حجتالاسلام علی مقنی، مدیر اداره قرآن و عترت حوزههای علمیه در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) گفت: آزمون امسال همانند روال سالهای قبل در دو بخش قرآن و نهجالبلاغه و در سه رشته ثلث، نصف و کل برگزار میشود.
وی ادامه داد: هم اکنون ثبتنام طلاب علاقهمند برای حضور در این آزمون آغاز شده و براساس مصوبه 81 شورای عالی حوزههای علمیه، آزمون مذکور برگزار خواهد شد.
مقنی با بیان اینکه علاقهمندان تا دهم مهر ماه فرصت دارند تا برای حضور در این آزمون ثبتنام کنند، تصریح کرد: این آزمون تقریبا از سال 1370 تاکنون در حوزه در حال برگزاری است و سالانه یکبار انجام میشود و بنیانگذار آن نیز آیتاللهالعظمی گلپایگانی بودهاند.
وی اظهار کرد: این مرجع تقلید در زمانی که در قید حیات بودند، برای حافظان قرآن تسهیلاتی مانند افزایش شهریه قایل شدند و به نوعی در راستای نهضت حفظ قرآن در حوزه پیشگام بودند.
مقنی بیان کرد: بعد از وفات ایشان نیز این موضوع در شورای عالی حوزههای علمیه به تصویب رسید و سالانه برگزار میشود و طلابی که آزمون را با موفقیت سپری کنند از مزایای تعیین شده در مصوبه بهرهمند خواهند شد.
حضور سالانه 1000 طلبه در آزمون
وی ادامه داد: سالانه بیش از هزار نفر در این آزمون حضور دارند که با احتساب سالهای برگزار شده تاکنون بیش از 23 هزار نفر در آزمونهای سالانه حضور یافتهاند.
وی با اشاره به مزایای درنظر گرفته شده برای حافظان نیز عنوان کرد: ارتقاء شهریه، بحث انتقال و اسکان و تبلیغ مواردی است که در آنها برای این طلاب شرایط تسهیلی فراهم میشود.
مقنی با اشاره به دورههای تربیت معلم قرآن برگزار شده از سوی اداره قرآن و عترت حوزه تصریح کرد: این دورهها نیز از سال 1373 تاکنون در حال برگزاری است و سالانه نزدیک به 500 نفر در آن حضور مییابند.
وی تاکید کرد: سالانه بیش از هزار متقاضی برای ورود به این دورهها وجود دارند، اما بیش از تعداد یادشده واجد شرایط برای حضور در این دورهها نمیشوند.