کد خبر: 1460965
تاریخ انتشار : ۲۶ مهر ۱۳۹۳ - ۰۸:۲۹
مشاور حقوقی سازمان صدا و سیما:

نهادهای مختلف در حوزه دفاع مقدس کوتاهی کرده‌اند/ رسانه ملی در تولیدات معناگرا کم‌تجربه است

گروه جهاد و حماسه: فاطمه بداغی با بیان اینکه در حوزه دفاع مقدس دچار نوعی ناتوانی کیفی در انتقال مفاهیم معنوی هستیم، گفت: رسانه ملی تنها نهادی نیست که در این حوزه کم‌کاری کرده و کمبود بودجه و فاصله زمانی چنددهه‌ای با جنگ، از دلایل عدم توفیق در این حوزه است.

فاطمه بداغی، مشاور حقوقی سازمان صدا و سیما، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) در پاسخ به اینکه اغلب متولیان حوزه دفاع مقدس بخش اعظم کم‌کاری در این عرصه را به رسانه ملی مربوط می‌دانند، گفت: متأسفانه در این زمینه با تأخیر شروع به فعالیت کردیم و دیر به یاد آوردیم که باید به توسعه و ترویج فرهنگ دفاع مقدس و ارزش‌های آن بپردازیم.
وی در ادامه سخنانش اظهار کرد: تأخیر در پرداختن به این موضوع شامل همه رسانه‌ها و سازمان‌هاست و تنها مختص به رسانه ملی نمی‌شود. در نتیجه این کم‌توجهی سبب شده است که تولیدات در این حوزه به میزان کفایت نباشد. با گذشت چند دهه از پایان هشت سال دفاع مقدس و کم‌توجهی به این حوزه، دچار نوعی ناکامی در این رابطه شده‌ایم.
تأخیر، دلیل بر ناتوانی در روایت واقعیات جنگ است
مشاور حقوقی سازمان صدا و سیما با تأکید بر اینکه نمی‌توان تمام واقعیات جنگ را با ابزارهای موجود در رسانه بیان کرد، افزود: رسانه نیز دارای محدودیت‌هایی است و نتوانسته به حد کمال در حوزه ترویج ارزش‌های دفاع مقدس وارد شود. یکی از آسیب‌هایی که این حوزه با آن به ویژه در طول سال‌های اخیر مواجه شده است، زبان طنز و حاشیه‌پردازی بوده که به منظور آسان‌سازی، روانی و انتقال ارزش‎های دفاع مقدس صورت گرفته است.
بداغی در این باره به برنامه‌های تولیدی و مستند صدا و سیما اشاره کرد و گفت: داستان‌پردازی و ساخت سریال با موضوع دفاع مقدس در فاصله‌ای نه چندان نزدیک با هشت سال جنگ صورت می‌گیرد و این تأخیر خود دلیل دیگری بر ناتوانی در روایت واقعیت‌های جنگ است.
شکاف عمیق واقعیات جنگ با آنچه امروز بازگو می‌شود
وی عظمت واقعیاتی را که از زبان پدران، مادران، همسران و دیگر اعضای خانواده شهدا بیان می‌شود، یادآور شد و افزود: تصاویری که روایتگر واقعیات دوران دفاع مقدس است و آنچه امروز تلاش می‌کنیم به زبان ساده، روزآمد و روان درآوریم، آنچنان از هم دور هستند که بیان واقعیت‌ها را مشکل می‌کنند.
مشاور حقوقی رسانه ملی همچنین اظهار کرد: به دلیل محدودیت‌های موجود در حوزه ابزارها، رسانه را در این حوزه چندان مقصر نمی‌شناسم. در تولیدات معناگرا و مبتنی بر معنویت، ابزارهای رسانه ملی چندان پیشرفته و پرتجربه نیستند. این رویکرد در سایر حوزه‌ها نیز قابل مشاهده است و در حوزه دفاع مقدس نیز دچار نوعی ناتوانی کیفی در انتقال مفاهیم معنوی هستیم.
کار برای شهدا همواره با مظلومیت توأم بوده است
بداغی با اشاره به بضاعت رسانه ملی در عرصه ترویج فرهنگ دفاع مقدس گفت: بودجه اندک در کنار مشکلاتی که رسانه ملی با آنها دست و پنجه نرم می‌کند، از جمله موانعی است که بر سر راه ترویج این فرهنگ وجود دارد.
وی افزود: البته اینکه کار برای شهدا و جانبازان همیشه توأم با مظلومیت بوده، همیشه وجود داشته است که داستان و روایتی جداگانه دارد. این قشر از یادگاران جنگ همیشه مظلوم واقع شده‌اند و تلاش برای انجام فعالیت خالصانه برای آنان و در راه خداوند متعال، همیشه با مظلومیت توأم بوده است.
بداغی همچنین به فراز و نشیب‌های فراوان در این عرصه اشاره و اظهار کرد: دستیابی به توفیقات هنری و رسانه‌ای به فعالیت در این عرصه و ترویج فرهنگ دفاع مقدس کمک بسیاری می‌کند، ولی هر فردی که وارد این عرصه می‌شود، با مشقت‎هایی روبرو می‌شود که گاه در اثر این سختی‌ها کار در نیمه رها شده و به جایی نمی‌رسد.

captcha