حجتالاسلام والمسلمین علی مقنی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) با بیان اینکه شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور بیش از چهار سال است که راهاندازی شده، گفت: راهاندازی این شورا سبب شده است تا برنامههای قرآنی در کشور نسبت به گذشته با تمرکز و برنامهریزی بهتری انجام شود و این شورا به تدریج نقش مرجع در تصمیمسازیهای کلان کشور را پیدا میکند.
وی افزود: حوزه علمیه یکی از نهادهای عضو این شوراست که وظیفه تدوین سند راهبردی طرح ملی حفظ قرآن بر عهده این نهاد است و نزدیک به سه ماه است که جلسات متعددی برای این کار انجام شده است.
مقنی عنوان کرد: طرح مذکور مراحل نهایی خود را طی میکند و پس از تکمیل در شورای توسعه فرهنگ قرآنی بررسی و در نهایت در صورت موافقت اعضاء، مصوب خواهد شد.
وی با بیان اینکه کارگروهی در این زمینه تشکیل شده است، اظهار کرد: حجتالاسلام والمسلمین حسینی، مدیر سابق اداره قرآن وعترت حوزه رئیس این کارگروه است و کار تدوین پیشنویس در کمیسیون مربوطه و کارگروه در حال انجام است.
مقنی گفت: شورای توسعه فرهنگ قرآنی با سیاستهای جامع خود برای سراسر کشور برنامهریزی قرآنی دارد و توانسته روندی را اجرا کند که تمامی برنامهها متوقف بر نظر شورا باشد و مرجعیت آن مورد توجه قرار گیرد.
مدیر اداره قرآن و عترت حوزههای علمیه در پاسخ به سؤالی درباره نقش حوزه در فراگیرکردن و عمومی سازی آموزش قرآن در کشور تصریح کرد: این کار به لحاظ قانونی بر دوش حوزه نیست، زیرا آموزش و پرورش یکی از اعضای شوراست و نقش اصلی را بر عهده دارد.
وی تاکید کرد: در عین حال حوزه با توجه به تربیت طلاب مسلط به قرآن و ارتقاء جایگاه قرآن در حوزه به صورت طبیعی به علت ارتباط طلاب با مردم و نقش انان در مدیریت مساجد به این روند کمک شایانی داشته باشد.