حجتالاسلام والمسلمین یوسفی مقدم، رئیس مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم در گفتوگو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به اقبال مردم و به ویژه جوانان به یادگیری مهارتهای زندگی در دنیای کنونی گفت: این آموزهها در تعالیم دینی مسلمانان نیز وجود دارد اما از آن بهره کافی برده نشده است.
وی با بیان اینکه دین اسلام برنامه جامع سعادت بشر را ارائه داده است، گفت: پروردگاری که انسان را آفریده بهترین روشها برای مدیریت زندگی بشر را در دست دارد که آن را از طریق کلام ائمه معصومین(ع) و قرآن کریم به انسان بازگو کرده است. در این میان مهارتهای زندگی نیز از جایگاه خاصی برخودار است.
وی طبق تقسیم بندیهای کنونی یکی از ابعاد مهارتهای زندگی را توانایی تصمیم گیری برشمرد و گفت: برای این نگاه امروزی که مهارتهای زندگی را تقسیم بندی کرده است میتوان با نگاه اسلامی راهکارهای مناسبی ارائه داد.
نسخهای برای تصمیم گیری
وی با اشاره به آیه ۱۸۶ سوره مبارکه آل عمران که میفرماید: «قطعا در مالها و جانهایتان آزموده خواهید شد و از کسانى که پیش از شما به آنان کتاب داده شده و [نیز] از کسانى که به شرک گراییدهاند [سخنان دل] آزار بسیارى خواهید شنید و [لى] اگر صبر کنید و پرهیزگارى نمایید این [ایستادگى] حاکى از عزم استوار [شما] در کارها است» اظهار کرد: صبر و تقوا دو مؤلفهای است که در این آیه عاملی برای قدرت تصمیم گیری بیان شده است.
حجتالاسلام یوسفی مقدم با بیان اینکه انسان برای تصمیم گیری به شکیبایی و صبر و همچنین تقوا نیازمند است، تصریح کرد: انسان باید مسئله مورد تصمیم خود را به دقت و با صبوری مورد بررسی قرار دهد و از هر گونه عجله خودداری کند.
لزوم صبوری قبل و بعد از تصمیمگیری
وی ادامه داد: انسان پیش از تصمیم گیری به صبر نیاز دارد تا جوانب کار را به خوبی بسنجد، بعد از تصمیم گیری نیز نیاز به صبر دارد تا به درستی در مواجه با پیامدهای تصمیم خود قرار گیرد.
حجتالاسلام یوسفیمقدم رسیدن به تصمیم درست را طبق آیات قرآن کریم نیازمندن داشتن تقوا دانست و گفت: تصمیم گیری ما نباید ضرر و زیانی برای دیگران داشته باشد و به گناه و معصیت در راه خداوند منجر شود. فرد باتقوا خود را از گناه دور نگاه میدارد، بنابراین تصمیمی نمیگیرد که بر خلاف راه خدا بوده و نتیجه منفی در پی داشته باشد.
رئیس مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم به نقش تقوا پس از زمان تصمیم گیری نیز اشاره و عنوان کرد: نتیجه یک تصمیم نباید انسان را از مسیر صحیح خارج کند، بلکه تقوا باید محکی برای استقامت بر تصمیم اخذ شده باشد.