کد خبر: 1450358
تاریخ انتشار : ۲۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۵:۳۸
پورمعین:

فرآیند فعالیت‌های قرآنی به نفع عموم مردم بازبینی شود

گروه فعالیت‌های قرآنی: رئیس جمعیت قرآنی استان تهران درباره چگونگی ایجاد انس با قرآن در عموم مردم گفت: در درجه اول ضروری است در حوزه عمومی‌ کردن فعالیت‌های قرآنی، مجلس و دولت به علاوه رسانه ملی و فعالان قرآنی در یک فرآیند باشکوه، دست به دست هم دهند.

محمدرضا پورمعین، رئیس جمعیت قرآنی استان تهران در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در اوایل ماه مبارک رمضان امسال در جمع جامعه قرآنی کشورمان که جامعه قرآنی را رو به رشد دانستند اما میزان انس مردم با قرآن کریم را نامطلوب ارزیابی کردند، گفت: همواره رهبر معظم انقلاب فعالیت‌های قرآنی کشور را مورد توجه خاص قرار داده‌اند، ایشان همواره فرمایشات بسیار ارزنده‌ای از بحث‌ها و تلاوت‌های فردی قاریان و حافظان گرفته تا فعالیت‌های کشور و بین‌المللی در عرصه‌های مختلف ارائه کرده‌اند.

وی ادامه داد: اما این بار معظم‌له اشاره مستقیم به مطلوب بودن وضعیت قاریان و حافظان کشور و به نوعی اظهار نارضایتی از شرایط عموم مردم در انس با قرآن، داشتند و فرمودند که جامعه قرآنی خوب رشد کرده است اما آیا این رشد را هم مردم داشته‌اند؟

پورمعین تأکید کرد: این فرمایش مقام معظم رهبری مسئولیت دستگاه‌های قرآنی، شخصیت‌های قرآنی، فعالان، دیده‌‌بانان، خادمان، مربیان و رؤسای سازمان‌های مختلف قرآنی ـ فرهنگی را دوچندان می‌کند که از این فرمایشات معظم له باید چه تدابیری را بیاندیشند.

لزوم انجام فعالیت‌های قرآنی بر محوریت عموم مردم

رئیس جمعیت قرآنی استان تهران تصریح کرد: طبیعتاً مجلس باید در حوزه قوانین و مقررات همچنین دستگاه‌های آموزشی، پرورشی و دستگاه‌های آموزش عالی، رسانه ملی، در حوزه مساجد، محافل، مطبوعات، فعالیت‌های تبلیغاتی، مسابقات، دستگاه‌ها و سازمان‌هایی که مستقیما نسبت به انجام فعالیت‌های قرآنی وظایفی را دارند باید عملکرد و فعالیت‌های خود را بر محوریت عموم مردم قرار دهند و از آن مهم‌تر در زمینه رشد و ارتقای این فعالیت‌ها، گام‌های مؤثری بردارند.

این خادم قرآن ضمن ابراز تأسف از موازی‌کاری دستگاه‌های قرآنی کشور، افزود: متأسفانه دستگاه‌های قرآنی کشور به فعالیت‌های موازی، سطحی و کم تأثیر می‌پردازند به گونه‌ای که بسیاری از فعالیت‌ها بدون مخاطب عام و صرفاً ویژه مخاطب خاص تهیه می‌شود و بیشتر دستگاه‌ها و نهاد‌های قرآنی به گزارش‌دهی و گزارش‌سازی مشغول شده‌اند.

کم‌تحرکی جامعه قرآنی نسب به اقدامات و تصمیمات

پورمعین ادامه داد: متأسفانه دیده‌بانان خوش‌بین و خوش فکر در جامعه قرآنی، نسبت به تصمیم‌ها، انتقاد و پیشنهاد نمی‌کنند یا احساس می‌کنند اعلام نقد و پیشنهادات آنان، نتیجه‌ای در پی ندارد، از این رو باید در درجه اول قوای سه گانه کشور به علاوه رسانه ملی و فعالان قرآنی در یک فرآیند با شکوه دست به دست هم دهند و در تحقق این فرمان مقام معظم رهبری در حوزه عمومی‌تر کردن فعالیت‌های قرآنی و رشد عمومی مردم با قرآن چون زندگی با قرآن، بحث اخلاق قرآن و بحث‌های مختلف در مسائل تربیتی، تحصیلی، خانوادگی، اجتماعی و یا سایر قوانین اجتماعی، از قرآن و آموزه‌های آن بهره بگیرند تا از این طریق گام‌های مؤثری برداشته شود تا به عنوان یک کشور اسلامی بتوانیم ادعا کنیم که مردم با قرآن آشنا هستند.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا در گذشته فعالیتی برای مأنوس کردن مردم با قرآن انجام گرفته است، اظهار کرد: برخی از دستگاه‌ها تلاش‌های خوبی کردند، مثلا آموزش و پرورش کتاب دین و زندگی را در واحد درسی دانش‌آموزان گنجاند و یا رسانه ملی در حوزه آیات زندگی طرح قرآنی 1441 تا 1448، اقدامات مناسبی را انجام داد، اما یک دست صدا  ندارد و گاه با اعتبارات اندک، مواجه شدند که منجر به تعطیلی طرح کشیده شد و گاهی با استقبال کم مواجه شدند، در بعضی اوقات ناهماهنگی‌هایی در کار صورت گرفت و بعضاً نیز مدیران و مسئولان با سلایق فردی آن طرح را دنبال نکرده‌اند.

دو هزار و 500 آیه قرآن، آیات زندگی روزمره است

این پیشکسوت قرآنی تأکید کرد: حال آنکه دو هزار و 500 آیه قرآن، آیات زندگی روزمره است از سلام کردن، پوشیدن، خوردن، خوابیدن گرفته تا اقتصاد، معاملات، تربیت فرزندان، خانواده، حجاب، کسب علم و نحوه اندیشیدن و... . ولی گامی به صورت استمراری و دائمی برای انس مردم با قرآن برداشته نمی‌شود.

وی ادامه داد: رادیو قرآن، گام‌هایی در این زمینه برداشته شده است اما متأسفانه دستگاه‌های دیگر شنونده شده‌اند و خیلی رونده و راه‌برنده نبودند.

رئیس جمعیت قرآنی استان تهران با تأکید بر اینکه برپایی مراسم، محافل و کرسی‌های تلاوت قرآن تنها برای انس گرفتن مردم با قرآن کافی نیست، گفت: مردم باید نفعشان را در قرآن پیدا کنند زیرا خیلی از مردم به فکر آخرت، انس و تدبر در قرآن نیستند. خیلی‌ها معتقدند که با خواندن قرآن چه چیز نصیبشان می‌شود! این باید توسط قوانین و مقررات کشور توسط رسانه‌ها، دستگاه‌ها و خود مردم بازیابی شود و الگوهای قرآنی مورد توجه و تفقد قرار بگیرند تا عموم مردم به سراغ آنها بیایند همانگونه که الان توجه ویژه‌ای به انتشار و پوشش کامل اخبار و مسابقات ورزشی شده است؛ باشگاه‌های ورزشی با خرید و فروش بازیکنان، با بحث تبلیغات، انتشار مجلات و روزنامه‌ها و برپایی مسابقات ورزشی در مدارس و ورزش در خانه‌ و ورزش همگانی به گونه‌ای برخورد می‌کنند که ورزش یعنی سلامت جسمی و آیا روح، سلامتی نمی‌خواهد؟ آیا ما نیازمند سلامتی معنوی نیستم؟

وی در پایان تأکید کرد: در جامعه باید فرآیند فعالیت‌های قرآنی به نفع مردم بازگویی و بازپروری شود. تبلیغات مناسب و تشویق‌ها در زمینه جذاب کردن مسابقات قرآن و فعالیت‌های قرآنی انجام شود تا شاهد تأثیرات مناسب و مثبت آن در جذب مردم به انس با کلام الهی باشیم.

captcha