کد خبر: 1450037
تاریخ انتشار : ۲۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۷:۴۷
واعظ موسوی تبیین کرد:

مضرات یک ارتباط مدیریت نشده

گروه جامعه: یک استاد اخلاق با تأکید بر اینکه در ارتباط با نامحرم صرف پرهیز دادن کافی نیست تصریح کرد: تقویت اراده از درون و پرهیز از اختلاط از برون باید همزمان با یکدیگر مورد توجه قرار گیرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی واعظ موسوی، استاد حوزه و دانشگاه در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به گسترش زمینه‌های ارتباط دختران و پسران در جامعه به بیان راهکارهایی برای حفظ سلامت روانی این دو در ارتباط با یکدیگر و همچنین مضرات یک ارتباط مدیریت نشده پرداخت.

وی با بیان اینکه مبانی اسلامی در برگیرنده دو رویکرد ایجابی و سلبی هستند، گفت: برخی دستورات، ایجابی و به منظور کنترل خود و امیال نفسانی و شهوانی هستند اما برخی دیگر سلبی و پرهیزدهنده هستند همچون پرهیز از ارتباط مدیریت نشده و بی هدف با نامحرم.

پرهیز از اختلاط بیش از حدِ ضرورت

حجت‌الاسلام واعظ موسوی به سخنانی از امام خمینی(ره) در اوایل انقلاب اسلامی اشاره و عنوان کرد: هنگامی که نهادهای انقلابی همچون سپاه، کمیته، جهاد و .. به وجود آمدند از امام(ره) سوال کردند که ارتباط با نامحرم در این اماکن باید به چه نحو باشد و ایشان فرمودند از اختلاط بیش از حد ضرورت باید پرهیز شود.

تقوای پرهیز و ستیز همزمان با یکدیگر رعایت شود

وی با تأکید بر اینکه آموزه‌های سلبی و ایجابی همدیگر را تکمیل می‌کنند، تصریح کرد: صرف پرهیز دادن کافی نیست به طوری شهید بهشتی نیز فرمودند صرف تقوای پرهیز کافی نیست و تقوای ستیز که همان کنترل و مدیریت خود است نیز باید مد نظر قرار گیرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین واعظ موسوی ادامه داد: در ارتباط با نامحرم همان طور که باید ضرورت‌ها را در نظر گرفت و از بیش از آن خودداری کرد باید توجه داشت که به هنگام ارتباط نیز خود کنترلی و مدیریت را لحاظ کنیم. تقویت اراده از درون و پرهیز از اختلاط از برون باید مورد توجه باشد.

این استاد اخلاق به وظایف مسئولان فرهنگی اشاره و عنوان کرد: مسئولان دانشگاه‌ها و محیط‌های آموزشی، پژوهشی و کاری نیز باید در این راه به جوانان کمک کنند و زمینه تفکیک این محیط‌ها را در مواقعی که امکان آن وجود دارد را به وجود آورند.

ارتباط مدیریت نشده دختر و پسر و بالا رفتن سن ازدواج

حجت‌‌الاسلام واعظ موسوی به معایب اختلاط بیهوده و بیش از حد ضرورت در میان دختران و پسران اشاره و عنوان کرد: اولین آسیب در این میان بالا رفتن سن ازدواج است چرا که جوانان احساس سیری کاذب پیدا می‌کنند و اشتیاقی برای ازدواج ندارند.

این استاد حوزه و دانشگاه در پایان سخنان خود یادآور شد: این ارتباط‌های بیش از حد میان دختر و پسر با گناه همراه می‌شود و آلوده شدن دل به گناه شوق عبادت را از بین برده وانسان را از خدا دور می‌کند.

captcha