کد خبر: 1453664
تاریخ انتشار : ۰۲ مهر ۱۳۹۳ - ۱۴:۱۷
مدرس حوزه و دانشگاه‎های زنجان:

تأکید بر غمگینی افراد مؤمن، پایه و اساس دینی ندارد

گروه اندیشه: بنا بر آنچه در روایات مطرح شده است، مؤمن واقعی کسی است که شادی در چهره و غم و غصه در درونش باشد و لذا این عقیده و باور که هرکه دین‌دارتر باشد، غصه‎اش بیشتر است، پایه و اساس دینی ندارد.

حجت‎الاسلام محمد نظری، مدرس حوزه و دانشگاه‎های زنجان در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از زنجان، با بیان اینکه اسلام با شادی حلال مخالف نیست، بلکه از آن دفاع نیز می‎کند، ادامه داد: شادی‏‌های حرام که توأم با تحقیر و تمسخر دیگران و تضعیف فرصت‎ها باشد براساس آموزه‌های دین مبین اسلام ممنوع است و در پی خود غم را به دنبال خواهد داشت.

وی اظهار کرد: شادی فقط در خنده و گفتار طنزآلود خلاصه نمی‌شود، بلکه انس با قرآن کریم و قرب الهی شادی ماندگاری را در وجو انسان پدید می‌آورد که مشابهی برای آن وجود ندارد.

این مدرس حوزه و دانشگاه‏های زنجان با بیان این‌که نوعی از شادی که انسان را از کار و تولید باز دارد، شایسته نیست، گفت: اسلام با شادی توأم با گناه و افراط مخالف است.

حجت‎‎الاسلام نظری تصریح کرد: خداوند متعال در قرآن کریم خطاب به پیامبر اکرم(ص) رمز موفقیت ایشان را در اخلاق حسنه می‌داند که از این آیات می‎توان این‌گونه برداشت کرد که باید در زندگی خلق نیکو داشت و این موضوع مطمئناً با اخم و غم تناسبی ندارد.

شادی در پی آرامش در آدمی حادث می‌شود

وی بیان کرد: بنابر آنچه در روایات مطرح شده است، مؤمن واقعی کسی است که شادی در چهره و غم و غصه در درونش باشد و لذا این عقیده و باور که هرکه دین‌دارتر باشد، غصه‎اش بیشتر است، پایه و اساس دینی ندارد.

این کارشناس مسائل مذهبی متذکر شد: ائمه معصومین(ع) انسان‎های شادابی بودند و حتی یکی از دلایل مخالفت برخی افراد آن زمان با خلافت حضرت علی(ع)، شوخ‌طبع بودن ایشان بود.

حجت‌الاسلام نظری عنوان کرد: شادی در پی آرامش در آدمی حادث می‌شود و تا فرد تعریف درستی از آرامش و عمق آن نداشته باشد، نمی‏تواند به شادی واقعی دست پیدا کند.

وی در پایان بیان کرد: پیامبر اکرم(ص) می‌فرمودند «اشک شوق من در نماز است» که از این جمله می‎توان دریافت که مؤمنان در نماز نیز می‏توانند نوعی از شادی را کسب کنند.

captcha