سیدحسن مقدم نیا، عضو گروه سلامت معنوی فرهنگستان علوم پزشکی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) سلامت معنوی را بعد چهارم ابعاد سلامت دانست و گفت: مطمئنا اگر این بعد سلامت مورد توجه قرار نگیرد، سایر رکنها حتی بعد جسمی نیز مورد خسارت قرار میگیرد.
وی ادامه داد: به منظور آگاهی هر چه بیشتر مردم و جامعه پزشکی از این بعد سلامت لازم است در ابتدا توجه به این موضوع و آگاهی از این امر داشته باشیم چرا که این بعد سلامت فطری است و خود جذب کننده است.
رئیس دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی بر بصیرت در دین، یقین در قلب و اخلاص در عمل تاکید کرد و گفت: مسلما که اگر اخلاص تضعیف شود حتما ابعاد سلامت معنوی نیز لطمه خواهد خورد بنابراین جامع این صفات میتواند توجه انسان را جلب کند که هر کاری را که انجام میدهد برای رضای خدا باشد.
عضو گروه سلامت معنوی فرهنگستان علوم پزشکی خاطرنشان کرد: در سطح مدیران، معلمان و کسانی که نقش تربیتی بازی میکنند و جایگاه فرهنگی دارند این ابعاد باید به خوبی دیده شود ما باید بتوانیم سبک زندگی را پیدا کنیم که در این سبک دروغ، غیبت، تهمت و حسد نباشد.
مقدمنیا ادامه داد: بنابراین باید در دانشگاهها و حتی آموزش و پرورش این ابعاد هم آموزش داده شود و هم باید به عینه دیده شود که این آثار مثبت در همه جا جاری و ساری است و گرنه در غیر این صورت رشد مطلوبی نخواهیم داشت.
وی اظهار کرد: به هر حال سبک زندگی از دوران بیش از بارداری، نوزادی، نوجوانی، جوانی، میانسالی و سالمندی با افراد ارتباط پیدا میکند که هم دین مبین اسلام و هم از نظر مباحث علمی برای هر کدام از این دورهها برنامه و دستور خاصی وجود دارد.
رئیس دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی در پایان گفت: سبک زندگی در سلامت موضوع بسیار جدید، دارای وسعت بسیار وسیع و جزو مباحث بین رشتهای و میان رشتهای است بنابراین نیاز به ورود تخصصهای مختلف به این حوزه دارد تا بتوان برنامه آموزشی مناسبی برای آن تدوین کرد.