به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) در سؤال از این مرجع تقلید آمده است: حکم استفاده از هدایایی را که به مشاوران، پیمانکاران و غیره بواسطه جایگاه شغلی میدهند، بیان فرمایید و آیا ناچیز بودن هدیه (مانند سررسید، کارت تبریک، شکلات و غیره) موجب تفاوت در حکم است؟
پاسخ آیتاللهالعظمی وحید خراسانی به این استفتاء: هدیه اگر برای تطمیع و وادار کردن گیرنده هدیه به تخلف از قانون یا شرع باشد، مثل اینکه بخواهد حق دیگران را تضییع نماید گرفتن آن جایز نیست و در صورتی که برای تسهیل در امر هدیهدهنده باشد، خلاف اخلاق ایمانی است و اگر برای تشویق زیردستان از طرف کارفرما است، مانعی ندارد.
یکی دیگر از مقلدین این مرجع تقلید در سؤالی آورده است: پدر اینجانب یک پروژه مهندسی را به صورت پیمانکاری انجام دادند، کارشناس مسئولی که در اداره مربوطه باید کار ایشان را تایید میکرد، از ایشان برای امضا کردن، طلب مبلغ مشخصی کرد و پدرم تا حد توان از این کار امتناع کردند، ولی در نهایت مجبور شد برای گرفتن حقشان مبلغی کمتر را با عدم رضایت بپردازند، حال این کار درست بوده و درآمدی که از این پروژه به دست میآید، حلال است یا خیر؟ حال وظیفه ما چیست؟.
پاسخ آیتاللهالعظمی وحید خراسانی: اگر رسیدن به حق خویش متوقف بر دادن مالی به ظالم باشد، دادن آن مانعی ندارد، هرچند گرفتن آن بر ظالم حرام است.