به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی در افتتاحیه اجلاس بینالمللی « علمای اسلام در حمایت از مقاومت فلسطین» که صبح امروز 18 شهریورماه، در هتل المپیک تهران برگزار شد با اشاره به فراز و فرودهای فلسطین در طول تاریخ به ویژه در دهههای اخیر اظهار کرد: در جنگهای اخیر که رژیم صهیونیستی بر فلسطین و لبنان تحمیل کرده شرایط تغییر کرده و به همین دلیل لازم است وضعیت فلسطین و همچنین رژیم صهیونیستی مجددا وارسی شود.
وی افزود: در بین امت اسلامی مخصوصا در بین نخبگان و علما باید روشن شود فلسطین موضوع محدود به یک جغرافیا نیست و در پس ورود به فلسطین تبانی بزرگتری قرار گرفته است؛ یکی از مشکلاتی که در چند دهه اخیر به وجود آمده این است که هدف دشمن برای نخبگان شناخته نشده و برای همین تصور میکنم با آرام کردن شرایط میتوانند اوضاع را به گونه دیگری رقم بزنند که تفکراتی همچون سازش در همین راستا مطرح میشود.
لاریجانی تصریح کرد: زمانی که مسئله رژیم صهیونیستی در بین دول غربی مطرح شد هدف دیگری را در نظر داشتند و تا زمانی که این اهداف شناخته نشود راهحلها برای مسئله موضعی و گاه غلط خواهد بود.
رئیس مجلس با اشاره به اظهار نظر برخی متفکران غربی در خصوص اتحاد امت اسلامی گفت: آنها تصور میکردند اتحاد و همراهی ملتها باعث انزوای اروپا خواهد شد به همین دلیل به دنبال یک عامل خارجی برای ایجاد مانع در بین امت اسلامی شدند.
لاریجانی افزود: تئوری تشکیل رژیم صهیونیستی تنها برای بیرون کردن فلسطین و ایجاد دولت یهودی نبود بلکه این مأموریت به صهیونیستها به دلیل، سابقه تمدنی و ظرفیت مسلط شدن امت اسلامی در غرب واگذار شد. برای همین نباید گفت مسئله رژیم صهیونیستی به فلسطین و لبنان مربوط میشود؛ چرا که برنامهای است برای متفرق کردن و به گل نشاندن امت اسلامی.
وی با بیان اینکه امروز گرفتار برخوردهای تاکتیکی در مسئله فلسطین هستیم، گفت: به خاطر درست درک نکردن این مسئله، برخی اقدامات انجام شده معلوم نبود تا چه حد صورت مسئله را حل میکرد؛ در برخی کشورگشاییها زمینهای برای نفوذ غرب در منطقه ایجاد شد، همچنین برخی گرایشهای ملیگرایانه ساختگی عاملی برای نفوذ غرب در منطقه شد، در حالی که جریانهای ملیگرا زمانی میتواند برای امت اسلامی مؤثر باشد که در طول تفکر اسلامی قرار گیرد.
لاریجانی همچنین به نداشتن استراتژی از سوی کشورهای عربی در قبال رژیم صهیونیستی پرداخت و گفت: این مسئله میتواند تهدید بزرگی باشد؛ چرا که استراتژی کشورهای عربی در سطح تهدید رژیم صهیونیستی ساماندهی نشده است. همان طور که هشت کشور عربی در مقابله با صهیونیستها پیشروی خوبی داشتند اما با وقفهای که ایجاد کردند فرصتی طلایی به رژیم صهیونیستی داده شد تا خود را تجهیز کند.
وی با اشاره به تجربه جدید مقاومت در منطقه گفت: این تجربه مربوط به احیای تفکر اسلامی ـ که جان تازهای به حرکتهای اسلامی داد ـ برگرفته از انقلاب اسلامی ایران و براساس تفکر اسلامی شکل گرفته است.
رئیس مجلس خاطر نشان کرد: اینکه میبینیم امروز جهاد، حماس و دیگر گروههای مقاومت تأثیر زیادی در سرنوشت منطقه رقم زدهاند به دلیل تأثیر از انقلاب اسلامی بود.
وی ادامه داد: امروز میبینیم که غزه بمباران میشود اما مردم ایستادهاند که این ایستادگی جز با تفکر اسلامی امکانپذیر نیست.
لاریجانی با اشاره به شکستهای اخیر رژیم صهیونیستی از مقاومت منطقه گفت: این اتفاقات نشان میدهد که باید از گذشته درس بگیریم و اشکال کارمان را دربیابیم.
وی در مورد یکی از اشکالات بزرگ ملتهای اسلامی در حال حاضر گفت: امروز برخی کشورهای اسلامی یا خنثی هستند یا مخالف که میتوانند ضعف بزرگی محسوب شود، اگر ما به شرایط فلسطین دقیق شویم به این نکته میرسیم که بلوغ سیاسی بین امت اسلامی به وجود آمده است اما دو عامل است که امید را کاهش میدهد.
رئیس مجلس اضافه کرد: عامل اول دسیسههای کشورهای قدرتمند و سرکوب مقاومت و یا حمایت گروههای مخالف است و عامل دوم ایجاد بحرانهای داخلی برای کشورها به وسیله ساختن گروههای تندرو است که انرژی مسلمانان را تحلیل میدهد.
وی تصریح کرد: درست در شرایطی که بیداری اسلامی ایجاد شده بود جریانهایی را به وجود آوردند که هم حیثیت مسلمانان را زیر سؤال برد و هم بین امت اسلامی درگیری ایجاد کرد تا جایی که گروههای جهادی متهم به تندروی شدند البته باز هم نتیجه این اقدام افزایش توان امت اسلامی بود.
لاریجانی با اشاره به احساس خطر رژیم صهیونیستی و غرب از گروههای افراطی منطقه گفت: در این میان کسینجر از تئوریپردازان غربی معتقد است ایران به دنبال ایجاد امپراطوری در منطقه است.
وی در پاسخ به این مطلب اظهار کرد: ایران دلیلی برای ایجاد امپراطوری ندارد چرا که انقلاب اسلامی ایجاد شد تا با امپراطوری مقابله کند. اگر ایران به دنبال روشنگری در بین امت اسلامی است و تلاش میکند مسلمانان متکی به خود باشند، برای خروج از سلطه غرب است.
رئیس مجلس با بیان اینکه جمهوری اسلامی از غزه و گروههای مقاومت حمایت میکند، تصریح کرد: جنس حمایت ایران از غزه متفاوت با حمایت سازمانهای عربی است و برای این حمایت هزینه میکند تا نفوذ رژیم صهیونیستی در منطقه خاتمه یابد.
وی در پایان با تاکید بر اینکه ایران حمایت از غزه را وظیفه اسلامی خود میداند، گفت: ما به دنبال بازیهای کوچک و کودکانه نیستیم و نمیخواهیم در شطرنج دشمن بازی کنیم؛ انقلاب اسلامی راه سربلندی ملتها را طی خواهد کرد.