کد خبر: 1453754
تاریخ انتشار : ۰۲ مهر ۱۳۹۳ - ۱۵:۳۸

همایش «عاملان و مروجان زکات» آذربایجان غربی برگزار شد

گروه اجتماعی: همایش «عاملان و مروجان زکات» آذربایجان غربی باهدف بررسی راهکارها و آسیب‌های تبلیغ و پرداخت زکات امروز، دوم مهرماه در ارومیه برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، همایش «عاملان و مروجان زکات» آذربایجان غربی با هدف بررسی راهکارها و آسیب‌های تبلیغ و پرداخت زکات امروز، دوم مهرماه با حضور حجت‌الاسلام نقوی، رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور در مصلی امام خمینی(ره) ارومیه برگزار شد.

حجت‌الاسلام سیدمهدی قرشی، نماینده ولی‌ فقیه در آذربایجان غربی و امام جمعه ارومیه در این همایش با ذکر آیات و روایاتی در اهمیت و جایگاه پرداخت زکات در فرهنگ اسلامی، افزود: کسانی که در راه تبلیغ احکام دینی مانند زکات تلاش می‌کنند آثار کار خیرشان به وعده خداوند در کلام وحی در اعمال این افراد ثبت و ضبط می‌شود.

وی افزود: هر قدر وسیله اجرای احکام و دستورات دینی همچون زکات در جامعه باشند یقیناً به همان میزان آثار برکات آن را در زندگی نیز احساس می‌کنیم.

حجت‌الاسلام قرشی به روایتی از امام صادق (ع) اشاره کرد که در آن فرمودند: «شخصی که از زکات منع می‌کند از کسانی است که در هنگام مرگ از خداوند متعال می‌خواهد که او را به دنیا بازگرداند و از مرگ خواهد ترسید».

در ادامه این همایش، حجت‌الاسلام ایوب رنجبری، امام جمعه ماکو نیز با تبیین اهمیت جایگاه زکات، پیشنهاد کرد که امورات مربوط به زکات از حال ستادی خارج‌ شده و به مرحله عملیاتی برسد.

حجت‌الاسلام رنجبری در همین رابطه با بیان اینکه با تأمل در سیره نبوی در می‌یابیم که زکات در اسلام است، خواستار تشکیل و راه‌اندازی وزارت خانه‌ای برای پیگیری امورات مربوط به امر مهم زکات شد تا اجرای این فریضه از حالت تشریفاتی خارج شود.

راضیه خدادوست، مدیرکل بهزیستی آذربایجان غربی نیز در این همایش با تاکید بر تقویت بحث زکات به عنوان واجب دینی، گفت: در بحث زکات باید مبنای فرهنگ‌سازی آن چیزی باشد که قانون شرع بر آن تأکید کرده است.

وی با بیان اینکه معمولاً همایش‌های زکات‌های استانی در پایان فصل برداشت محصولات کشاورزی برگزار می‌شود، گفت: پسندیده است که همایش‌های زکات همزمان با اجرای جشن‌های برکت در پایان فصل برداشت محصولات برگزار شود تا زمینه‌ای برای ترویج بهتر زکات باشد.

captcha