کد خبر: 1451980
تاریخ انتشار : ۳۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۸:۳۹
عیسی مسترحمه اظهار کرد:

به‌کارگیری نقد درون دینی؛ نوآوری «نقد دلایل سکولاریسم از منظر قرآن»

گروه حوزه‌های علمیه: داور پایان‌نامه «نقد دلایل سکولاریسم از منظر قرآن»، تاکید کرد: نقد درون‌دینی از جمله نوآوری‌های موجود در این پایان‌نامه است.

حجت‌الاسلام والمسلمین عیسی مسترحمه، عضو هیئت علمی جامعه المصطفی(ص) و داور پایان‌نامه نقد دلایل سکولاریسم از منظر قرآن در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: در این پایان‌نامه زمینه‌های سکولاریسم که منشا آن غربی است، اثبات و مطرح شده، ضمن اینکه نویسنده اثبات کرده است که سکولاریسم در آموزه‌های اسلامی و دینی ما جایگاهی نداشته و ندارد و هرچه هست وارداتی از غرب است.

سکولاریسم وارداتی است

وی دامه داد: دانش‌پژوه مجتمع امام خمینی(ره) تاکید کرده است که اگر سکولاریسم در دنیای اسلام به وجود آمده، متاثر از فضای روایات و اعتقادات دینی ما نیست و این مطلب که سکولاریسم همه ادیان را فراگرفته و خواهد گرفت و بر همه حاکم خواهد شد، مطلب درستی نیست، بلکه متاثر از فضای تبلیغاتی شدید غرب است.

مسترحمه بیان کرد: یکی از کارهای خوب نویسنده، تقسیم‌بندی سکولاریسم از شدت به ضعف است که عقل‌گرایی مطلق در همه زمینه‌ها و خروج از دین تا سکولاریسم مصلحتی در بین علمای شیعه را شامل می‌شود.

وی افزود: برخی علمای شیعه معتقدند که اگرچه باید حکومت دینی باشد، اما چون در دوره غیبت، افرادی که تحقق‌دهنده این نوع حکومت باشند، وجود ندارند و امام معصوم(ع) نیست، بنابراین باید دست نگه داریم تا زمان ظهور فرارسد که نویسنده در این پایان‌نامه این دیدگاه را به چالش کشیده است.

رد مسئله عقل‌بسندگی

عضو هیئت علمی جامعه المصطفی(ص) تصریح کرد: این طلبه تاجیکی چندین دلیل سکولارها را عنوان و با دلالت‌های قرآنی آن‌ها را رد کرده است که از جمله رد موضوع عقل‌بسندگی و آیاتی است که پیامبر(ص) را صرفا بشر می‌داند و بحث وی در این رساله بیشتر معطوف به سکولارهای مسلمان بوده است.

داور این پایان‌نامه بیان کرد: گرچه کتاب‌هایی درباره موضوع سکولاریسم نوشته شده که آقایان قراملکی و اسدی نسب در این حوزه نوشته‌اند، اما استدلالات قرآنی نویسنده این پایان‌نامه در رد عقاید سکولارها از جمله نوآوری‌ در این این پایان‌نامه محسوب می‌شود.

نقطه قوت پایان‌نامه

وی تاکید کرد: رد عقاید سکولاریسم بر اساس آیات قرآن، نقدی درون دینی است و از آنجا که بحث معطوف به سکولارهای مسلمان است، بحث درون دینی با توجه به اعتقاد آنان به قرآن حائز اهمیت است و از نقاط قوت پایان‌نامه محسوب می‌شود.

وی افزود: این طلبه تاجیکی رساله خود را با توجه به فضای کشورهای پساشوروی نوشته است که در آن بسیاری از اندیشمندان مسلمان نیز دچار مرض سکولاریسم شده‌اند.

یادآور می‌شود، این پایان‌نامه روز 26 شهریور از سوی طلبه تاجیکستانی مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) قم و با داوری استاد مسترحمه در سطح سه دفاع شده است.

captcha