کد خبر: 1455861
تاریخ انتشار : ۰۸ مهر ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۲
سردار جوانی تشریح کرد:

اهداف چندلایه آمریکا از حضور ایران در ائتلاف ضد داعش

گروه سیاسی: مشاور سیاسی نماینده ولی فقیه در سپاه درباره اهداف چندلایه آمریکا برای شرکت‌کردن ایران در ائتلاف ضد داعش گفت: آمریکایی‌ها دنبال این بودند که با این ترفند، جمهوری اسلامی را از مسیر حرکت اصولی خودش خارج و آن را وارد ائتلافی کنند که از اساس آلوده است و مقاصد مصلحانه‌ای را دنبال نمی‌کند.

سردار یدالله جوانی، مشاور سیاسی نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره اظهار نظر اخیر اوباما مبنی بر دست کم گرفتن قدرت داعش در سوریه از یک طرف و خطرناک‌تر بودن آن از حکومت بشار اسد و از طرفی حمایت‌های سه سال اخیر از این گروه در سوریه و عراق و مجموعه‌ دیگری از اظهارات متناقض در طی این مدت درباره تشکیل ائتلاف جهانی ضد داعش گفت: بسیاری از کارشناسان سیاسی معتقدند موضوع تشکیل ائتلاف علیه داعش از سوی آمریکا، بیش از انکه یک  حرکت واقعی در راستای مبارزه با تروریسم باشد، حرکتی نمایشی و تبلیغاتی با اهداف خاص است و در حقیقت پوششی برای تحقق سایر اهداف آمریکا در منطقه است.

شناخت اهداف طرح مبارزه با تروریسم آمریکا با مرور حوادث 15 سال اخیر منطقه

وی ادامه داد: اگر به عقب برگردیم و حوادث رخ داده در منطقه در طی 15 سال اخیر را مرور کنیم می‌بینیم از زمانی که آمریکایی‌ها پس از حادثه 11 سپتامبر موضوع تشکیل ائتلاف ضد تروریسم را مطرح کردند و تحت عنوان مبارزه با تروریسم پا به افغانستان و عراق گذاشتند نه تنها تروریسم از بین نرفت بلکه منطقه با مشکل واقعی تروریسم مواجه شد.

جوانی اظهار کرد: بررسی‌ها به خوبی نشان می‌دهد که بسیاری از گروه‌های تروریستی که در منطقه راهبردی خاورمیانه و شمال آفریقا بحران‌آفرینی می‌کنند اساسا از کمک‌ها و حمایت‌های گسترده آمریکایی‌ها برخوردار هستند.

مشاور سیاسی نماینده ولی فقیه در سپاه عنوان کرد: در مورد گروه‌های تروریستی در داخل خاک سوریه و عراق به ویژه داعش و النصره، بسیاری از اطلاعات موجود حکایت از آن دارد که اساسا آمریکایی‌ها، اروپایی‌ها و متحدان منطقه‌ای آمریکا این گروه‌ها را تجهیز و پشتیبانی کردند و به این مرحله رساندند.

وی افزود: جالب است در روزهای اخیر در مجمع عمومی سازمان ملل، رئیس جمهور آرژانتین با مواضع صریح و روشن این پرسش را مطرح کرد که گروه‌هایی مانند داعش این سلاح‌ها و تجهیزات را از کجا بدست آوردند و خودش در پاسخ تصریح می‌کند که امریکا و متحدان منطقه‌ای‌ او، داعش را تقویت و تجهیز کردند.

توجیه اقدامات آمریکا علیه داعش؛ دلیل اصلی اظهارنظر اوباما

جوانی تأکید کرد: بنابراین اظهارنظر آقای اوباما مبنی بر اینکه دستگاه‌های اطلاعتی ما برآورد دقیقی از قدرت داعش نداشتند اگر حقیقی باشد نشانگر ضعف دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی آمریکاست. اما من معتقدم از آنجایی که این گروه‌ها ساخته و پرداخته خود سرویس‌های اطلاعاتی و امنیتی آمریکا، رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای منطقه‌ای هستند هدف آقای اوباما از بیان این صحبت‌ها این است که بتواند اقدامات آمریکا علیه تروریسم در منطقه را توجیه کند.

وی تصریح کرد: بررسی‌ اقدامات چند روز اخیر آمریکا علیه داعش در سوریه نشان می‌دهد بیش از آنکه داعش آسیب دیده باشد و تلفاتی را متحمل شده باشد، این زیرساخت‌های سوریه است که در حال نابود شدن است و خود همین مسئله نشان می‌دهد امریکایی‌ها اهداف دیگری را در پوشش مقابله با داعش در سوریه دنبال می‌کنند.

مشاور سیاسی نماینده ولی فقیه در سپاه یادآور شد: قطعا داعش ساخته خود آمریکایی‌هاست و پشت صحنه بسیاری از گروه‌های تروریستی دیگر در منطقه نیز آمریکایی‌ها حضور دارند و اساسا این گروه‌ها نمی‌توانستند بدون حمایت آمریکا و متحدان آمریکا، در طی این سال‌ها، تحرکی در منطقه داشته باشند.

جوانی ادامه داد: می‌دانیم که بخش قابل توجهی از ظرفیت نیروی انسانی داعش را اتباع کشورهای خارجی تشکیل می‌دهند که این افراد از طریق ترکیه، اردن و عربستان وارد سوریه و عراق شده‌اند. حال می‌توان پذیرفت این کشورهای متحد امریکا در سال‌های اخیر هیچ نقشی در این جابجایی و رفتن این نیروها به سوریه و عراق نداشته باشند؟

وی ابراز کرد: لذا اساسا ادعای آمریکا مبنی بر تشکیل ائتلاف ضد داعش،ادعایی پذیرفتنی نیست و هدف واقعی آنها مبارزه با داعش به عنوان یک گروه تروریستی نیست. آمریکایی‌ها داعش را بهانه کرده‌اند تا بتوانند یک مداخله مستقیم نظامی در کشورهای منطقه را پی‌ریزی کنند و بی ثباتی را در منطقه افزایش دهند و با نابودی زیرساخت‌های کشوری مانند سوریه، بتوانند زمینه لازم را برای پیگیری اهداف بعدی خود ایجاد کنند.

عدم صداقت در مبارزه با تروریسم؛ ریشه اصلی اظهارات متناقض مقامات آمریکایی

جوانی در تبیین تناقضات آمریکا در مبارزه با تروریسم در طی روزهای اخیر گفت: در بحث سوریه می‌بینیم آمریکایی‌ها در حالی که ادعا می کنند به دنبال مبارزه با داعش هستند، در عین حال بحث حمایت از معارضین میانه‌رو را نیز مطرح می کنند که این خودش از طنزهای روزگار است که یک گروه تروریستی از سوی آمریکایی‌ها خوب ارزیابی می‌شود و گروه تروریستی دیگر به عنوان یک گروه بد و خطرناک تلقی می‌شود. در حالی که به عقیده من گروه‌های تروریستی عمدتا ابزار هستند و این نامگذاری‌ها هم در جهت پبشبرد اهداف امریکایی‌هاست.

مشاور سیاسی نماینده ولی فقیه در سپاه اظهار کرد: آمریکا اگر واقعا به دنبال مبارزه با تروریسم و گروه‌های تروریستی در منطقه است اولین کاری که باید بکند این است که به متحدان منطقه‌ای خود فشار بیاورد تا منابع مالی و راه‌های کمک به این گروه‌ها را مسدود کنند و ارسال سلاح به آنها را متوقف سازند و از طرفی ملت‌های منطقه را در جهت مبارزه با تروریسم حمایت کنند.

وی یادآور شد: در واقع دلیل اصلی این اظهارات متناقض در بین مقامات آمریکایی این است که آنها در مبارزه با تروریسم صادق نیستند و عمدتا به دنبال حرکات نمایشی می‌باشند و همین مسئله باعث می‌شود حرفهایی که بیان می‌کنند با یک منطق مشخص، قابل قبول نباشد و به راحتی مشخص می‌شود که ضد و نقیض است.

اهداف چندلایه آمریکا از تقاضا برای حضور ایران در ائتلاف ضد داعش

جوانی درباره دلایل اصرار آمریکایی‌ها بر حضور ایران در ائتلاف ضد داعش گفت: من فکر می‌کنم آمریکایی‌ها اهداف چند لایه‌ای را از تلاش برای حضور ایران در این ائتلاف دنبال می‌کنند. شاید یکی از اهداف آنها ریشه در یک نوع شیطنت و فتنه داشته باشد که امریکایی‌ها می خواهند پای جمهوری اسلامی ایران را در ائتلافی که از اساس اهداف شیطانی و باطل دارد باز کنند تا از این طریق اقدامات اصولی، مبنایی و صادقانه جمهوری اسلامی را مخدوش کنند.

وی تأکید کرد: اقدامات جمهوری اسلامی در 35 سال گذشته و به ویژه در طی 15 سال اخیر در منطقه در راستای دفاع از ملت‌ها و مبارزه با عوامل ناامنی، آن هم به شکل اصولی و مبنایی بوده است. جمهوری اسلامی هیچ گاه بر سر منافع ملت‌ها با کسی معامله نکرده است و هیچگاه براساس یک نوع محاسبه‌گری مادی با یک گروه به سمت واگرایی یا همگرایی نرفته است.

جوانی اضافه کرد: آنچه که برای جمهوری اسلامی ملاک و معیار بوده است، منافع، استقلال و عزت ملت‌ها بوده است و در واقع جمهوری اسلامی پرچمدار یک مبارزه اصیل و اساسی با نظام سلطه و رژیم صهیونیستی در منطقه بوده است.

آمریکا به دنبال خروج ایران از مواضع اصولی خود در مبارزه با تروریسم بود

وی تصریح کرد: از طرفی این آمریکایی‌ها هستند که عمدتا فراز و فرود مواضع‌شان براساس منافع شیطانی‌شان شکل می‌گیرد، به گونه‌ای که یک روز گروهی را خوب ارزیابی می‌کنند و روز دیگری بد، یک روز منافقین را در لیست گروه‌های ترویستی قرار می‌دهند و روز دیگر منافقین را از آن لیست خارج می‌کنند.

جوانی ابراز کرد: به نظر من آمریکایی‌ها دنبال این بودند که با این پیشنهاد وترفند، جمهوری اسلامی را از مسیر حرکت مبنایی و اصولی خودش، خارج کنند و وارد ائتلافی کنند که از اساس آلوده است و مقاصد مصلحانه‌ای را دنبال نمی‌کند.

مشاور سیاسی نماینده ولی فقیه در سپاه عنوان کرد: هدف دیگر آنها از حضور ایران در این ائتلاف این بود که استقلال را از جمهوری اسلامی ایران بگیرند و به نوعی این طور وانمود کنند که جمهوری اسلامی هم در نهایت برای دفع خطر و تهدید داعش نیازمند به همراهی با غرب و آمریکا شده است.

جوانی ادامه داد: این در حالی است که ایران دارای توانمندی لازم برای مبارزه با تروریسم است و هیچ نیازی به این ندارد که برای مبارزه با گروه‌هایی مانند داعش بخواهد به آمریکایی‌ها متوسل شود یا در ائتلاف آنها وارد شود.

نبرد میان حق و باطل؛ زمینه‌ساز ورود ایران به عرصه مبارزه

وی تأکید کرد: الحمدلله مقامات جمهوری اسلامی به ویژه رهبر فرزانه انقلاب اسلامی با نگاهی حکیمانه و مدبرانه موضع جمهوری اسلامی را صریحا بیان کردند و فرمودند که آمریکایی‌ها در این حرکت صداقت ندارند و قابل اعتماد نیستند و اساسا مبارزه آنها با گروه‌هایی مانند داعش مبارزه حق و باطل نیست که ما بخواهیم در این عرصه وارد شویم.

جوانی در پایان اظهار کرد: قطعا ورود جمهوری اسلامی به عرصه مبارزه در جایی است که دفاع از حق و مبارزه با باطل باشد. پس آیا می‌توان گفت که آمریکایی‌ها یک جبهه حق را برای مبارزه با داعش تشکیل داه‌اند؟ قطعا این طور نیست؛ آنها اهداف خاص خود را از تشکیل این ائتلاف دنبال می‌کنند و جمهوری اسلامی هرگز به چنین ائتلاف‌هایی‌ ورود پیدا نمی‌کند.

captcha