کد خبر: 1460902
تاریخ انتشار : ۲۵ مهر ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۴
هشدار سیداحمد خاتمی به مقامات عربستانی:

اعدام «شیخ نمر» عواقب سنگینی برای شما خواهد داشت

گروه سیاسی: خطیب جمعه تهران با اشاره به صادر شدن حکم اعدام برای «شیخ باقر النمر» روحانی شیعه عربستانی خطاب به مقامات آل سعود گفت: این لقمه راحتی نیست که از گلوی شما پایین برود و عواقب سختی دارد و هزینه سنگینی خواهید پرداخت.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) حجت‌الاسلام و‌المسلمین سید احمد خاتمی در خطبه دوم نماز جمعه این هفته تهران با دعوت همگان به رعایت تقوا و حریم نگهداری در پیشگاه الهی گفت: از همه امت ولایی بابت برگزاری باشکوه عید غدیر تشکر صمیمانه دارم. صدا و سیما نیز در این عرصه سنگ تمام گذاشت. رهبر معظم انقلاب هم فرمودند می‌توانیم غدیر و تقریب را با هم جلو ببریم؛ حدیث غدیر جای تردید ندارد در عین حال این موضوع نباید دستمایه تفرقه قرار بگیرد.
وی افزود: یکشنبه هفته آینده سه مناسبت ولایی داریم؛ نزول آیه تطهیر: «إِنَّمَا یُرِیدُ اللَّهُ لِیُذْهِبَ عَنکُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَیْتِ وَیُطَهِّرَکُمْ تَطْهِیرًا» (احزاب، آیه 33). دوم روز مباهله است که مایه افتخار اهل بیت(ع) است که پیامبر(ص) برای مباهله فرمود «انفسنا و انفسکم»؛ ما با خودمان و شما با همراهانتان بیایید و بعد با امام علی(ع) و فاطمه(س) و فرزندانشان آمدند. سوم نیز روز نزول آیه «الذین یقیمون الصلوه و یؤتون الزکوه و هم راکعون» است که امیرالمومنین(ع) در هنگام رکوع به فقیری انگشتر خود را به عنوان زکات دادند.
خاتمی اظهار کرد: دوشنبه هفته آینده هم روز نزول سوره «انسان» یا «هل اتی» است که روز خانواده است و ما باید زندگی اهل بیت(ع) را ببینیم و آنرا الگو قرار دهیم نه آن زندگی که شبکه‌های ماهواره‌ای بیگانه برای معرفی الگو به مردم ما نشان می‌دهند.
خطیب جمعه تهران عنوان کرد: هفته گذشته سی‌امین سالگرد تشکیل وزارت اطلاعات بود. امام راحل مدال بسیار قیمتی را به عزیزان خدمتگزار در این وزارتخانه تقدیم کردند و آن هم مدال «سربازان گمنام امام زمان(عج» بود. این وزارتخانه تا به امروز خدمات ارزشمندی به نظام داشته است. تحرکات شیطنت‌امیز دشمنان علیه انقلاب اسلامی همواره زیر نظر این نهاد بوده است و بسیاری از این توطئه‌ها را این سربازان گمنام رصد کردند و در نطفه خفه کردند.
وی منزوی کردن جریان نفاق، دستگیری عبدالمالک ریگی و برخورد چندی پیش این وزارتخانه با سایت‌ها و شبکه‌های ماهواره‌ای تفرقه‌افکن را از دیگر حسنات این وزارتخانه برشمرد.
خاتمی در ادامه شهادت جمعی از اعضای نیروی انتظامی در حادثه تروریستی سراوان و سقوط هواپیمای نیروی انتظامی را تسلیت گفت و برای این شهدا علو درجات و برای بازماندگان اجر و صبر از خداوند متعال مسئلت کرد.
خطیب جمعه تهران با اشاره به فرارسیدن ماه محرم گفت: 1375 سال از داغ ابی عبدالله(ع) می‌گذرد اما مردم ما طوری به استقبال این عزاداری می‌روند که گویی این واقعه دیروز رخ داده است. ما مدیون محرم، کربلا و عاشورا هستیم و هر چه داریم از اینها داریم. این عزاداری‌ها سرمایه است و باید از آن درست استفاده کرد. خطبا به عنوان رکن اصلی این مجالس، برای مردم درس‌ها و عبرت‌های عاشورا و ویژگی‌های اردوگاه امام حسین(ع) و وجه تمایز آن با اردوگاه یزیدیان را در عصر حاضر بیان کنند.
وی افزود: مداحان مخلص ما تجسم هنر آیینی هستند و لذا باید هدفمند بخوانند؛ شور، گریه و ناله برای امام حسین(ع) باید در اوج خودش باشد اما محتوای اشعار هم باید مستند باشد و براساس سبک خودی، نه سبک بیگانه باشد. بانیان این مراسم‌ها هم باید باور داشته باشند که وقت جوانانی که در این مجالس شرکت می‌کنند در نزد آنان امانت است لذا باید از خطبا و مداحان متعهد دعوت کنند. 
خاتمی در ادامه به مسئله فتنه 88 اشاره کرد و گفت: این یک زخم کهنه در تاریخ انقلاب اسلامی بود. در یک‌سوی آن تمام دنیای استکبار، سلطنت‌طلبان، منافقین و استحاله‌شده‌ها بودند و در سوی دیگر مردم و ولایت بودند. این فتنه مقابله با جمهوریت نظام بود و رهبر معظم انقلاب از جمهوریت نظام دفاع کرد.

وی افزود: در این فتنه به عاشورا اهانت شد، به مسجد حمله کردند و به امام(ره) توهین کردند و تعداد زیادی را به شهادت رساندند. این فتنه سرمایه‌سوزی از انقلاب بود.
وی ابراز کرد: احساس می‌کنیم بعضی‌ها می‌خواهند بگویند فتنه چیزی نبوده و از آن قبح‌زدایی کنند. در حالی که رهبری فرمودند فتنه خط قرمز ماست اما مجوز داده می‌شود که عده‌ای دوباره این مسائل را بیان کنند. من به این جماعت قلیل یک کلمه می‌گویم که حماسه سازان 9 دی زنده و در صحنه‌اند و آن مردم عزیزی که ان حماسه را آفریدند نخواهند گذاشت دوباره قلیلی از فتنه‌گران میدان‌داری کنند و مقابلشان خواهند ایستاد.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان درباره مسائل خارجی به دو اتفاق اخیر درعربستان اشاره کرد و گفت: اولین رویداد حکم اعدام شیخ باقر النمر بود. جرم وی این است که چرا از انقلاب بحرین حمایت کرده است، چرا از ولایت فقیه می‌گوید و چرا می‌گوید شیعه در عربستان حق حیات دارد.
وی تأکید کرد: این حکم جائرانه وظالمانه اعدام صادر شده است و مقامات حقوق بشری که از حکم اعدام آدمکش‌ها در ایران انتقاد می‌کنند در این باره سکوت کرده‌اند.         
خاتمی خطاب به مقامات عربستانی گفت: این لقمه راحتی نیست که از گلوی شما پایین برود و عواقب سختی دارد وهزینه سنگینی خواهید پرداخت.
خطیب جمعه تهران دومین اتفاق را اظهارات سخیف و نادرست وزیر امور خارجه عربستان بیان کرد و گفت: او گفته که ایران بخشی از مشکل است نه راه حل. کیست که نداند گروهک داعش با دلارهای نفتی شما تولید شد. کیست که نداند هر تروری که در جهان اسلام صورت می‌گیرد با دلارهای نفتی شماست. کیست که نداند از خزانه قارونی شما مسلمانان به خاک و خون کشیده می‌شوند؛ شما نه تنها بخشی از مشکل که تمام مشکل هستید.
خاتمی در پایان اظهار کرد: البته عصبانیت شما را کاملا درک می‌کنیم. میلیاردها دلار خرج کردید که اسد را سرنگون کنید اما ناکام ماندید. میلیون‌ها دلار در عراق برای برهم زدن حکومت خرج کردید اما به جایی نرسیدید. عقده‌ای شده‌اید و به خاطر عقده‌هایتان به ایران فحش می‌دهید.
بنابراین گزارش، حجت‌الاسلام خاتمی در خطبه اول نماز جمعه تهران با اشاره به بحث‌های خطبه‌های پیشین در مورد سبک زندگی دینی گفت: یکی دیگر از اصول این سبک زندگی، اصل بودن رابطه در مقابل قهر است. در واقع آشتی به عنوان یک اصل، فضیلت است و قهر بودن یک رذیلت.
وی افزود: اصل این است که در محیط خانواده و در جامعه همه با هم صمیمی باشند و رابطه دوستانه داشته باشند. امام خمینی(ره) که «بحث طلبگی» را مطرح کردند یعنی در عین اختلاف نظر و نقد یکدیگر، دو طلبه با پایان بحث رفاقت خود را دارند و سرجایش است.
خاتمی به آیات و روایات فراوان در این باره اشاره کرد و گفت: یکی از این آیات، آیه 200 سوره آل عمران است که خداوند می‌فرماید: «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ اصْبِرُواْ وَصَابِرُواْ وَرَابِطُواْ وَاتَّقُواْ اللّهَ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ». برای «رابطوا» دو معنا بیان شده است؛ یکی که بیشتر نیز بیان شده مرزبانی از دین است. اما مرحوم علامه طباطبایی معنای دیگری را میز محتمل دانسته‌اند و ان اینکه با همدیگر رابطه داشته باشید، جامعه دینی باید با هم مرتبط باشد و در جمیع شؤون دینی همگرایی داشته باشد.
وی افزود: امیرالمومنین علی(ع) نیز می‌فرمایند: «علیکم بالتواصل و الموافقه و ایاکم المقاطعه و المهاجره» با هم ارتباط داشته باشد و دعوا نکنید و از قهر و فاصله گرفتن پرهیز کنید.
خاتمی در ادامه به 5 عامل اصلی قهر اشاره کرد و گفت: اولین عامل بدزبانی است که ریشه بسیاری از اختلافات و قهرهاست. خداوند می‌فرماید «وقولوا للناس حسنا». در خانه و جامعه با هم زیبا سخن بگویید. امام باقر (ع) در تفسیر این آیه می‌فرمایند: همانطور که دوست دارید با شما سخن بگویند، همانگونه با مردم صحبت کنید.
خطیب جمعه تهران اضافه کرد: امام علی(ع) در روایتی می‌فرمایند: «بدزبانی ارزش انسان را کم می‌کند و برادری‌ها را از بین می‌برد». و یا می فرمایند «بپرهیزید از بدزبانی که کینه‌زایی می‌کند»؛ کینه‌زایی هم منجر به قهر خواهد شد.
خاتمی عصبانیت‌های نابجا و و تصمیم‌گیری در موقع عصبانیت را دومین عامل قهر دانست و اظهار کرد: خطرناک‌تر از اصل عصبانیت، تصمیم گرفتن در زمان عصبانیت است. از مواعظ دائمی پیامبر(ص) این بود که عصبانی نشوید؛ «انطلق و لاتغضب».
وی در پایان بگومگوهای بی‌نتیجه، عذرخواهی نکردن و عذرنپذیرفتن و بی‌گذشتی‌ها را از دیگر عوامل اساسی ایجاد قهر برشمرد.

captcha