فرهاد نقدعلی، نمایشنامهنویس و کارشناس تئاتر، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) گفت: معمولاً پروسه تولید یک نمایش صحنهای با افت و خیزهای زیادی همراه است و صرفنظر از هزینهبر بودن آن به دلیل فراهم آمدن مواد و مصالح مورد نیاز اجرا، بحث دیگری که مطرح است آنکه باید ماحصل تولید از نقطهنظر ظاهری و ساختاری با باورهای عرفی و شرعی رایج در جامعه مغایرت نداشته باشد و لذا اعمال ممیزیها، معمولاً دردسرساز است.
نقدعلی ادامه داد: در مقابل سختیها و مرارتهایی که معمولاً برای تولید یک نمایش صحنهای وجود دارد، شکل دیگری از تولیدات نمایشی با عنوان نمایشهای رادیویی وجود دارند که تنها قوه شنیداری و تخیل مخاطب را برمیانگیزانند و لذا روند تولید آنها فاقد طی شدن مراحل متعدد و مختلفی است که با آنها در تولیدات صحنهای مواجه هستیم.
نویسنده نمایشنامه «دروغ بگو پینوکیو» تصریح کرد: در حقیقت مخاطب نمایش رادیویی با شنیدن آثاری از این دست، در ذهن خود تداعی تصویر میکند و به نوعی خلاقانهتر از آنچه در نمایش صحنهای شاهد آن هستیم، به همزادپنداری با شخصیتهای نمایشی مشغول میشود.
وی که چند اثر نمایشی وی قرار است در هفته دفاع مقدس از شبکههای مختلف رادیویی پخش شود، گفت: در حوزه آثار دینی و ارزشی توقع مخاطب تولید آثاری فاخر است و همانگونه که گفتم، تولید چنین آثاری علاوه بر فراهم آمدن زیرساختها، نیازمند صرف هزینههای زیادی است که در شرایط کنونی و با توجه به نابسامانی بودجههای فرهنگی در کشور، عملاً پرداختی مؤثر در این زمینه را نمیتوان شاهد بود.
نقدعلی در ادامه گفت: به نظر من نمایش رادیویی در چنین شرایطی میتواند جایگزین تولیدات صحنهای تئاتر شده و با صرف حداقل هزینه، آثاری را با حجم کمی نسبتاً بالایی تولید کنیم که همه مخاطبان بنا به سلایق مختلف از شنیدن آنها بهرهمند شوند.
وی در پایان گفت: یکی دیگر از مزیتهای نمایشهای رادیویی فراگیری آنهاست به این ترتیب که هر فردی حتی با کمترین میزان علاقهمندی به هنر نمایش میتواند در همه جا حتی در خودروی شخصی خود شنوای آثار نمایشی رادیویی باشد و لذا به این وسیله میتواند فرهنگ و هنر دینی و ارزشی را در سطحی گسترده اشاعه و در جامعه تعمیم داد.