کد خبر: 1461085
تاریخ انتشار : ۲۶ مهر ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۴

توجه به مراسم‌ آئینی بیش از اصل دین، جامعه را تهی از معنویت حقیقی می‌کند

گروه اجتماعی: عضو هیئت علمی دانشگاه بیرجند با تأکید بر اینکه توجه به مراسم‌ آئینی بیش از اصل دین جامعه را تهی از معنویت حقیقی می‌کند، گفت: هرچقدر آگاهی‌های انسان افزایش یابد از ظاهر به سمت تزکیه نفس پیش می‌رود.


حجت‌الاسلام هادی شهاب، عضو هیئت علمی دانشگاه بیرجند در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان جنوبی، گفت: توجه به مراسم‌ آئینی بیش از اصل دین موجب می‌شود که پس از مدتی جامعه علیرغم ظاهر آراسته‌اش از درون تهی از معنویت شود.



وی بیان کرد: به‌عنوان مثال ممکن است بسیاری از افراد جامعه ممکن است حاضر باشند پیاده به زیارت امام رضا(ع) یا سیدالشهدا(ع) بروند ولی همه ما در التزام عملی به سبگ زندگی رضوی و حسینی مشکل داریم و به همین جهت باید تلاش کنیم که آیین‌های دینی ما را به سمت هدف اصلی اسلام سوق دهد.



التزام عملی به فرهنگ دینی مستلزم گذشتن از نفسانیت است



عضو هیئت علمی دانشگاه بیرجند اظهار کرد: یکی از دلایل به وجود آمدن این مسئله این است که التزام عملی به یک فرهنگ به ویژه فرهنگ دینی مسلتزم گذشتن از یکسری از نفسانیت‌ها و خود محوری‌ها است در حالی که در صرف ابزار ارادت و محبت به طور طبیعی این‌گونه نیست.



شهاب ادامه داد: محیطی که انسان در آن قرار دارد در سخت‌تر یا آسان کردن گذشتن از این نفسانیات بسیار مهم است به عنوان مثال در زمان جنگ و اوایل انقلاب شرایط به گونه‌ای که راحتر می توانستیم از خود و نفسانیات در جهت اهداف بگذریم.



وی افزود: یکی دیگر از عوامل توجه بیش از اندازه به مراسم‌های آیینی بیش از اصل دین و سخت‌تر شدن گذشتن از خواسته‌های نفس مباحث معرفتی است و هرچقدر آگاهی‌های انسان افزایش یابد از ظاهر به سمت تزکیه نفس پیش می‌رود.



ثمربخشی برنامه‌های فرهنگی مدنظر قرار گیرد



عضو هیئت علمی دانشگاه بیرجند مطرح کرد: در جامعه ما هر مراسمی که برگزار می‌شود باید به این بیندیشیم که بازخورد و نتیجه این مراسم چه خواهد بود نه اینکه کتاب‌هایی با هزینه بیت‌المال به چاپ برسد و هیچ ثمری نیز نداشته باشد اما به علت عدم توجه به ثمربخشی اقدامات همچنان ادامه پیدا کند.



شهاب گفت: در حوزه عفاف و حجاب نیز به علت توجه بیش از حد به ظاهر شرایطی به وجود آمده که از حیای درونی غفلت کرده‌ایم و به همین سبب مشاهده می‌کنیم که بانوی شاغل صبح که به محل کار می‌رود با پوشش متفاوت از ظاهری که عصر از خانه بیرون می‌رود، است.



وی یادآور شد: وقتی در جامعه ما در دوره جوانی که اوج غرایز جنسی است فرد در محیط مختلط تحصیل نمی‌کند طبیعی است که شاهد یک سری از مشکلات باشیم اما با تکفیک جنسیتی نیز مشکل حل نمی‌شود و باید با پژوهش‌های عمیق به راهکارهای عملیاتی در این زمینه برسیم.

captcha