به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مراسم افتتاحیه نمایشگاه باز باران با محوریت عرضه نوشتافزار و پوشاک ایرانی ـ اسلامی شب گذشته 11 شهریورماه، با حضور عزتالله ضرغامی، رئیس سازمان صدا و سیما، محمدباقر قالیباف، شهردار تهران، علی فاضلی رئیس اصناف کشور، حجتالاسلام امرودی، معاون فرهنگی و اجتماعی شهردار تهران، لاله افتخاری، نماینده مجلس شورای اسلامی و جمعی از مدیران شهری در برج میلاد برگزار و به طور رسمی فعالیت 10 مرکز عرضه نوشت افزار و پوشاک ایرانی ـ اسلامی در تهران آغاز شد.
در ابتدای این مراسم سید مجید حسینی، مسئول برپایی نمایشگاههای باز باران به ارائه گزارش پرداخت و گفت: این نمایشگاه از 12 تا 22 شهریورماه، از ساعت 10 تا 22 در 10 نقطه تهران در معرض دید علاقه مندان قرار میگیرد.
80 درصد محصولات ایرانی هستند
وی با بیان اینکه این نمایشگاهها در دو بخش نوشتافزار ایرانی - اسلامی و پوشاک بانوان به ارائه خدمات میپردازد گفت: در بخش نوشت افزار سه هزار قلم کالا از سوی 43 تولیدکننده داخلی در اختیار علاقه مندان قرار میگیرد. 80 درصد اجناس تولید داخلی و الباقی با طرحهای ایرانی هستند.
حسینی ادامه داد: در بخش پوشاک بانوان دو هزار قلم کالا توسط 20 تأمین کننده شامل مقنعه، مانتو، چادر، شلوار، روسری و ... عرضه میشود.
وی محل برپایی این نمایشگاهها را برج میلاد، بوستان گفتگو، پارک چیتگر، بلوار پاکنژاد، فرهنگسرای اشراق، فرهنگسرای خاوران، میدان امام حسین(ع)، بوستان ولایت، بوستان قائم و خیابان باب همایون معرفی کرد.
در ادامه مراسم عزتالله ضرغامی، رئیس سازمان صدا و سیما به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: فعالیت در حوزه تولید نوشتافزار و پوشاک ایرانی ـ اسلامی یک کار جهادی محسوب میشود.
وی با اشاره به غفلت 30 سالهای که در زمینه تولید نوشت افزار ایرانی اسلامی صورت گرفته است، اظهار کرد: اگر در این زمینه به موقع عمل کرده بودیم امروزه شاهد بسیاری از آسیبهای اجتماعی در جامعه نبودیم البته نظام جمهوری اسلامی نظامی مردمی و یاد گیرنده است و خود ترمیمی یک مزیت نسبی در این نظام است.
ضرغامی فرهنگ را هویت یک کشور دانست و گفت: به همان اندازه که باید نسبت به اصل و باطن فرهنگ حساس باشیم باید نسبت به جنبههای ظاهری و محتوای آن نیز دقت به خرج دهیم.
پوشاک از مصادیق ظاهری فرهنگ جوامع
وی لباس و پوشاک را یکی از مصادیق ظاهری فرهنگ برشمرد و اظهار کرد: طبق بررسیهای صورت گرفته شده یکی از عوامل گرایش به بد حجابی در جامعه عدم عرضه پوشاک مناسب به لحاظ پوشش اسلامی و قیمت است. امروز برای تهیه یک لباس مناسب باید بسیار جستجو کرد تا شاید به نتیجه مطلوب رسید.
بخش دیگری از این مراسم سخنرانی محمدباقر قالیباف، شهردار تهران بود. وی تصریح کرد: امروز کشور ما بیش از هر زمان دیگری احتیاج به آن دارد که مدیران پا بر نفس خود گذارند و بدون توجه به نام و نشان به خدمتگزاری بپردازند.
قالیباف، رویکرد شهرداری را در چارچوب وظایف مشخص شده توجه به همین امر مهم دانست و گفت: یکی از دغدغههای مهم کشور توجه به موضوعات فرهنگی است که نوشت افزار و پوشاک نیز در این میان از نقش مهمی برخوردار هستند.
اهمیت حوزه چاپ و نشر در فعالیتهای فرهنگی
وی به اهمیت حوزه چاپ و نشر اشاره و عنوان کرد: با وجود اینکه سهم زیادی در حوزه فرهنگ به چاپ و نشر اختصاص دارد اما توجه کافی به این بخش صورت نگرفته است اگر به دنبال شکوفایی و بهار فرهنگی در کشور هستیم باید به این بحث فرهنگی توجه بیشتری داشته و رضایتمندی کامل را ایجاد کنیم.
قالیباف نوشت افزار را ابزاری فراتر از یک نیاز مادی دانست و گفت: نوشت افزار و پوشاک بیشترین سهم در شکل دهی به ذائقه جامعه را دارند و الگوی مصرف را جهت میدهند و سبک زندگی را تحت تاثیر خود مدیریت میکنند و در نهایت به هویت افراد منجر میشوند.
مغفول ماندن مطالبات رهبری در حوزه حمایت از تولید داخلی
از دیگر سخنرانان این مراسم علی فاضلی، رئیس اتاق اصناف کشور بود. وی با اشاره به هدایت سه میلیون بنگاه صنفی، از مغفول ماندن مطالبات مقام معظم رهبری طی چند سال اخیر در حوزه حمایت از تولید ملی انتقاد کرد و گفت: من از صدا و سیما نیز گلهمند هستم.
وی با بیان اینکه در چند سال گذشته شیرینی و حلاوتی در واسطهگری کاذب در کشور رخ داد و به تولید اسیب زده شد، گفت: در سال 60 نسبت تولید کننده به توزیع کننده 42 به 58 بود، خیلی بد است که بعد از چهار دهه از انقلاب اسلامی، امروز تولیدکنندگان ما در بخش بنگاههای کوچک و متوسط به 23 درصد نزول پیدا کرده است. باید آسیبشناسی کرد تا ببینیم چه کسانی مقصر هستند.
وی ادامه داد: وقتی بیش از 22 میلیارد دلار واردات قاچاق آن هم بیشتر در بخش پوشاک و کفش وجود دارد از حوزه صنفی چه انتظاری دارید؟
ایجاد یک کمیته مشترک بین اتاق اصناف، شهرداری و صدا و سیما
وی اولین پیشنهاد خود را ایجاد یک کمیته مشترک بین اتاق اصناف، شهرداری و صدا و سیما برشمرد و گفت: اگر این اتفاق رخ دهد گام بزرگی برداشته خواهد شد و میتواند به همه کشور از طریق صدا و سمیا تعمیم داده شود.
.وی با اشاره به نمایشگاههایی که سالهای گذشته برپا میشد گفت: در شأن مردم ما نیست که نمایشگاههایی زیر چادرهای مندرس برپا کنیم که نه تنها بار فرهنگی ندارد بلکه ضد فرهنگ هم هست. اما این حرکت ما را به سر منزل مقصود میرساند.