فاطمه عظیمی، هنرمند تذهیبکار در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه این هنر باید مورد حمایت جدی واقع شود، اظهار کرد: حدودا 15 سال است که در هنر مشبک مشغول به کار هستم و این هنر را هم زیر نظر اساتیدی چون مقدادی، نجومی، گلمحمدی فرا گرفتم. نکتهای دیگر اینکه از همان ابتدا کارم را در هنر با کارهای قرآنی دنبال کردم، چون هدف اصلیم قبل از فراگیری این هنر این بود که یک عمل قرآنی به شکلی زیبا انجام داده باشم.
وی افزود: تذهیب هنری است که آن را نمیتوان جدا از قرآن تصور کرد، زیرا این هنر به وجود آمده تا به کتاب خدا زیبایی تصویری بخشد. نکته دیگر اگر قرابت و نزدیکی قرآن با هنر تذهیب نبود ما باید در لابهلای تاریخ به دنبال این هنر میگشتیم و امروز دیگر اثری از این هنر نبود، البته تاثیرات مثبت قرآن در ماندگاری تذهیب در هنرهای دیگری چون خوشنویسی نیز وجود دارد.
این هنرمند در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: مطلب دیگری که باید بیان کنم این است که کار قرآنی کردن تنها یک علاقه شخصی نیست که هنرمند به سمت آن کشانده شود، بلکه یک توفیقی است که باید به فرد اعطا شود تا در این عرصه قدم بردارد، ادعایی که تنها یک شعار نیست، بلکه به واقع همین است، زیرا اگر این کتاب آسمانی را عاشقانه دوست نداشته باشیم، امکانی برای فعالیت در این عرصه فراهم نمیآید.
این تذهیبکار درباره جایگاه فعلی این هنر چنین توضیح داد: متاسفانه به تذهیب آن گونه که باید توجه نمیشود، چون امکاناتی که باید در اختیار هنرمند تذهیب کار فراهم باشد مهیا نیست تا بتوانند کارش را به شکل بهتر و گستردهتر در اختیار مردم قرار دهد، البته در چند سال اخیر وضعیت کمی بهتر شده و ما میبینیم در قالب نمایشگاههای مختلف به تذهیب توجه میشود، اما این حمایت باید از برگزاری نمایشگاهها فراتر رود و به حمایت از هنرمندان تعمیم پیدا کند.
وی در انتهای سخنان خود خاطرنشان کرد: هنر قرآنی قادر است فرصتی برای پرورش نیروهای متعهد کشورمان باشد، چون هنرمند قرآنی برای اینکه تعهد کافی در کارش داشته باشد باید در ابتدا خود تعلق خاطری به مضامین ارزشی داشته باشد. با این توضیح کار قرآنی در هر بخش از هنر میتواند برای فرهنگ ما تبعات مثبت بسیاری داشته باشد.