عوض حیدرپور، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، با اشاره به تلاش آمریکا مبنی بر ایجاد ائتلاف بینالمللی برای مقابله با داعش و بیتوجهی به نقش ایران در منطقه گفت: جمهوری اسلامی در منطقه حکم یک لنگرگاه را دارد که بیشترین تأثیر را در ایجاد امنیت در منطقه را دارد میتواند نقش مؤثری در سرکوب داعش داشته باشد.
وی افزود: برخوردی که آمریکا امروز نسبت به ایران دارد، همچون برخوردهای گذشته است؛ آنها خصومت خود را با نظام جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی نشان میدهند.
این نماینده مجلس نهم اظهار کرد: ایران به عنوان محور ثبات در خاورمیانه و کشورهای اسلامی میتواند در سرکوب داعش نقش بارز و برجستهای داشته باشد؛ نقشی که از طرف دولت و ملت عراق نیز تأیید شده است؛ بنابراین نمیتوان ایران را در مقابله با جریانهای تروریستی در منطقه به ویژه داعش نادیده گرفت.
وی در مورد رفتار آمریکا در مورد داعش گفت: آمریکا در قبال داعش نقشآفرینی دوگانه دارد؛ در حالیکه داعش تشکیلات تروریستی است اما ایالات متحده از آن به عنوان دولت اسلامی نام میبرد که عنوانی فراگیر برای این گروهک است؛ همه جای دنیا این گروه را تروریستی میدانند و برای اینکه نشانی دقیقی از آنها ارائه کنند، میگویند داعش، اما رسانههای آمریکایی در برنامهها و تحلیلهای خود عنوان دولت اسلامی را به این گروه داده است.
حیدرپور با تأکید بر اینکه آمریکا تلاش میکند بیادبیها و جسارتهایی که به ملت عراق و سوریه انجام شده را با عنوان حرکتهای اسلامی به مردم جهان معرفی کند، گفت: همین امر خصومت آنها را با اسلام نشان میدهد؛ آنها تلاش میکنند با برجسته کردن رفتارهای داعش به عنوان دولت اسلامی، چهرهای نازیبا، خشن و علاقهمند به کشتار از اسلام نشان دهند؛ در عین حال تلاش میکنند ائتلافی بینالمللی برای مقابله با داعش تشکیل دهند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به تشکیل کابینه عراق و تلاش آمریکا برای دخالت در این مسئله گفت: آنها تمام تلاش خود را برای ایجاد فضایی به منظور نقشآفرینی چشمگیر جدی خود در فرایندهای داخلی عراق داشته باشد؛ چرا که آمریکا خود را در مسائل عراق ذیحق میداند؛ بنابراین تلاش ایالات متحده در امور داخلی عراق به ویژه انتخاب کابینه جدید دور ار انتظار نیست.
حیدرپور همچنین در مورد کابینه گفت: نخستوزیر عراق ترکیب خوبی را تعیین کرده است؛ امروز هم ملت و هم سیاستمداران عراق متوجه شدهاند که خطر داعش موضوعی بسیار جدی است و علاوه بر عراق، برای منطقه و سایر مسلمانان نیز میتواند خطرآفرین باشد؛ بنابراین تشکیل کابینهای هماهنگ میتواند در همدلی و وفاق ملت عراق برای مبارزه هرچه جدیتر با داعش مؤث باشد.