علی عیسیزادگان، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی ارومیه در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، با اشاره به اهمیت حفظ و ترویج فرهنگ ایرانی ـ اسلامی در جامعه، بیان کرد: ترویج فرهنگ نگهداری از حیوانات خانگی توسط رسانههای صهیونیسم جهانی، دگرگونی الگوها و ارزشهای دینی جامعه را در پی دارد.
وی ادامه داد: متأسفانه برخی از خانوادهها با تحت تأثیر قرار گرفتن از تبلیغات رسانهها و فرهنگغربی اقدام به نگهداری از حیوانات خانگی نظیر سگ و گربه میکنند و افزایش آمار نگهداری از این حیوانات سیر صعودی به خود گرفته است که تأمل و تدبیر جامعه را میطلبد.
عیسیزادگان، نقش خانوادهها را در امر ترویج نگهداری ار حیوانات خانگی پر رنگ دانست و بیان کرد: در سالهای اخیر افزایش دغدغهها در زندگی اجتماعی خانوادهها باعث اختصاص زمان اندک از سوی والدین برای تغذیه روحی فرزندان است که این خلاء معمولا از طریق موافقت برای نگهداری حیوانات خانگی و مشغول شدن فرزندان در طول روز پر میشود.
وی اظهار کرد: با توجه به طبقهبندی خانوادهها، معمولا اقشار مرفح جامعه با معضل نگهداری از حیوانات خانگی روبرو میشوند که نسبت به دیگر خانوادهها بیشتر با مشکلات اجتماعی و روحی این امر سر و کار دارند.
عیسیزادگان به مشکلات نگهداری از حیوانات خانگی اشاره کرد و افزود: وجود بیماریهای مشترک بین انسان و حیوانات، نجس بودن این حیوانات از منظر دین اسلام، ایجاد وابستگی روحی کاذب و هذینهبر بودن نگهداری از حیوانات خانگی از جمله مشکلات بارز در این امر نگهداری از حیوانات در منازل است.
وی در ادامه افزود: رسانههای غربی با هدف تغییر سبک زندگی مسلمانان و نفوذ در عقاید و اعتقادات دینی افراد سعی میکنند سبک زندگی غربی و الگوهای نامناسب از شخصیتهای غربی را تبلیغ کنند که نگهداری از حیوانات در منازل، ایجاد علاقه و ارزش کاذب به این حیوانات از جمله برنامههای استکبار جهانی برای نفوذ بر فرهنگ و اعتقادات جوامع است.
عیسیزادگان با اشاره به مشکلات متوالی نگهداری از حیوانات خانگی در کلانشهرها، افزود: متأسفانه در مواردی شاهد نگهداری سگها در منازل هستیم که به علت آلودگی و نجاست این حیوان انجام فرایض دینی نیز در چنین منازلی ممکن نمیشود.
وی گفت: از دیگر مسائلی که با نگهداری حیوانات خانگی ممکن است جوانان را به خود درگیر کند، امر فراگیری مهارتهای زندگی است که از طریق ارتباط با اطرافیان حاصل میشود و چنین افرادی اغلب دچار مشکلات ارتباطی و کمبود مهارت زندگی هستند.
عیسیزادگان افزود: از نظر روانشناسی و عاطفی نگهداری از حیوانات خانگی با مشکلاتی مثل وابستگی و ایجاد علاقه کاذب به حیوان خانگی را درپی دارد، افرادی که تمامی علاقه و شور و شوق حود را از طریق ارتباط با حیوانات رفع میکنند ممکن است در روابط اجتماعی و ایجاد ارتباط با همسالان و معاشرت با آنها دچار مشکل شوند.
عضو هیئت علمی دانشگاه ارومیه در پایان با اشاره به اهمیت انتخاب الگوهای مناسب در سبک زندگی خویش و تربیت فرزندان بیان کرد: خانوادهها باید با بصیرت کافی به الگوهای رفتاری و سبک زندگی مورد تبلیغ از رسانه ها و ارائه شده در جامعه توجه کنند و آگاه باشند که این الگوها و سبکها از طریق چه کسی و با چه هدفی ارائه میشوند تا در دام استکبار جهانی گرفتار نشوند.