کد خبر: 1451837
تاریخ انتشار : ۲۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۶
با حکم وزیر ارشاد؛

«مهدوی‌راد» دبیر علمی جایزه کتاب سال شد

گروه ادب: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی طی حکمی حجت‌الاسلام محمدعلی مهدوی‌راد را به دبیری علمی جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی منصوب کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام محمدعلی مهدوی‌راد با حکم علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان دبیر علمی سی و دومین دوره کتاب سال جمهوری اسلامی ایران منصوب شد.

17 آذرماه سال گذشته نجفقلی حبیبی به عنوان دبیر علمی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران منصوب شد و یک دوره از جایزه کتاب سال را برگزار کرد، اما در 21 مردادماه امسال از دبیری جوایز ادبی استعفا کرد.

براساس آئین‌نامه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، وزیر ارشاد به پیشنهاد معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دبیر کتاب سال جمهوری اسلامی ایران را منصوب می‌کند و دبیر کتاب سال نیز براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی دبیری جوایز پروین اعتصامی و جلال آل‌احمد را نیز برعهده دارد.

حجت‌الاسلام محمدعلی مهدوی‌راد سال 1334 در روستایی به نام «ینگجه» از بخش سرولایت نیشابور متولد شد. تحصیلات ابتدایی را در همان دیار گذراند و پس از آشنایی با مقدمات ادبیات عرب، در سال 1348 وارد حوزه علمیه مشهد شد و در مدرسه آیت‌الله‌العظمی میلانی که با شیوه منظم و نو اداره می‌شد، تحصیل علوم دینی را آغاز کرد.

وی سال 1354 برای ادامه تحصیل به  حوزه علمیه قم رفت و دروس سطح و خارج فقه و اصول را نزد استادان صاحب‌نام این حوزه سپری کرد. از سال 1358 در کنار تحصیل و اشتغال به کارهای تبلیغی، پژوهش در حوزه علم قرآنی را آغاز کرد.

این قرآن‌پژوه، در قم از محضر استادانی مانند حضرات آیات اعتمادی، موسوی تبریزی، سیدابوالفضل پایانی، فاضل لنکرانی، ستوده، بهشتی، فاضل هرندی، حاج‌شیخ جواد تبریزی و وحید خراسانی بهره برد و نزد حضرات آیات انصاری شیرازی، محمدی گیلانی و مصباح به یادگیری فلسفه پرداخت.

«سیر نگارش‌هاى علوم قرآنى»، «مشعل جاوید»، « آفاق تفسیر»، «تحفةالعابدین»(تحقیق و تصحیح)، «تحفة‌الاخوان»(تحقیق و تصحیح، «موسوعه امام على(ع)»، «با کاروان عشق»، «تراث الشیعه القرآنى»، «سیاست‌نامه امام على(ع)»، «نظام دفاعى اسلام »، «راهنماى آینه پژوهش» و «تدوین‌الحدیث عند الشیعة الأمامیه» از آثار قلمی وی به حساب می‌آیند.

وی همچنین سابقه تدریس علوم قرآن سطح یک، دو، سه و چهارم، مکاتب و روش‌های تفسیری یک، دو و سه، علوم قرآنی یک و دو، فقه‌الحدیث، تاریخ حدیث و همچنین مفردات قرآنی در دانشگاه تربیت مدرس تهران، دانشگاه علوم اسلامى رضوى، مرکز تربیت مدرس قم و دانشکده الهیات دانشگاه تهران را در کارنامه خود دارد.

captcha