حجتالاسلام میراحمد ثروتمندهاشمی، عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور ارومیه در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجانغربی، در رابطه با مسئله خیراندیشی در انجام امور، اظهار کرد: یکی از مسائل مهمی که مانع خیراندیشی در انجام کارها میشود تکبر و غرور و بداخلاقی در امور زندگی روزمره است، زیرا فرد متکبر رغبتی به نیکی و کمک به افراد ندارد.
وی ادامه داد: خیراندیشی یکی از مقولههای مهم فرهنگ دینی است که فرهنگهای غربی درکی صحیح از این معقوله مهم ندارند و در انجام تمامی امور فقط منافع خود را مد نظر دارند که این عمل موجب گسیختگی روابط انسانی و عاطفی در بین افراد میشود.
وی با اشاره به آیات و روایات گفت: خداوند انسان را به احسان و نیکی دعوت کرده است و در این میان یکی از مهمترین احسانها را احسان به پدر و مادر بیان کرده است که ثمره آن در زندگی انسان نمود خارجی پیدا میکند و پیامدهای مثبتی را در زندگی فرد به جای میگذارد.
حجتالاسلام ثروتمند، افزود: گاهی فرد خیرخواه متحمل هزینههایی می شود که باید برای انجام کارهای خیر خواهانه خود آن را بپردازد، این هزینهها گاه هزینههای مادی هستند و گاه هزینههای معنوی هستند که در هر دو صورت ممکن است فرد با مشکلات فراوانی روبهرو شود.
وی گفت: اگر علت کارهای فردی تظاهر و ریا باشد از رضایت درونی که حاصل خیراندیشی در انجام امور است دور میشود که در این صورت یاری خداوند را نیز کمتر احساس میکند و از اعتماد به نفس کمتری برخوردار میشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور ارومیه اظهار کرد: سرکوبی دشمنان و محبوبیت فرد در جامعه از آثار دیگر خیراندیشی است که موجب بزرگی روحیه بخشندگی در بین افراد خیراندیش میشود.