کد خبر: 1455318
تاریخ انتشار : ۰۷ مهر ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۵
جهانگیری:

فناوری‌ و ظرفیت گیاهان دارویی تبدیل به فرآورده شود

گروه سلامت: معاون اول رئیس جمهور محصولات و فناوری‌های تولید شده در حوزه گیاهان دارویی را ارزشمند برشمرد و افزود: در این بین نکته حائز اهمیت این است که این فناوری‌ و ظرفیت گیاهان دارویی تبدیل به فرآورده شوند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهوری امروز دوشنبه، هفتم مهرماه در مراسم افتتاحیه دومین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی، فرآورده‌های طبیعی و طب سنتی ایران که در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) تهران برگزار شد، طی سخنانی با تاکید بر اینکه ایران با بهره‌مندی از ظرفیت‌های منحصر به فرد خود در عرصه گیاهان دارویی توانسته است زمینه رویش بسیاری از گیاهان را فراهم کند، اظهار کرد: بحمدالله طی سال‌های اخیر حرکت‌های بسیار خوبی در بین چهره‌های دانشگاهی و مردم در استفاده و فرآوری فرآورده‌های دارویی شکل گرفته است.
وی محصولات و فناوری‌های تولید شده در حوزه گیاهان دارویی را ارزشمند برشمرد و افزود: در این بین نکته حائز اهمیت این است که این فناوری‌ و ظرفیت گیاهان دارویی تبدیل به فرآورده شوند و به جای صادرات محصولات خام، از طریق صادرات فرآورده‌های گیاهان دارویی صادر شوند تا از این طریق ارزش افزوده ایجاد کنیم.
وی بازار جهانی گیاهان دارویی را بازار بسیار بزرگی دانست و گفت: طبق آمارهای رسمی ظرفیت این بازار در حدود 100 میلیارد دلار ارزیابی شده است و با توجه به ویژگی‌های منحصر به‌فردی که ایران دارد، می‌توانیم سهم بالایی از این بازار را به خود اختصاص دهیم.
وی با اشاره به این‌که حرکت تولید فرآورده‌های دارویی و صادرات آن‌ها حرکتی است که به تازگی آغاز شده و روبه رشد است، اظهار کرد: در تولید و عرضه فرآورده‌های گیاهان دارویی ابتدای راه هستیم در حال حاضر شرکت‌های دانش بنیان دارویی، برخی از محصولاتی که تولید کرده‌اند را به کشورهای آسیایی و منطقه و برخی به اروپایی و آمریکایی صادر می‌کنند.
معاون اول رییس جمهور در پایان اقتصاد دانش‌بنیان را محور اصلی سیاست‌های آینده دولت در حوزه اقتصاد دانست و افزود: یکی از محورهای سیاست‌های آینده دولت تدبیر و امید بر مبنای توسعه علم است که سیاستی جدی محسوب می‌شود. همچنین توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان که ‌جهت‌گیری اصلی دولت در کنار شکوفایی استعدادهای طبیعی کشور در دستور کار خواهد بود. همه استعدادها و ظرفیت‌ها در این زمینه‌ها وجود دارد و امیدواریم در آینده شاهد تحولی جدی در این بخش باشیم.
براساس گزارش ایکنا، محمود حجتی، وزیر جهادکشاورزی نیز در این مراسم خبر از آمادگی این وزارتخانه جهت تأمین بستر لازم تولید ماده خام گیاهان دارویی داد و افزود: به جرئت می‌توان گفت از لحاظ اقلیمی، وجود گونه‌های دارویی گیاهی ظرفیت منحصر به فردی در تولید گیاهان دارویی داریم.
وجود دو هزار گونه گیاهی شناخته شده در زمینه گیاهان دارویی
حجتی با اشاره به اینکه ایران کشوری منحصر به‌فرد در زمینه گیاهان دارویی است، گفت: هم اکنون دو هزار گونه گیاهی شناخته شده در زمینه گیاهان دارویی در کشور وجود دارد که در حوزه‌های مختلفی می‌توانند مورد استفاده قرار بگیرند.
وی خاطرنشان کرد: یکی از دلایل کمبود تولید این محصولات این بوده که تا کنون تقاضایی برای چنین محصولاتی نبوده است، به همین دلیل چون تولید چندانی صورت نگرفته است کمتر خواص این گیاهان شناخته شده است.
وزیر کشاورزی به اهمیت جایگاه و مساعدت با دیگر نهادها اشاره کرد و افزود: با کمک معاونت علمی و فناوری می‌توانیم به مدل مشخص و گسترده‌ای از تولید فرآورده‌های مبتنی بر گیاهان داوریی و نظام بهره‌برداری از آن دست پیدا کنیم.
حجتی در پایان ابراز امیدواری کرد: این آمادگی وجود دارد با همیاری نهادهای زیرمجموعه وزارت کشاورزی همچون سازمان جنگل‌ها و مراتع، نیاز کشور و تولیدکنندگان و شرکت‌های دانش‌بنیان به ماده اولیه گیاهان دارویی را برآورده سازیم تا چرخه فرآوری محصولات کامل شود و در مسیر پیشرفت گام برداریم.

captcha