به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، سردار مرتضی طلایی، عضو هیئت مدیره اتحادیه موسسات قرآنی ـ مردمی کشور در گفتوگوی جمعه اخبار قرآنی این هفته با بیان اینکه «اتحادیه موسسات قرآنی ـ مردمی کشور» بزرگترین شبکه قرآنی ـ مردمی در کشور است، گفت: دفاتر این اتحادیه در 31 استان و 76 شهرستان فعالیت دارند.
فعالیت 2050 موسسه قرآنی ـ مردمی در کشور
نائب رئیس شورای اسلامی شهر تهران افزود: هماکنون دو هزار و 50 موسسه قرآنی و چهار هزار و 700 کانون قرآن و خانه قرآن شهری و روستایی در کشور در حال فعالیت است.
سردار طلایی در این بخش از سخنان خود به فعالیت موسسات قرآنی ـ مردمی در جهت تحقق مطالبات قرآنی مقام معظم رهبری اشاره و اظهار کرد: یکی از اقداماتی که در جهت تحقق منویات مقام معظم رهبری صورت گرفته، تهیه بانک اطلاعات قرآنی است که هماکنون 53 درصد از کار این بانک اطلاعاتی به پایان رسیده است و امیدواریم هر چه زودتر بتوانیم این بانک اطلاعاتی را به نتیجه برسانیم.
تلاش در جهت تحقق مطالبات مقام معظم رهبری در زمینه حفظ قرآن
وی افزود: در جهت تحقق مطالبات مقام معظم رهبری در زمینه حفظ قرآن، طی سه سال گذشته در طرحهای قرآنی مشارکت داشتهایم، سال 91 در اجرای طرح قرآنی 1446 مشارکت داشته و 105 هزار نفر را از طریق موسسات قرآنی ـ مردمی تحت پوشش این طرح قرار دادیم که این طرح با محوریت حفظ جزء 30 قرآن اجرا شد.
مشارکت 69 هزار نفر از موسسات در طرح قرآنی 1448
نائبرئیس شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: همچنین در سال 92 در اجرای طرح قرآنی 1447 به منظور حفظ جزء 29 قرآن و سال جاری نیز در طرح قرآنی 1448 به منظور حفظ آیات موضوعی قرآن مشارکت داشتیم که در طرح قرآنی 1447، 26 هزار نفر و در طرح قرآنی 1448، 69 هزار نفر را در موسسات قرآنی ـ مردمی مشارکت دادیم.
واگذاری مسئولیت مسابقه تفسیر «نورالهدی» به اتحادیه موسسات قرآنی
وی در این بخش از سخنان خود به مسابقه تفسیر «نورالهدی» که برگزاری آن امسال برای نخستین بار به اتحادیه موسسات قرآنی ـ مردمی واگذار شده است اشاره کرد و گفت: سازمان دارالقرآن الکریم مسئولیت هفتمین مسابقه تفسیر قرآن «نورالهدی» را به اتحادیه موسسات قرآنی ـ مردمی واگذار کرده است که ثبت نام در این مسابقات از اوایل شهریورماه آغاز شده است و علاقهمندان میتوانند از طریق سایت اتحادیه موسسات قرآنی در این مسابقات ثبت نام کنند.
مسابقه تفسیر نورالهدی 20 آبان برگزار میشود
سردار طلایی با بیان اینکه آزمون مسابقه تفسیر «نورالهدی» 20 آبانماه برگزار میشود، عنوان کرد: این آزمون در دو رشته تفسیر یک جزء و سه جزء برگزار میشود که در تفسیر یک جزء، جزء 21 قرآن و در تفسیر سه جزء نیز اجزاء 21 تا 23 قرآن مورد توجه است. در تلاش هستیم تا بتوانیم بالغ بر 100 هزار نفر را در مسابقه تفسیر قرآن «نورالهدی» مشارکت دهیم.
فعالیت موسسات قرآنی ـ مردمی تخصصی میشود
وی درباره اهداف پیش روی اتحادیه موسسات قرآنی ـ مردمی کشور، گفت: یکی از اهدافی که در اتحادیه موسسات قرآنی ـ مردمی دنبال میکنیم این است که بتوانیم فعالیتهای قرآنی موسسات را تخصصی کنیم تا اگر یک فعالیت آموزشی، پژوهشی، ترویجی و تبلیغی و ... در موسسات اجرا میشود به صورت تخصصی باشد.
عضو هیئت مدیره اتحادیه موسسات قرآنی ـ مردمی کشور ادامه داد: برای ارتقای برنامههای خود در موسسات قرآنی ـ مردمی دنبال نیازسنجی هستیم تا بتوانیم یک رابطه معنادار بین برنامهها و مخاطبان خود ایجاد کنیم. همچنین برای جلوگیری از پراکندگی در فعالیتهای موسسات قرآنی به دنبال تهیه اطلس قرآنی کشور هستیم تا به طور مشخص بدانیم که هماکنون کجا قرار داریم و به کجا باید برویم.
ارائه الگو برای زندگی عزتمندانه توسط شورای اسلامی شهر تهران
نائبرئیس شورای اسلامی شهر تهران در این بخش از سخنان خود درباره اجرای برنامههای قرآنی و دینی از سوی این شورا گفت: شهرداری، یک نهاد اجتماعی بوده و در صفر تا 100 زندگی مردم حضور دارد و ما نیز با این تفکر که شهرداری باید در زندگی مردم نقشآفرینی کند و مردم بتوانند در سطح شهر برای یک زندگی عزتمندانه الگو بگیرند، فعالیت میکنیم.
لزوم پیوست اسلامی در فعالیتهای شهر تهران
وی با بیان اینکه این تفکر که شهرداری فقط باید کار خدماتی کند یک تفکر اشتباه است، عنوان کرد: بیلبوردهایی که در سطح شهر تهران نصب میشود مزین به فرمایشات ائمه معصومین(ع) و آیات قرآن کریم است زیرا معتقدیم ما شورای شهر تهران نیستیم بلکه شورای اسلامی شهر تهران هستیم و این بدان معنی است که باید یک پیوست اسلامی در فعالیتهای ما وجود داشته باشد و هر عملی که از سوی شورای اسلامی شهر تهران انجام میشود پیوست اسلامی داشته باشد.
سردار طلایی ادامه داد: ما میتوانیم در سیما و منظر شهری و هم در کالبد شهر تهران نقشآفرینی بیشتری داشته باشیم که البته در این زمینه هنوز ضعف داریم و مردم ما هنوز این حس را ندارند که فضای شهر تهران، مملو از تابلوها و بیلبوردهای قرآنی و اسلامی است. باید بتوانیم در حوزه شهرسازی و معماری شهر تهران یک پیوستی با اسلام داشته باشیم و معماری ایرانی و اسلامی را احیا کنیم.
فراهم آوردن بسترهای لازم برای اسلامی کردن شهر تهران
نائب رئیس شورای اسلامی شهر تهران افزود: ما در این شورا وظیفه داریم زمینهها و بسترهای لازم برای اسلامی کردن فضای شهری تهران را فراهم کنیم. معماری ما با فرهنگ ایرانی ـ اسلامی سازگاری کمی دارد که اشکال از ما است و باید بتوانیم این اشکال را رفع کنیم.
مدیریت یکپارچه شهری نداریم
وی یادآور شد: شهر تهران، میدانها، بوستانها و ... در اختیار ما هستند پس چه اشکالی دارد که بگوییم مدیریت شهری ما بوستان قرآنی در تهران راهاندازی کند. اگر فضا را فراهم کنیم، میبینیم که استقبال جوانان و خانوادهها از برنامههای قرآنی بسیار زیاد است.
سردار طلایی با بیان اینکه شورای اسلامی شهر و روستا موظف است بسترها و زمینههای لازم برای اسلامی ـ ایرانی شدن فضای شهر را فراهم کند، گفت: متأسفانه ما مدیریت یکپارچه شهری نداریم اما امیدواریم با حمایت دولت و مجلس شورای اسلامی به جایی برسیم که بتوانیم همه دستگاهها را برای رسیدن به یک شهر قرآنی بسیج کنیم.
وی در بخش پایانی سخنان خود به راهاندازی مجموعه «تهران، سرای قرآن» اشاره کرد و گفت: امیدواریم که این مجموعه تا پایان دوره چهارم شورای اسلامی شهر تهران محقق شود و آنچه که زیبنده شهر تهران است آماده شود.