به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری، 20 شهریور در همایش نویسندگان ماهنامه مبلغان، در مرکز آموزشهای تخصصی تبلیغ حوزه علمیه قم، اظهار داشت: امروز حوزه در مقابل آزمون بزرگی قرار گرفته که صحنه کشمکش و هماوردی مکتب های مختلف است.
براساس این گزارش به نقل از مرکز خبر حوزه، مدیر حوزههای علمیه با تاکید بر این که امروز مسئولان در زمینه فرهنگی هرجا کم می آورند می گویند اقدامات فرهنگی وظیفه حوزه های علمیه است و توپ را بهمیدان حوزه ها می اندازند، گفت: هرچند امروز شرایط مالی ما مناسب نیست، اما مردم خواسته و ناخواسته انتظارات فراوانی از حوزه و روحانیت دارند.
وی همچنین با تاکید بر وحدت آفرینی میان مذاهب اسلامی، ابراز داشت: امروز به صراحت می گویم همان گونه که بحث تکفیری ها را در اهل سنت داریم که کودکان و زنان را می کشند در شیعیان نیز متاسفانه مسلک ها و روش هایی وجود دارد که آثار منفی آن ها را اگر بیشتر از تکفیری نباشد، همانند آن ها است، ابراز داشت: این گونه شیعیان تحت عنوان «عمل به وظیفه» در میان امت پیامبر(ص) اختلاف افکنی می کنند.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری با اشاره به این که امروز دشمنانی داریم که با تمام وجود بپاخاسته اند تا باور سوزی و باورسازی کنند، گفت: آن ها می خواهند باورهای دینی را بسوزانند و افکار وارداتی خود را باورسازی کنند و بخش اعتقادی مجله مبلغان باید آماده به میدان بیاید تا در این زمینه برای مخاطبان خود روشنگری کند.
مدیر حوزههای علمیه با انتقاد از این که امروز عادی سازی مسئله محرم و نامحرم به واسطه دیش های ماهواره و برخی فرهنگ های نامناسب در حال صورت گرفتن است، گفت: امروز در دور افتاده ترین روستاهای کشور اینترنت و ماهواره وجود دارد و اگر از این کاروان عقب بیفتیم و به شیوه 15 سال قبل قلم بزنیم نشان دهنده آن است که هنوز اندرخم یک کوچه ماندهایم.
وی با بیان این که بر اساس احادیث اهل بیت(ع) بیدار ماندن و بیدار بودن برای پاسداری از ارزش ها الزامی است، گفت: انسان با دید تیزبین باید بتواند از اهداف دولت و دستاوردها آن با هوشیاری و بینایی حراست کند.
مدیر حوزه های علمیه با اشاره به این که اعتقاد داریم عرصه تبلیغ عرصه حراست و هدایت گری دینی است، تصریح کرد: اگر تمام مبلغان این گونه فکر کنند، رسالت سترگ روحانیت به انجام می رسد.
معاون جامعه و روحانیت جامعه مدرسین حوزه با بیان اینکه اهل بیت(ع) نگاه بلندی به عالمان دین دارند، گفت: مبلغان باید سرمایه مرزبانی را بشناسند و بر مبانی دینی تسلط داشته باشند و با علوم اسلامی نظیر تاریخ، فقه، اصول و تفسیر قرآن کریم آشنا باشد.
مدیر حوزههای علمیه با تاکید بر این که مبلغ باید روش و قالب سرمایه مرزبانی را بشناسد، اظهار داشت: مبلغان باید حوزه مرزبانی را بدانند و بخشی نگر نباشند، همچنین مجلات منتشر شده باید از غنای محتوایی برخوردار باشد.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه گاهی جریان سیاسی در کشور شکل می گیرد که مجله مبلغان نیز باید در این زمینه حرف برای گفتن داشته باشد، تصریح کرد: ایجاد خودباوری و اعتماد به نفس و خودسازی در مخاطبان از دیگر اهداف این مجله باشد.
برخی می خواهند روحانیت را ناکارآمد جلوه دهند
وی با اشاره به این که مجله مبلغان نسبت به روحانیت ایجاد خوش بینی کند، تصریح کرد: ما نمی گوییم تعریف اضافه از روحانیت شود، اما باید واقعیات گفته شود، چرا که برخی می خواهند مردم را نسبت به روحانیت بدبین کنند.
مدیر حوزه های علمیه با تاکید بر لزوم مهندسی افکار جوانان، اظهار داشت: امروز در زمینه دینی نیاز به مهندسی افکار جوانان داریم و رسانه ها و نشریات در این زمینه نقش ایفا می کنند.
آیت الله حسینی بوشهری با اشاره به این که به روز بودن مطالب دینی بسیار مهم است، گفت: باید مسئله برافراشتن پرچم عدالت خواهی از طرف روحانیت یکی از مسائلی باشد که در مجله مبلغان به آن پرداخته شود، چرا که برخی گروه ها می گویند روحانیت از عدالت خواهی فاصله گرفته است.
جای یک نشریه تبلیغی بینالمللی خالی است
وی با بیان این که شناخت دنیا و عرصه های اطلاع رسانی از وظایف نشریات حوزوی است، تصریح کرد: به عنوان ایده عرض می کنم جای یک مجله تبلیغی بین المللی برای تشنگان علوم اهل بیت(ع) در عالم خالی است.
مدیر حوزه های علمیه با اشاره به این که مجله مبلغان باید در تراز مجله علمی پژوهشی باشد، ادامه داد: پختگی و وزانت و مستدل بودن مجله باید مطابق علم باشد که خواص بپسندند و عوام بفهمند.
عضو شورای عالی حوزه با بیان این که مجله مبلغان الگوهای تبلیغی خوبی را معرفی می کند، اظهار داشت: بنده از این بخش مجله استفاده خوبی می کنم و البته با شخصیت های باتجربه دینی گفت وگوهای بیشتری گرفته شود.
الگوهای تبلیغی معرفی شود
مدیر حوزه های علمیه با اشاره به این که چندین شماره مبلغان به شیوه تبلیغی پیامبر اکرم(ص) اختصاص یابد، گفت: نبی مکرم اسلام(ص) در زمینه تبلیغ دین در شرایط مختلف موفق بودند و آن ها می تواند برای مبلغان الگوی خوبی باشد.
آیتالله حسینی بوشهری با بیان اینکه مایههای قرآنی و روایی در مجله مبلغان باید باشد، تصریح کرد: روزنامهای صحبت کردن و روزنامهای تیتر زدن خیلی در مجله اهمیت ندارد و باید تکیه بر روایات و آیات باشد.
*تلاش مجاهدانه دست اندرکاران مجله مبلغان
مدیر حوزه های علمیه در پایان با بیان این که از هیئت تحریه مجله مبلغان و نویسندگان صاحب قلم و فکر تقدیر و تشکر می کنم، اظهار داشت: این مجله مجاهدانه در عرصه رسانه تبلیغی ایفای نقش کرده است.