به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) علی جعفریان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در نشست خبری «سومین مرحله اجرای طرح جهادی دستهای مهربان» که به منظور ویزیت بیماران و برنامههای سلامت جامعه در مناطق محروم حاشیه شهر تهران برگزار خواهد شد، طی سخنانی با بیان اینکه طرح تحول نظام سلامت در 16 بیمارستان دانشگاه علوم پزشکی تهران بدون مشکل جدی اجرایی شده است، عنوان کرد: کاهش پرداختی از جیب مردم در قبال هزینههای درمانی کاملا عملیاتی شده و میزان پردختی در بیمارستانها به کمتر از 10 درصد و برای دارندگان بیمه روستایی به پنج درصد کاهش پیدا کرده است.
جعفریان ادامه داد: تامین تجهیزات بیمارستانها و ممانعت از ارجاع بیماران به خارج از مراکز نیز به خوبی عملی شده و در خصوص افزایش زایمان طبیعی نیز براساس برنامه تدوین شده در این حوزه که باید در هر سه ماه 2.5 درصد میزان سزارین در هر بیمارستانی کاهش پیدا کند، بحمدالله به این مهم نیز دست پیدا کردهایم.
ضریب اشغال 87 درصدی تختهای بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی تهران
وی با بیان اینکه در سه ماه اخیر نسبت به مشابه سال گذشته بین 5 تا 10 درصد در شاخصهای مختلف افزایش فعالیت داشتهایم، تصریح کرد: امروزه بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی به طور متوسط دارای ضریب اشغال 87 درصدی تخت هستند که عدد بسیار قابل توجهی است و به تعبیری تختهای خالی چندانی نداریم و با تمامی ظرفیت خود در حال فعالیت هستیم.
تهران نیازمند گسترش خدمت درمانی است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه مدت اقامت بیماران نسبت به سال قبل کمتر شده است، بیان کرد: مردم از بابت شلوغی مراکز ناراضی هستند ولی ظرفیت ما بیش از این پاسخگو نیست. ما در تهران نیاز به گسترش خدمت درمانی داریم.
جعفریان به پروژههای درست ساخت از سوی خیرین نیز اشاره کرد و گفت: هم اکنون مجموعهای با 750 تخت بستری در حال ساخت و اضافه شدن به بیمارستان امام خمینی(ره) است و موسسه غیرانتفاعی محب نیز در ضلع جنوبی بیمارستان جامع زنان در حال ساخت بخش جدیدی است که در طی چندماه آینده بخشی از خدمات به این مرکز منتقل خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: ما در این زمینه تنها به حمایت خیرین نباید اکتفا کنیم بلکه باید بتوانیم از ظرفیت بخشی خصوصی نیز برای سرمایه گذاری در این مقوله استفاده کنیم. به هر حال منابع کشور محدود و سن جمعیت جامعه نیز رو به افزایش است و نیاز به خدمات در آینده هم بیشتر میشود بنابراین باید از تمامی امکانات کشور در این زمینه استفاده کنیم.
در پی گسترش روحیه جهادی در بین جامعه پزشکی هستیم
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در بخش دیگری از سخنان خود به «سومین مرحله اجرای طرح جهادی دستهای مهربان» که به منظور ویزیت بیماران و برنامههای سلامت جامعه در مناطق محروم حاشیه شهر تهران برگزار خواهد شد، اشاره کرد و افزود: در پی نشست رئیس جمهور با روسای دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور و تاکید ایشان بر احیای ویزیتهای جهادی، در تلاش برای گسترش این روحیه هستیم.
جعفریان با بیان اینکه دوره پیشین این طرح خردادماه سال جاری در سه مرکز حاشیه پایتخت انجام شده بود، ادامه داد: هم اکنون مناطق محرومی در کمتر از 20 کیلومتری تهران وجود دارند که دسترسی مناسبی به امکانات تشخیصی و درمانی ندارند و به مراجعات کنترلی نیاز دارند.
براساس گزارش ایکنا، آرش رشیدیان، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در این نشست خبری با تاکید بر اینکه با اجرای این برنامه در تلاشیم تا به صورت مداوم و درازمدت بتوانیم مشکلات مردم را پاسخ دهیم، اظهار کرد: طبق برآورد صورت گرفته پیشبینی میکنیم در این مرحله بتوانیم هزار و 800 ویزیت تخصصی داشته باشیم.
وی با اشاره به شکلگیری کمپینهای سلامت عمومی در کنار اجرای برنامه به منظور پاسخگویی بهتر به نیاز بیماران، عنوان کرد: در مرحله سوم که روز پنجشنبه، 20 شهریورماه برگزار میشود، مناطقی از قبیل: حسن آباد و قیامدشت از شهرری، چهاردانگه از توابع شهرستان اسلامشهر و مرکز قائمیه شهرستان اسلامشهر به منظور مراکز ارائه دهنده خدمات انتخاب شدهاند. همچنین مرکز قائمیه نیز به عنوان مرکز ارجاع بیماران دیابتی انتخاب شده است.
وی خاطرنشان کرد: در دور بعدی این برنامه که آذرماه برگزار میشود در تلاشیم تا منطقه محرومی از داخل شهر تهران را نیز از طریق شبکه بهداشت جنوب به این برنامه اضافه کنیم.