کد خبر: 1461186
تاریخ انتشار : ۲۶ مهر ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۱

استفاده از ۷۰ درصد آیات قرآن در منابع درسی حوزه‌های علمیه خواهران

گروه حوزه‌های علمیه: مسئول دفتر برنامه‌ریزی آموزشی حوزه‌های علمیه خواهران گفت: ۷۰ درصد آیات قرآن کریم به نوعی در منابع و متون درسی مقطع تحصیلی عمومی (سطح دو- کارشناسی) حوزه‌های علمیه خواهران به کار رفته‌اند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) حجت‌الاسلام امین نصیری‌پور با اشاره به بررسی صورت‌گرفته در زمینه شناسایی کاربرد آیات و تفسیر قرآن کریم در منابع درسی حوزه‌های علمیه خواهران افزود: در مجموع نزدیک به 70 درصد تمام آیات قرآن به نوعی در میان متون و منابع درسی مقطع عمومی سطح دو حضور دارند.
وی افزود: بر اساس پژوهش انجام‌شده برای ارزیابی عمق راهبردی قرآن و منابع تفسیری در متون درسی مقطع تحصیلی عمومی (سطح دو- کارشناسی) نشان‌دهنده 11 هزار و 69 مورد کاربرد آیه در منابع درسی این مقطع است که با حذف موارد تکراری کاربرد هر آیه، گزارش گویای کاربرد 4هزار و 356 آیه از میان 6هزار و 236 آیه قرآن در متون درسی است.
مسئول دفتر برنامه‌ریزی آموزشی حوزه‌های علمیه خواهران ادامه داد: در میان گروه‌های درسی، بیشترین کاربرد آیات به ترتیب در گروه‌های درسی تفسیر و علوم قرآنی و ادبیات عربی، پس از آن گروه درسی کلام و عقاید دیده می‌شود و در رده‌های پایین‌تر به ترتیب گروه‌های درسی اصول فقه، فلسفه و منطق، حدیث، فقه و احکام، تاریخ و اخلاق قرار دارند.
وی با بیان اینکه قرآن منبع اصلی و اصیل علوم اسلامی است و متون درسی حوزه‎های علمیه به تبار قرآنی خود افتخار می‌کند، گفت: عمق راهبردی قرآن در برنامه درسی و اینکه قرآن تا چه میزان و تا کدام لایه آموزشی حضور مستقیم دارد و چه ظرفیتی از فرصت و توان آموزشی برنامه درسی را به خود اختصاص می‌دهد، بسیار مهم است.
مسئول دفتر برنامه‌ریزی آموزشی حوزه‌های علمیه خواهران اضافه کرد: نوع برخورداری منابع درسی از آیات بسیار گوناگون است و استفاده برخی متون از آیات مربوط به محتوای آیه است و درباره برخی منابع تنها به ظواهر آیات مانند نکات صرفی و نحوی آیات محدود می‌شود.

وی ادامه داد: در برخی متنها تنها به متن عربی آیه اکتفا شده، در برخی سعی در ترجمه آیه بوده و در بعضی متون به تبیین یا تفسیر آیه نیز پرداخته شده است. در مواردی آیه در متن درس آمده و در مواردی با ذکر آدرس، تنها به آیه ارجاع شده است و این استنادها و ارجاع‌ها گاهی در متن درس و گاهی در پاورقی اتفاق افتاده است. البته حضور آیات در تمرین درس‌ها نیز بسیار مغتنم است که منابع درسی از آن غافل نبوده‌اند.

captcha