کد خبر: 1459254
تاریخ انتشار : ۱۹ مهر ۱۳۹۳ - ۲۳:۳۵

مؤلفه‌های «خانواده موحد» در دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیک‌شهر تشریح شد

کانون خبرنگاران نبأ/ زهرا ترکاشوند دهنو: نشست «خانواده موحد» با حضور خانواده‌ دانشجویان جدیدالورود در دانشگاه آزاد نیک‌شهر برگزار شد.

به گزارش کانون خبرنگران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین احمد لطفیان سرگزی، امام‌ جمعه نیک‌‌شهر در نشست «خانواده موحد» در دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیک‌شهر برگزار شد، گفت: عزت نفس یعنی اینکه‌ انسان بی‌آنکه دچار غرور و تکبر شود خود را ارزشمند و صاحب شرافت بداند. مواردی همچون امر و نهی بسیار زیاد، ملامت‌های ویران‌گر، سخت‌گیری‌های نابجا، عیب‌جویی‌های بی‌حساب، مقایسه ناروا، نیش و کنایه‌های تحقیرکننده و توبیخ جوانان در مقابل دیگران را می‌توان از جمله عوامل تخریب‌کننده عزت نفس برشمرد.

وی با بیان اینکه یاران حضرت‌ مهدی(عج‌) سرچشمه‌های جوشان شرافت و نیک‌خواهی هستند و در مقابل طوفان‌های سهمگین روزگار استقامت می‌ورزند، عنوان کرد: مقام معظم رهبری فرمودند «من انتظار دارم که مسئله جوانان، پرداختن به جوانان و برنامه‌ریزی برای هدایت درست و باز کردن راه تعالی در مقابل جوانان، به یک مسئله ملی و حقیقی تبدیل شود و همه باید احساس مسئولیت کنند». خوبی و احسان به جوانان یکی از راه‌های موفقیت آنان است. پیامد چنین رویه‌ای، محبت و عشق جوان به خانواده و جامعه است.

استاد دانشگاه آزاد اسلامی نیک‌شهر ادامه داد: انس و الفت و نیکی کردن به جوانان یکی از راه‌های کمک به او در رسیدن به رشد، کمال و خوبی‌هاست. حضرت علی(ع) وقتی لباس خوبی برای قنبر غلام خود خرید و برای خود نیز لباس ارزان‌تر فرمود «قنبر تو جوانی و خواسته‌های جوانی داری من از پروردگارم شرم می‌کنم که خود را بر تو مقدم دارم».

لطفیان گفت: دوران جوانی، دوران بحران غریزه‌هاست. توجه دادن گناهکار به زیان‌های گناه و نهی کردن وی با زبان خوش و عمل غیرمستقیم و پنهانی نه تنها اشکال ندارد بلکه در برخی از موارد روحیه امر به معروف و نهی از منکر حیات و بالندگی را در فرد و جامعه پدید می‌آورد.

وی با اشاره به مواردی جهت بهبود ارتباط فرزندان با والدین، عنوان کرد: یکی از تدابیری که جهت بهبود ارتباط با نوجوان و جوان به خانواده‌ها توصیه می‌شود، رابطه افقی با نسل نو است. رابطه خانواده‌ها با نوجوان و جوان نباید به صورت دستوری و تحمیلی باشد و این رابطه باید بر اساس همدلی، تفاهم و درک وضعیت باشد.

امام جمعه نیک‌شهر اظهار کرد: مشورت خواستن از جوانان باعث جلب اعتماد و افزایش عزت نفس آنان می‌شود که در این صورت همراهی و همدلی بیشتری از خود نشان خواهند داد، زیرا ذهن آنان تیزتر و حدس آنان سریع‌تر است. جوانان را ترغیب کنید که در مشکلات و بن‌بست‌ها در مدیریت بهتر زندگی از هم‌یاری مشاوران دانا و توانا بهره ببرند.

استاد دانشگاه پیام نور نیک‌شهر با اشاره به اینکه والدین باید جرئت نه گفتن در برابر خواسته‌های ناشایست دیگران را به فرزندان خود آموزش دهند، گفت: والدین باید این نکته اساسی را با هنرمندی و ذکاوت خاصی به فرزندشان متذکر شوند که فرزندم نترس و در مقابل هر خواسته ناشایست، غیرمفید و ناسالم جرئت نه گفتن داشته باش.

وی با اشاره به تأخیر در امر ازدواج جوانان در توصیه به خانواده‌ها، عنوان کرد: در ازدواج جوانان تأخیر نیندازید، اگر خانواده‌های محترم زیان‌های مجرد زیستن جوانان را می‌دانستند ساعتی در ازدواج آنان تعلل نمی‌کردند. جوشش غریزه جنسی توفیق کسب علم و یا عبادت با حضور قلب را به جوان نمی‌دهد و گاه در پس سرخوردگی‌ها و بیم افتادن به گناه از روابط اجتماعی خود می‌کاهد و رفته رفته تأثیرات روانی این رفتار موجب عصبی شدن و تند‌خویی وی می‌شود.

لطفیان افزود: چه خوب است که مساجد، امامزاده‌ها و اماکن مذهبی ما برای ترویج و تسهیل ازدواج صحیح بین جوانان برنامه‌ریزی کنند. مساجد ما می‌توانند در مواردی همچون موردیابی ازدواج، برگزاری همایش‌ها و کارگاه‌های آموزشی، مشاوره حضوری و تلفنی، وام قرض‌الحسنه و بدون کارمزد برای رفع نیازها نه خواسته‌ها می‌توانند به خانواده‌ها کمک کنند.

وی همچنین در توصیه به خانواده‌ها اظهار کرد: فرزندانتان را با دوران جوانی خود مقایسه نکنید اگر فکر و اراده فرزندانتان مخالف نظر شماست با منطق و دلیل و با محبت ایشان را قانع کنید نه با تحکم و زور. بعضی از خطاها، لجبازی‌ها و مخالفت‌های ایشان را نادیده بگیرید و در بین جمع و فامیل شخصیت آنان را حفظ کنید. سعی کرده به زندگی خوش‌بین بوده و به کل اعضای خانواده به صورت مساوی محبت کنید، اگر زود عصبانی می‌شوید با تمرین و تسلط بر اعصاب از خداوند و خانواده بخواهید که شما را جهت غلبه بر خشم کمک کنند.

امام جمعه نیک‌شهر با اشاره به اینکه پدران و مادران به دلیل جایگاهی که در خانواده دارند باید تحملشان بیشتر از دیگر اعضای خانواده باشد، ادامه داد: والدین باید با  خانواده‌های سالم و اخلاق‌مدار ارتباط داشه باشند تا فرزندان نیز الگو بگیرند. همچنین این عزیزان باید به عهد و پیمان خود با جوانان متعهد باشند تا فرزندان بیشتر به آنان اعتماد کنند.

وی اظهار کرد: زندگی خواب‌گاهی فصل جدیدی از حیات جوانان است که می‌تواند با مدیریت و برنامه‌ریزی به یکی از خاطره‌انگیزترین و شورانگیزترین دوران‌های زندگی تبدیل شود. دوری از خانواده به دلیل نقش حمایتی آن دشوار است، گاهی این مسئله موجب احساس تنهایی، کسالت و حتی افسردگی جوان می‌شود که راه‌حل آن تماس تلفنی منظم، دلگرمی دادن و پرهیز از هرگونه اظهارات یأس‌آلود است.

حجت‌الاسلام لطفیان با اشاره به عوامل گرایش جوانان به اعتیاد گفت: فقدان سرپرست صلاحیت‌دار در خانواده، عدم آگاهی والدین از اصول تربیتی و شیوه‌های برخورد با فرزندان، درگیری و از هم پاشیدگی خانواده، فقر یا رفاه بیش از حد، ارتباط مستمر با دوستان بی‌صلاحیت از عوامل گرایش به اعتیاد است.

وی یادآور شد: مراقبت در استفاده از شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها، مراقبت در عضویت و گروه‌های مختلف اجتماعی و توجه بهداشت و سلامت و تغذیه جسمی و روحی از نکات مهم قابل توجه است که والدین باید به آنها توجه داشته باشند؛ گرچه نوجوانان و جوانان آینده‌سازان کشور عزیز ما هستند ولی توشه و توان آنها برای پیمودن این مسیر طولانی کافی نیست. اگر بزرگ‌ترها، والدین و اساتید همراه و یاور جوانان باشند، ان‌شاءالله قله‌های افسانه‌ای را هم به لطف خدا و عنایت اهل بیت(ع) فتح خواهند کرد و اگر رها شوند تیرهای صیادان به سمت آنان نشانه رفته است.

captcha