کد خبر: 1457676
تاریخ انتشار : ۱۵ مهر ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۹

بصیرت‌افزایی دینی موجب مصون ماندن از افراطی‌گری می‌شود

گروه اجتماعی: معاون تبلیغ و تهذیب حوزه علمیه نقده گفت: بصیرت‌‌افزایی دینی زمینه را برای مصون ماندن از خطر افراطی‌گری و گسترش فرق و گروهک‌های افراطی فراهم می‌کند.

حجت‌الاسلام وحید طالبی، معاون تبلیغ و تهذیب حوزه علمیه نقده در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، با اشاره به اهمیت و جایگاه بصیرت‌افزایی در جوامع اسلامی، افزود: بصیرت‌افزایی دینی و تبیین چهره رحمت و مروت اسلام در جوامع اسلامی، زمینه را برای مصون ماندن از خطر افراطی‌گری و گسترش فرق و گروهک‌های افراطی فراهم می‌کند.

وی ادامه داد: در جامعه اسلامی باید به امر بصیرت‌افزایی در مورد جریان‌های افراطی توجه داشته باشیم، زیرا این گروهک‌های تکفیری و افراطی با نام دین، علیه دین کارشکنی می‌کنند و ادعای عمل به دستورات دینی را دارند.

حجت‌الاسلام طالبی بیان کرد: نمونه‌ای از جریان‌های افراطی گروهک تروریستی داعش است که چنین جریان‌ها و گروهک‌های افراطی با اشکال و فریب‌کاری‌های متنوع و با هدفی مشترک در جامعه ظاهر می‌شوند که رهرو راه سلفی‌گری در جوامع اسلامی هستند.

وی گفت: گروه‌های افراطی در قالب دین، فجیع‌ترین جنایات را برای به دست‌یابی به منافع خود انجام می‌دهند، برای مثال کشتن انسان‌های بی‌گناه که برای این گروهک‌ها تبدیل به امری عادی شده است، در صورتی‌که آیات قرآن کریم در مورد میزان معصیت کشتن انسان بی‌گناه را برابر با کشتن تمامی انسان‌ها بیان کرده است.

حجت‌الاسلام طالبی با اشاره به تأثیر فعالیت‌های فرهنگی در معرفی چهره اصلی دین اسلام به جهانیان، افزود: دین اسلام هرگز طرفدار خشونت، افراط و تفریط نیست، زیرا اسلام دینی رحمانی و بامروت است که متعال‌ترین دستورات دینی را برای تک‌تک زوایای زندگی بشری، حتی با توجه به کوچک‌ترین نکات و برنامه‌های روزمره دارد.

وی با اشاره به روایتی از پیامبر اکرم(ص) در مورد رحمت ومروت ایشان، افزود: در زمان زندگی پیامبر اکرم(ص) افرادی بودند که ‌برابر دعوت نبی اکرم(ص) به دین اسلام و پرستش خداوند مقاومت می‌کردند و از بین آنان افرادی نیز بودند که حضرت محمد(ص) را به خاطر عقایدشان مورد تمسخر قرار می‌دادند، جالب است که پیامبر اکرم(ص) ‌مقابل سخنان و کردار چنین افرادی دستان خویش را به حالت دعا رو به پروردگار مهربان به سوی آسمان می‌گشودند و درخواست آمرزش گناهان و هدایت آن‌ها را داشتند.

حجت‌الاسلام طالبی به برکات و فواید توبه از گناهان در زندگی روزمره، اشاره کرد و افزود: خداوند متعال پیامبر اکرم(ص) را فرستاده‌ای از سوی خویش برای رحمت و برکت عالم مورد خطاب قرار داده است و درهای توبه را بر اهل گناه و کفار گشوده است، مروجین دینی در جامعه با ذکر برکات و فواید توبه در دین اسلام باید انسان‌هارا به سوی سعادت واقعی دعوت کنند.

وی در ادامه گفت: متأسفانه گروهک‌های تکفیری و افراطی در حال حاظر در دنیا تلاش دارند تا دین اسلام را دینی خشن و خشونت‌آمیز و مسلمانان را تروریست معرفی کنند، این امر را هدف اصلی خود قرارداره‌اند و زیر پرچم صهیونیسم و استکبار جهانی، یعنی دشمنان بزرگ اسلام قرار گرفته‌اند.

حجت‌الاسلام طالبی اظهار کرد: اگر برخی کشور‌ها به اسلام و مسلمانان برچسب تروریسم جهانی می‌زنند، در واقع این کار حرکتی بارز بر جهت ترغیب مسلمانان برای ترک دینشان است.

وی پیشرفت و سعادت مسلمانان را در گرو وحدت و همبستگی دانست و گفت: دین اسلام دین وحدت، همبستگی، سعادت، رحمت و مروت است و یک مسلمانان کامل با افزایش سطح آگاهی در زمینه‌های علمی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی می‌تواند پیشرفت جامعه خویش را محیا کند.

معاون تبلیغ و تهذیب حوزه علمیه نقده، در پایان افزود: متأسفانه در حال حاظر بزرگترین خطری که دین اسلام را تحدید می‌کند، خطر افراطی‌گری در گروهگ‌های وهابیت، سلفی‌گری و فرقه‌ها است که در مقابل آنها وظیفه هر مسلمانی بصیرت افزایی و نشان دادن چهره رحمانی اسلام به جهانیان است.

captcha