به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، نشست مدیران و معاونان خبرگزاریهای معارفی کشور با آیتالله محمدعلی جاودان، از علما و اساتید اخلاق تهران، عصر امروز، شنبه، 26 مهرماه، در حسینیه شیخ مرتضی زاهد برگزار شد.
در این جلسه که با حضور معاونان خبرگزاریهای ایکنا، شبستان و رسانیوز برگزار شد، آیتالله جاودان با بیان اینکه جریان خبر در جهان جریان پاکی نیست و بسیاری از آنها با اهداف پلیدی تشکیل شده اند، گفت: شما برای اولین بار است که در جریان رسانهای میکوشید پاک باشید و درست عمل کنید و این امر بسیار مهمی است.
وی خطاب به حضار اظهار کرد: شما بنا بر پاکی و پاک دامنی دارید و میکوشید از دروغ و بزرگسازی و کوچک شمردن مسائل مهم دوری کرده و دقیق و صحیح عمل کنید.
وی با تأکید بر اینکه چنین رسانههایی به دنبال مسائل اقتصادی نیستند، افزود: ما انشاء الله تلاش میکنیم جانب خدا را بگیریم و میکوشیم آنجا خود را تقویت کنیم. وقتی چنین شود، دیگر هیچ خبرگزاریای رو در روی خبرگزاری دیگری نمیایستد.
این استاد حوزه با تأکید بر اصل همافزایی خبرگزاریهای معارفی گفت: در سایر فضاها، رسانهها برای اول شدن میکوشند دیگران را حذف کنند، اما در چنین فضایی هر چند برای اول شدن میکوشید، اما حذف دیگران ملاک نیست، بلکه میکوشیم با یکدیگر و در کنار هم فعالیت کنیم.
آیتالله جاودان همچنین با اشاره به ضرورت رعایت فنون کار خبری اظهار کرد: این کار مجموعهای از فنون عملی دارد که ممکن است برخی رسانهها از آن به صورت ناجوانمردانه استفاده کنند، اما تلاش کنید این فنون را بیاموزید و به درستی اجرا کنید تا کاری جذابتر و دقیقتر ارائه دهید.
وی همچنین خاطرنشان کرد: رسانههای معارفی میکوشند میدانها و سرزمینهای جدیدی را کشف کنند تا میدان عمل بیشتر و متفاوتتری نسبت به سایرین داشته باشند.
وی همچنین با بیان اینکه رسانههای معارفی کار تبلیغ دین میکنند، گفت: همه ثوابها و ارزشهایی که در جریان تبلیغ دین وجود دارد را میتوان در این کار به دست آورد، بنابراین رسانههای معارفی کار مقدسی انجام میدهند.
این استاد حوزه تصریح کرد: آن اهداف و ارزشهای عالی و پاکیزه بدون اینکه خودمان درستکار باشیم، محقق نمیشود. در صورتی میتوانیم کار خوبی ارائه بدهیم که خودمان خوب باشیم، بنابراین در این کار میکوشیم تا ابتدا خودمان را خوب کنیم.
وی به فعالان رسانهای عرصه معارفی توصیه کرد که نمازشان را بدون اینکه از سوی شخص یا جایگاهی بر آنها اجبار شود، اول وقت و درست اقامه کنند و در صورت امکان، نماز را به جماعت بخوانند.
آیتالله جاودان افزود: همچنین سعی کنیم ساعتی قبل از اذان صبح را به نیایش و سپاس اختصاص دهیم که این کار جزو کارهای ارزشمند است.
این استاد حوزه با بیان اینکه همه نیروهای رسانه معارفی باید از یکدیگر مراقبت کنند، گفت: نباید مدیران رسانهها به دور خود حائلی قرار دهند تا دیگران نتوانند سخنان خود را بگویند و طوری نباشد که فردی با بیان نظرش اخراج شود.
وی با اشاره به ظهور برخی جریانات مذهبی افراطی گفت: گاهی برخی جریانات کج میروند که لازم است رسانههای معارفی از این جریانات پرهیز کنند و به گونهای نشود که یک فردی به دست شما شهرت یابد، در حالی که شأنیت ندارد. این مسئله به حوزه دین نیز آسیب وارد میکند.
وی ادامه داد: زمانی حتی در شهرهای کوچک و دورافتاده، انسانهای بزرگی حضور داشتند، اما امروز چنین شخصیتهایی شناخته شده نیستند که لازم است شما رسانههای معارفی در شناساندن این افرادی، که در نقاط دور کشور به تبلیغ دین میپردازند، همت کنید.
در بخش دیگری از این نشست، مصطفی آجرلو، نماینده خبرگزاری ایکنا، به تشریح اهداف شورای همافزایی رسانههای معارفی اشاره کرد و گفت: بر اساس دغدغههایی که خبرگزاریهای معارفی، به صورت جداگانه، در حوزه دین دارند، این شورای متشکل از ایکنا، شبستان و رسانیوز تشکیل شده است.
وی افزود: با توجه به سیاستهایی که هر یک از خبرگزاریها دارند، احساس میشد خبرگزاریهای این حوزه موازیکاری میکنند، لذا تصمیم گرفته شد مدیران این خبرگزاریها جلساتی برای تبادل تجربیات و همفکری در مورد مسائل حوزه دین و فرهنگ داشته باشند و بتوانند بر این اساس یک جریانسازی خبری را شکل دهند.
وی ادامه داد: یکی از برنامههای این شورا دیدار با علما و بزرگان دین است تا بتوانند از رهنمودها و توصیههای این بزرگواران در ادامه روند کاری خود استفاده کنند.
در این جلسه همچنین نمایندگان دیگر رسانههای معارفی، دغدغهها و مشکلات حوزه فعالیت خود را مطرح کردند.
در پایان جلسه هماندیشی مدیران رسانههای معارفی، نماز مغرب و عشاء به امامت آیتالله جاودان در حسینیه شیخ مرتضی زاهد تهران اقامه شد.