اعتدال از مسیر اعتدال، خارج شوند.
آیتالله بهشتی همچنین در مورد دغدغههای فرهنگی مقام معظم رهبری سخن گفت و از مسئولان فرهنگی خواست برای نگرانیهای معظمله و متدینین جامعه بیش از پیش کوشیده و نگذارند جامعه اسلامی گرفتار اندیشههای فرهنگ غربی که توأم با بیبند و باری و لا ابالیگری است، شود.
نماینده استان فارس در مجلس خبرگان رهبری در پایان به جریانات تروریستی و تکفیری در منطقه اشاره و اقدامات وحشیانه این گروهک افراطی را به شدت محکوم کرد.
حجتالاسلام والمسلمین سیدعبدالهادی حسینی شاهرودی دیگر ناطق پیش از دستور بود که در مورد مسائل فرهنگی و دغدغههای مؤمنین در این زمینه سخن گفت و تصریح کرد: یکی از مسائل اساسی در فرهنگ اسلامی، معماری اسلامی است که متأسفانه امروزه در ساخت و سازها به آن توجه نمیشود.
نماینده مردم استان گلستان در این مجلس در بخش دیگری از نطق خویش، با اشاره به مسئله تفکیک جنسیتی در شهرداری تهران این اقدام را ارزشمند ارزیابی و از دستاندرکاران اجرای این طرح تشکر و قدردانی کرد.
وی همچنین موضوع حجاب و عفاف را مورد اشاره قرار داد و از بروز برخی ناهنجاریها در جامعه انتقاد و ارائه طرحها و مدلهای اسلامی متناسب با فرهنگ ایرانی – اسلامی را ضروری دانست و ادامه داد: بسیار خوب و ضروری است که مسئولان فرهنگی برای احیای ارزشهای اسلامی در جامعه با حوزویان همکاری و مشورت کنند.
یکی دیگر از نکاتی که حجتالاسلام حسینی شاهرودی به آن اشاره کرد، مسئله تکثیر نسل و ضرورت آیندهنگری در این زمینه بود که در این ارتباط گفت: امروز کاهش جمعیت مسلمانان یکی از نگرانیهایی است که احساس میشود؛ مسألهای که با آموزههای دینی و توصیه بزرگان به ویژه مقام معظم رهبری سازگاری نداشته و باید برای آن فکری اساسی کرد و لازم است دولت نیز زمینههای این امر را فراهم کند.
حسینی شاهرودی در پایان یکی از مسائل مهم و ضروری را رفع بیکاری به ویژه بیکاری جوانان عنوان کرد و افزود: اگر به این مسأله توجه جدی شود قطعاً زمینه ازدواج و فرزندآوری جوانان مهیا خواهد شد.
حجتالاسلام والمسلمین محمد بهرامی خوشکار نیز به عنوان آخرین سخنران پیش از دستور، در مورد تکثیر نسل و نرخ پایین باروری در جامعه ایران نکات و آماری را ارائه داد و اظهار کرد: یکی از مسائلی که آثار و تبعات آن نه امروز، بلکه در سالهای آینده خود را نشان خواهد داد کاهش جمعیت است و این مسئله پیامدهایی در پی دارد که برخی از آنان غیر قابل جبران خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: اساساً هر کشوری که از نرخ باروری مناسبی برخوردار است در همه عرصهها موفقیتهای کمی و کیفی خوبی داشته است؛ بیشک کنترل جمعیت به بهانههایی همچون رفع بیکاری و بهانههای مشابه نمیتواند رفع مشکلات را درپی داشته باشد. آنچه در این مسئله ضروری به نظر میرسد طراحی و اجرای برنامههای صحیح و مناسب است.
حجتالا بهرامی خوشکار همچنین مسئله اسراف و توزیع نامتوازن منابع بین غنی و فقیر را یکی دیگر از دغدغههای اساسی دلسوزان نظام دانست و از دولتمردان خواست تا برای رفع این نگرانی برنامهریزی و در راستای بهرهوری بیشتر و پرهیز از اسراف اقدامات مناسبی را انجام دهند.
وی خاطر نشان کرد: اگر نیروهای اجرایی، کشاورزی را رونق دهند، آبها را کنترل کنند، توزیع ثروت و غذا را مدیریت کنند، از اسراف جلوگیری کنند، به توزیع صحیح نیروهای کاری در سطح جامعه بپردازند و ثروتهای کلان را آنچنان هدایت کنند که همه مردم از آنها بهرهمند شوند، در آن صورت نیاز چندانی به کنترل جمعیت نخواهد بود، بلکه ازدیاد جمعیت باعث تحصیل قدرت و ثروت هم میشود. این امر تنها در گرو مدیریت جهادی و علمی با عزم ملی محقق خواهد شد.