کد خبر: 1455279
تاریخ انتشار : ۰۷ مهر ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۰
ستاری عنوان کرد:

سهم ۴۵۰ میلیون دلاری ایران در صادارات گیاهان دارویی/ رفع خلأهای طب سنتی

گروه سلامت: به گفته معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی در ایران پتانسیل بسیار اما خلأهای زیادی دارد که اگر این خلأها را برطرف کنیم پتانسیل‌ها تبدیل به فرصت می‌شوند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) دومین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی، فرآورده‌های طبیعی و طب سنتی ایران امروز دوشنبه، هفتم مهرماه با حضور اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهور، سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی و جمعی از نمایندگان مجلس، فعالان و دست اندرکاران حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی در مصلی بزرگ امام خمینی(ره) افتتاح شد.
سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در این مراسم طی سخنانی سهم صادرات گیاهان دارویی در دنیا را 100 میلیارد دلار دانست و گفت: این عدد متاسفانه در ایران 450 میلیون دلار است که بیشترین حجم این رقم هم مربوط به صادرات زعفران است. بنابراین باید تلاش کنیم این رقم را براساس ظرفیت بالای ایران در این حوزه، افزایش دهیم.
وی با تاکید بر اینکه نمایشگاه ملی گیاهان دارویی، فرآورده‌های طبیعی و طب سنتی ایران، مردم را با دستاوردهای این حوزه آشنا می‌کند، ادامه داد: کشور ما پتانسیل‌های بسیار بالایی در زمینه گیاهان دارویی دارد که اگر از این پتانسیل به خوبی استفاده کنیم در حوزه صادرات نیز به پیشرفت‌های قابل توجهی خواهیم رسید.
ستاری با بیان اینکه یکی از اولویت‌های معاونت علمی ریاست جمهوری استفاده از پتانسیل‌های بومی کشور است که بیشتر این پتانسیل در حوزه گیاهان دارویی وجود دارد، تصریح کرد: حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی در ایران پتانسیل بسیار اما خلاهای زیادی دارد که اگر این خلاها را برطرف کنیم پتانسیل‌ها تبدیل به فرصت می‌شوند.
وی با اشاره به اینکه در نمایشگاه امسال مظلومیت ابوعلی سینا و رازی نمود یافته بود، خاطر نشان کرد: متاسفانه بنا به دلایلی ابوعلی سینا و رازی که بزرگترین دانشمندان ایران در حوزه گیاهان دارویی هستند مجهول مانده‌اند و تاکنون آثار مکتوب آنان به صورت کامل به زبان فارسی ترجمه نشده یا به درستی مورد استفاده قرار نگرفته بود.
رییس بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: به طور مثال پس از گذشت این همه سال تنها 11 جلد از کتاب الحاوی رازی ترجمه شده است و ترجمه کتاب قانون ابوعلی سینا نیز تاکنون مورد استفاده پزشکی قرار نگرفته است. با این حال خوشبختانه کتاب قانون بوعلی سینا و دو جلد دیگر از الحاوی رازی امروز به همت معاونت علمی و ستاد توسعه فناوری گیاهان دارویی این معاونت و با ترجمه روان و امروزی رونمایی و در اختیار علاقه مندان قرار گرفته است.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با اشاره به همکاری خوب وزارت صنایع و وزارت بهداشت در حوزه گیاهان دارویی گفت: با توجه به اینکه حمایت‌های این دو وزارتخانه را در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی در اختیار داریم باید تلاش کنیم تا این حوزه را به جایگاه اصلی خود برسانیم.
وی تصریح کرد: نمایشگاه ملی گیاهان دارویی، فرآورده‌های طبیعی و طب سنتی ایران می‌تواند مردم را با دستاوردهای جدید در این حوزه آشنا کند و دیدگاه جدیدی را به مدیران کشور دهد.
ستاری در پایان عنوان کرد: تلاش می‌کنیم تا در این دوره از برگزاری نمایشگاه گیاهان دارویی، فرآورده‌های طبیعی و طب سنتی ایران دروازه‌ای برای توسعه صادرات، کسب استانداردهای مورد نیاز برای صادرات و توسعه گیاهان دارویی در کشور باشد.
براساس گزارش ایکنا، دومین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی و فرآورده‌های طبیعی و طب سنتی ایران از 7 تا 10 مهرماه در مصلی امام خمینی(ره) تهران و از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و به همت ستاد توسعه فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی برپا و بیش از دو هزار و 100 محصول فناورانه در جشنواره امسال عرضه می‌شود.

captcha