سیروس تسلیمی، تهیهکننده سینما در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه مفهوم موعود در سینمای ایران غریبه است، اظهار کرد: امروز در سینمای غرب سریالها و فیلمهای متعددی ساخته میشود که در آنها به انحای مختلف به بحث منجی و آخرالزمان توجه میشود. این گرایش در یک دهه اخیر شدت بسیاری به خود گرفته است به نحوی که در زمان حال حداقل 3 سریال هستند که به طور همزمان به بحث آخرالزمان توجه دارند.
وی افزود: این گرایش به سمت موضوعات آخرالزمانی نشان میدهد که آنها (غرب) احساس کردهاند که میبایست تفکرات خود را به هر نحو ممکن به مخاطبان منتقل کنند، زیرا اندیشههای اسلام به اندازهای غنی است که در بحثهای تئوریک آنها قادر به جذب نیستند، پس بهترین راه را همان تبلیغات از طریق سینما یافتهاند تا بتوانند با جذابیتهای تصویری پیام خود را القا کنند.
این تهیهکننده اضافه کرد: نکته حائز اهمیت در این گونه تولیدات این است که در تمام این تولیدات منجی که برای دنیا متصور میشوند انسانی غربی است که دنیا را از دست موجودات اهریمنی نجات میدهد. این مسئله تنها یک برداشت شخصی از موضوع نیست، بلکه میخواهند بگویند تنها غرب است که میتواند برای آسایش مردم جهان امنیت حاصل کند.
وی در پاسخ به این سوال که سینمای ما در این حوزه تا چه اندازه فعال بوده است؟ گفت: اگر بخواهیم واقع بینانه به این سوال پاسخ دهیم باید بگوییم که عملا هیچ عملکرد مثبتی در این حوزه نداشتهایم، چون به واقع فیلمی در این حوزه تولید نشده که بخواهیم درباره آن قضاوت کنیم. این وضعیت در شرایطی است که در تفکر شیعی دقیقترین و جزئیترین موضوعات در حوزه موعود مطرح شده است.
تهیه کننده فیلم «پرنده کوچک خوشبختی» به مطلب فوق اضافه کرد: البته در این زمینه سینماگران را نمیتوان مقصر دانست، چون آنها مبانی تئوری کافی در اختیارشان نیست که قادر باشند این موضوعات را تصویر کنند. راهکار رهایی از این نقصان نیز همکاری حوزههای علمیه برای دستیابی به اندیشههای دقیق علمی در این حوزه است.
تسلیمی در پایان گفت: راهکار دومی که برای دستیابی به سینمای آخرالزمانی میتوان پیشنهاد کرد بهرهگیری از اسپانسرهای بینالمللی در سینماست چون دولت به تنهایی قادر نیست در این زمینه فعال باشد، پس با برقراری ارتباط با حامیان مالی، قادرند به بحث سخت افزاری این تولیدات نیز سر و سامان ببخشند.